Eddy Zoëy over de zeik door Angela, neemt filmpje op: ‘Klopt niet!’

Eddy Zoëy is helemaal over de zeik vanwege de column van Angela de Jong en heeft daarom een drie minuten durend filmpje opgenomen. “Hoezo ‘vriendje’? Het klopt gewoon niet!”

Eddy Zoëy en Angela de Jong © RTL

Het is volgens Angela de Jong de reflex van elkaar de hand boven het hoofd houden waarom de cultuurverandering in Hilversum zo ongelooflijk traag gaat en er slechts mondjesmaat wat koppen rollen. Ze wijst bijvoorbeeld op het vertrek van Gerard Timmer als NOS-baas en de reactie van zijn vroegere werknemer Eddy Zoëy daarop in RTL Boulevard.

Eddy krijgt tik

Eddy wordt als presentator van de showrubriek geacht om neutraliteit te betrachten, maar het is wel héél duidelijk dat hij zwaar pro-Gerard is. De omroepbobo heeft op een ontzettend lafhartige wijze weggekeken bij de drama’s die zich voltrokken op de redactievloer van De Wereld Draait Door, maar is volgens Eddy gewoon een toppertje.

Eigenlijk is Eddy een beetje de Hanneke Groenteman van Boulevard; haar zagen we op een gegeven moment op televisie roepen dat Khalid Kasem een ‘lieverdje’ en een ‘schatje’ is, omdat zij privé en zakelijk ook niet kan scheiden. Eddy heeft een tik op de vingers gekregen van Angela de Jong die hem beticht van vriendjespolitiek en daar is hij flink pissig over.

Boefjes

Eddy is echt helemaal pissig. “Misschien waren we bij BNN vroeger wel allemaal boefjes, maar tegenwoordig lopen er dan wel weer heel veel politiek correcte agentjes rond. Ik weet niet per se of het een nou heel veel beter is dan het ander, maar ik weet wel wat ik leuker vind. Laat duidelijk zijn: voortschrijdend inzicht is goed”, zegt hij op Instagram.

Maar dan wel het voortschrijdend inzicht waar Eddy het mee eens is, zoals dat roken op publieke plekken niet meer kan. “Maar een goede baas kan met de bril van vandaag op met terugwerkende kracht ergens best een steekje hebben laten vallen, maar toch kan zo iemand overall een heel goede baas zijn geweest.”

En plein public

Eddy steunt Gerard. “Heeft iemand iets niet goed gedaan, dan is het logisch dat zo iemand op het matje geroepen wordt, maar iemand die publiekelijk onbekend is, dus helemaal geen BN’er is, en plein public op het schavot hijsen om iedereen er tomaten tegenaan te laten gooien, ja, daar vind ik wat van. Met de guillotine op het marktplein.”

Het is duidelijk dat Eddy items over omroepbobo’s als Gerard niet meer geloofwaardig kan presenteren. Hij is echt ontzéttend gekleurd. “Als je een rechtschapen iemand als Gerard Timmer de root of all evil wil noemen, dan heb je het gewoon mis, dan zit je er gewoon naast. En neem ik het nou op voor een ‘vriendje’?”

Reactie op Angela

Een ‘vriendje’ is hoe Angela hun relatie heeft omschreven. Onzin, zegt Eddy daarover. “Ik denk zelfs dat Gerard Timmer het met me eens is dat wij elkaar geen vrienden noemen. Ik heb de beste man echt in geen vijftien jaar gesproken en nou, vooruit, ik heb me zelfs wel eens geërgerd aan zijn rechtschapenheid in de tijd van BNN.”

“Maar, folks, echt: recht is recht, krom is krom en Gerard Timmer moet je gewoon niet op de grote hoop van ellende van alles wat verkeerd is geweest in Hilversum gooien. Dat klopt gewoon niet.”

Zuivering

Als we luisteren naar de Angela-achtigen dan zijn we straks allemaal gecanceld, overdrijft Eddy. “Iets doen is iets anders dan een zuivering doorvoeren, iets anders dan na het verwijderen van alle rotte appels vragen: who’s next? Dan kom je vanzelf uit bij het verwijderen van gezonde appels en dát betekent dat jij dus morgen ook aan de beurt kunt zijn.”

Het klinkt alsof iemand hem behoorlijk aan het knijpen is…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het eens met Eddy Zoëy?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen