Angela de Jong geeft Eddy Zoëy tik met afstandsbediening: ‘Zielig!’

Angela de Jong geeft Eddy Zoëy een flinke tik met haar beroemde afstandsbediening. Ze vindt het schandalig hoe hij reageert op het schandaal rondom zijn goede vriend Gerard Timmer.

Angela de Jong en Eddy Zoëy © RTL

Gerard Timmer is opgestapt als directeur bij de NOS omdat hij op een zeer verwijtbare en verwerpelijke manier heeft weggekeken bij de misstanden bij De Wereld Draait Door. Er wordt schoon schip gemaakt in Hilversum en het lijkt erop dat ze pas net zijn begonnen: er lopen nog genoeg types rond die veel ergere dingen hebben gedaan dan Gerard.

Schandpaal

Hoe dan ook: Gerards exit was gisterenavond het openingsnieuws van RTL Boulevard, waar zijn goede vriend Eddy Zoëy de presentator van dienst was. En, zoals we wel vaker bij de showrubrieken zien – Shownieuws is over het algemeen een tikkeltje erger, was er van een neutrale opstelling absoluut geen sprake.

Eddy kan zijn vriendschap met Gerard en zijn rol als presentator duidelijk niet scheiden. “Ja, ik heb natuurlijk met Gerard Timmer gewerkt en de hele opzet van BNN meegemaakt. Hij is eigenlijk de zoveelste die in tv-land aan de schandpaal genageld wordt”, briest hij.

Guillotine

Het zit Eddy absoluut niet lekker dat het nu eens een goede vriend van hem is die het veld moet ruimen. “Ik heb het gevoel: bij BNN in de begintijd heb ik een heel goede leidinggevende boven me gehad, namelijk Gerard Timmer. Ik heb wel het gevoel op dit moment dat de Franse revolutie herleeft en de guillotine weer op het plein staat.”

Tv-kenner Rob Goossens daarop: “Hij heeft zich als een soort van Margje Fikse gedragen, die toen die vrouw viel in de studio alleen maar aan het kijken was en niet heeft ingegrepen. Weet je, dat kan gebeuren. Niet iedereen is de held die dan ingrijpt, maar je kunt je dan wel afvragen: is hij wel de juiste man op de juiste plek?”

Zielige Eddy

AD-opiniediva Angela de Jong haalt in haar beruchte column keihard uit naar Eddy. “Wie zich afvraagt waarom het jarenlang zo mis kon gaan bij de publieke omroep en in het verlengde daarvan in de hele tv-wereld: hier is het antwoord. Iedereen daar is vriendjes van elkaar en vindt het om die reden ongelofelijk moeilijk om kritisch naar elkaar te kijken.”

Het is typisch weer ‘het uit de wind houden van bevriende sterren en sterretjes’, schrijft ze. “Wie zich afvraagt waarom het de afgelopen jaren zo gruwelijk kon misgaan in de tv-wereld moet RTL Boulevard van donderdag eens terugkijken. Het zielige gestuntel van Eddy Zoëy om zijn vriendje Gerard Timmer uit de wind te houden zegt alles.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Eddy Zoëy zich op zo'n moment gewoon terughoudend moet opstellen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen