Nepotisme: Wendy loodst zoontje Sem binnen bij SBS 6

Nepotisme viert hoogtij bij Talpa. Niet alleen werkt inmiddels de hele familie De Mol bij het mediabedrijf, ook het tv-echtpaar Erland Galjaard en Wendy van Dijk heeft weer een plek gevonden om vrienden en familieleden te begunstigen. Van Dijk is druk bezig om van haar zoontje Sem van Dijk een BN’er te maken: vrijdag mocht hij haar toezingen in de Talpa-productie The Voice Kids en zaterdag zorgde ze voor zijn tv-debuut bij SBS 6. Hij is nu verslaggever van Shownieuws.

Sem van Dijk mocht zaterdag namens Shownieuws naar Amersfoort om daar verslag te doen van Koningsdag. Hij ging daar niet heen met zijn rijkeluiscanta, maar reed mee met de Porsche van mama.

Het leverde een item op dat normaal gesproken niet eens het programma zou halen, maar na afloop werd Sem door de aanwezige deskundigen toch de hemel in geprezen. Het is immers wel het stiefzoontje van nieuwbakken Talpa-bobo Galjaard.

Presentatrice Shelly Sterk: “Dat doet hij leuk, hè?

Weekend-baas Bart Ettekoven: “En dan te bedenken dat hij echt een heel kort nachtje had, want gisterenavond stond hij nog te shinen in de live finale van The Voice Kids, omdat zijn moeder de laatste uitzending had. Hij lag pas om 00.30 uur in bed en ’s ochtends om 6.00 uur ging weer de wekker. Hij had dus een héél kort nachtje. Ik vond dat hij het heel goed deed. Hij moest heel vroeg in het perscentrum zijn. Ik vind dat je heel duidelijk ziet dat hij een beetje de flair van zijn papa Xander en het presentatietalent van zijn moeder heeft. Dat kan dus een heel veelbelovende toekomst zijn.”

Shelly Sterk: “Dat denk ik wel. Als je ziet dat dit zijn debuut is als presentator op televisie.”

Bart Ettekoven: “Ik sprak de regisseur ook nog even die met hem op stap was en hij zei: ‘Hij nam aanwijzingen heel snel op. Je merkt ook dat die jongen gewend is aan en opgegroeid is met camera’s.’ Hij is natuurlijk vaak met Wendy meegegaan naar de studio. De angst voor de camera is er totaal niet. Dat is natuurlijk al heel fijn. Hij is heel naturel en heel makkelijk.”

Sem van Dijk is al instafamous en wil nu ook een baan in de media. Hij doet volgende maand eindexamen mavo en begint daarna aan een media-opleiding.

Het is lang niet de eerste keer dat het tv-echtpaar Galjaard en Van Dijk in verband wordt gebracht met nepotisme. Sterker nog: bij RTL kwam je op een gegeven moment bijna niet meer aan een baan als je niet steevast aan hun keukentafel in Nigtevecht zat, ontdekte weekblad Story destijds.

Lees ook: Rob Goossens op hand John de Mol: lofzang in krant (vanochtend)

Meer over de mediarel rondom Sem van Dijk eerder dit jaar leest u hier:
Wendy van Dijk peutert dure brommobiel los voor zoon (11 februari)
Wendy van Dijk bij NPO uitgescholden voor mediahoer (12 februari)
Volkskrant vindt Wendy mediaflop: ‘Ze is schaamteloos’ (15 februari)
‘Linda zou nooit zo ordinair een bromauto cadeau doen’ (16 februari)
Wendy van Dijk kruipt weer in slachtofferrol (21 februari)
Zoontje Wendy krijgt na rijkeluiscanta ook kruiwagen (28 februari)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen