Eddy Zoëy pissig om kritiek op Ranking the Stars: ‘Ik scoor wél!’

Eddy Zoëy is behoorlijk pissig om de kritiek die hij krijgt op zijn presentatie van Ranking the Stars. Door hem zouden de kijkcijfers van het programma in een vrije val zijn geraakt. “Ik scoor wél!”

Eddy Zoëy © RTL

Het nieuwe Ranking the Stars, met niet Paul de Leeuw maar Eddy Zoëy aan het roer, scoort heel erg beroerd. Na 285 duizend, 230 duizend en 188 duizend kijkers, keek er afgelopen woensdag opnieuw geen hond. Met 193.000 kijkers zette de BN’er-panelshow een marktaandeel van 3,5 procent neer op RTL 5.

Ranking kwijnt weg

Eddy wordt behoorlijk afgefakkeld in de media en Paul lacht ondertussen in zijn vuistje. Hij wilde immers door met Ranking the Stars, maar werd door RTL opzij geschoven omdat de zender zijn eis niet wilde inwilligen om naar hoofdpodium RTL 4 te verhuizen. Zonder Paul is Ranking the Stars nu volledig aan het wegkwijnen.

Of toch niet? Volgens Eddy is het namelijk een eclatant succes, zegt hij op Radio 538. “Ik ga nu eens even een zendermanagertje spelen, want bij RTL 5 zeggen ze namelijk: ‘Het gaat niet om het kijkcijfer, het gaat om het target van een zender.’ Weet je, het gaat om marktaandeel. Dat is een raar ding, maar zij willen scoren in de doelgroep 25-54.”

‘Iedereen superblij!!!’

Ah, een falende tv-ster vindt weer eens een doelgroep waarin wél zou worden gescoord. Eddy: “Bij de zender RTL 5 is het gewoon zo dat als jij boven 5 procent marktaandeel zit, dat ze tevreden tot superblij zijn. Daar voldoen we aan hè? We zijn met Ranking even sterk als Paul toen begonnen, met 10 procent.”

Dus Ranking the Stars is helemaal geen flop, benadrukt Eddy. “Nu krijg je zo’n getallenreuteltje, maar RTL 5 is hartstikke tevreden. Nee, het valt niet tegen. Ik ben er hartstikke blij mee en ik vind het wel jammer dat er zo negatief wordt gereageerd qua dat het het niet doet.”

Eddy wil door

Eddy kan het niet goed hebben als mensen zeggen dat het geen succes is, geeft hij aan. “Kijk, als de mensen zeggen: ‘Ik vind het minder’, dan doet het me niet zo veel. Weet je, ik mis Paul ook en als ze het echt met Paul willen hebben, dan moet je lekker Paul bellen, want dat kan niemand.”

“Wij zijn wat meer gaan zitten op gezelligheid en plezier en met een nieuw team eraan werken. Natuurlijk hopen we dat we de ruimte en tijd krijgen om daarmee door te gaan, want ik vind het supertof om te doen. Ik lig echt helemaal in een breuk en ik heb de grootste lol om het te maken. Ik zou het graag willen voorzetten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eddy Zoëy probeert zijn megaflop goed te praten. Geloofwaardig of lange tenen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen