Rob Goossens op hand John de Mol: lofzang in krant

Geplaatst op ma 29 apr 2019 om 10:30

John de Mol en Talpa hebben nou niet bepaald een geweldig imago. Er is de mediatycoon dan ook veel aan gelegen om positief in de pers te komen. Naast de beruchte doofpot op de Bergweg in Hilversum, weet de mediatycoon ook goed de media te bespelen. Zo heeft hij de hoofdredacteuren van de drie grootste roddelbladen een lucratieve bijbaan gegeven als Shownieuws-deskundige en heeft Telegraaf-journalist Rob Goossens zijn onafhankelijkheid opgegeven door in 6 Inside te gaan zitten.

Het werpt direct zijn vruchten af: kritische stukken over Talpa kom je niet meer tegen in De Telegraaf. Sterker nog: Goossens komt vandaag in de krant met een hele lofzang op John de Mol.

Waar AD-diva Angela de Jong vrijdag in haar krant nog de censuurdrift bij Talpa aankaartte – zij weigerde wél een baan bij 6 Inside om haar onafhankelijkheid te bewaren – geeft Goossens nu flink tegengas.

Goossens zegt zich te ergeren aan het negatieve imago van John de Mol. “Iets meer bewondering zou op zijn plaats zijn“, briest hij.

Maar De Jong heeft toch gelijk als ze aankaart dat De Gordon Tegen Dino Show de zoveelste flopformule is uit de koker van John de Mol? “Zijn bijdrage aan de Nederlandse televisie is echt wel wat groter dan De Gordon Tegen Dino Show. The Voice hoef ik niet eens te noemen. Maar wat te denken van Oogappels?

De dramaserie Oogappels was eerder dit jaar te zien bij de NPO. “Hij liep er niet mee te koop, maar De Mol was wel degelijk de producent.”

De Telegraaf-journalist neemt het zelfs op voor de dertien-in-een-dozijn-formule DanceSing. Die was volgens hem beter geproduceerd dan de Amerikaanse show The World’s Best die SBS 6 nu uitzendt.

De klaarblijkelijke misdaad die De Mol begaat, is dat hij programma’s wil maken waar Nederland massaal voor thuisblijft. Noem me een softie, maar dat lijkt mij eigenlijk zo erg niet. Te meer omdat we zonder De Mol nog maar twee grote omroepen zouden hebben in Nederland. Want de malaise bij SBS 6 is eerder ondanks dan dankzij De Mol.”

De Telegraaf-column van Rob Goossens kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
‘Poging tot censuur door Talpa Radio is kansloos’ (13 maart)
Talpa jorist artikelen over Qmusic van Shownieuws-site (3 april)
Pijnlijk: felle radioruzie Giel Beelen en sidekicks Genee (donderdag)
Rick Romijn: ‘Geen spijt van weglopen bij Giel Beelen’ (vrijdag)
Talpa Radio legt Wilfred Genee spreekverbod op (vrijdag)
Angela de Jong vindt censuurdrift Talpa zorgelijk (vrijdag)
VI laakt censuurdrift Talpa: ‘Er heerst een angstcultuur’ (zaterdag)

Foto: SBS
30 Reacties op “Rob Goossens op hand John de Mol: lofzang in krant”


 1. Linde

  Oogappels werd toch in de markt gezet als Luizenmoeder 2.0? Het was niks aan..

 2. Dennis

  SBS 6 gewoon opdoeken…Nederland is te klein geworden voor zoveel commerciele tv.

  NPO, VARA, RTL4 en 5 en Veronica..De rest kan de geschiedenis boeken in

 3. Bep

  John maakt programma’s waarvoor Nederland het huis uitvlucht….Nederland heeft het gehad met Wendy, Gordon, Jandino,Erland en de hele meute….Ze hebben onze sympathie verloren met hun patserige gedrag, hun arrogantie en hun maniertjes.John staat te ver van de mensheid af.

 4. Galli

  De Mol als ondernemer is fantastisch (3 miljard netto waard)
  De Mol als producent is ook uitstekend (big brother, the voice)
  De Mol als zenderbaas is waardeloos (SBS debacle)
  De Mol als inkoper van shows en directeuren en presentatoren is waardeloos (programma’s en presentatoren zijn over the hill en scoren slechter dan bij RTL)
  De Mol als motiverende baas voor het personeel is waardeloos (signalen van angstcultuur)

 5. Hetty Hottemetot

  De handpoppen van Herr de Mol. Verontrustend.

 6. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Die Goossens was en is totaal ongeloofwaardig. Maakt bij 6inside trouwens ook alleen maar domme en niet relevante opmerkingen.

 7. Job

  Rob Goossens is geen mediakenner.

 8. m

  De Telegraaf, het blijft een gore NSB-krant….

  Of het nou over asielzoekers gaat, het klimaat, John de Mol, etc etc….

 9. Hetty Hottemetot

  En om nu te blijven schermen met stokoude (Big Brother, 1999) en oude successen (The Voice, 2010) is ook een zwaktebod.

 10. Ron

  Wat een nono deze blaag. Hij sorteert al voor op een salarisverhoging met deze uitspraken zeker.

 11. Hogan

  De malaise bij SBS 6 is juist door De Mol. Sinds hij er de baas is bepaalt hij elk detail en lopen de kijkers alleen maar weg.

 12. Erik

  Geestig… dit komt ook voor in het boek dwergwerpen van Erik Eljon en Bart in t Hout. Goede pers in ruil voor baantje op de buis.

 13. Trudy

  Mensen gaan hun huis uit voor SBS hoera voor Netflix en Amazon Belgie zendt vaak goede films en docus uit kan die Bnners koppen niet meer zien !!

 14. Trudy

  Hoera voor Netflix en Amazon

 15. Trudy

  Helemaal met Bep eens

 16. Laurens

  @Hetty Hottemetot;
  Deels eens met je bewering, maar vergeet niet dat John meer producties op zijn naam heeft staan die het meer dan goed doen in zowel NL als het buitenland. Denk maar terug aan de weekenden van RTL4 in de afgelopen jaren. Los van wat je ervan vond, het weekend stond vol met Talpa hits.

  Wat jammer is, is dat John niet lijkt te vernieuwen sinds een x aantal jaar. De periode waarin Talpa werd overgenomen door RTL was een jaar waarin zowel John als RTL4 skyhigh gingen qua producties. John heeft tegengas nodig voor iets op zender gaat, iets wat hij sinds SBS6 heeft (Sanoma had geen idee en nu is hij eigen baas) niet meer gebeurt.

  Het zou voor de kijker zeer welkom zijn als John zich echt gaat richten op SBS6 en niet meer afhankelijk is van ITV / Talpa om die bonus binnen te harken. Als dat het geval is, durven andere producenten zich ook weer te melden bij SBS6. John de Mol heeft echt wel oog voor goede televisie en dat zou de kijker zeker ten goede komen.

 17. Zomaar

  onafhankelijke roddeljournalist.
  Wist niet eens dat die bestonden.

 18. Ruud

  Stel, John de Mol stopt met televisie maken en de zenders van SBS/ Talpa gaan allemaal op zwart. Wat schieten we daar als kijker mee op?
  Dan is er minder keuze voor de kijker, maar wordt het beperktere aanbod er dan beter op? Zo niet, dan is het toch prima dat De Mol miljoenen investeert in zijn eigen zenders, is het toch geen probleem dat hij vele flops produceert en is het toch prima dat hij ‘sterren’ koopt voor gigantische bedragen?

  Je kijkt nu gewoon wat je leuk vindt en heb de keuze uit de NPO, RTL, SBS en on demand. En kennelijk kan een aantal bezoekers ook nog plezier beleven aan de lage kijkcijfers van SBS. Het lijkt me de perfecte win-win-situatie dus MET Talpa in het medialandschap.

  Ik lees graag waarom het beter zal worden zonder Talpa.

 19. Pussycat

  Ruud, je hebt gelijk. Zolang het gebeurt met private financiering mag iedereen doen en laten wat hij of zij wil.
  Marktverstorende partijen die het doen met van het publiek afgeperst geld (NPO) zouden wel moeten opzouten mijns inziens. Televisie is commercieel gebied, geen overheidsterrein.

 20. Bobby Eden

  John de Mol is een media-ondernemer uit een tijd die voorbij is (lekker zaterdagavond allemaal hetzelfde kijken).

 21. Curryworst

  Robbie Goossens wil dus bewondering afdwingen voor John der Mol?
  Bewondering is net als respect. Kun je niet afdwingen maar moet je verdienen.

 22. Mediaprak

  Arme Jan Uriot. De ster van VNDG (ook geflopt) en TelegraafTV. Hij doet zo z’n best, maar wordt nooit gevraagd (om een mening, Ohja die heeft hij niet..)

 23. den Draaiert Joost

  @Linde
  Mon 29 Apr 2019 om 10:34

  Hoe kom je daar nou bij? Het was een totaal ander concept.

 24. Koen

  Meneer zegt dat Angela de Jong haar onafhankelijkheid kwijt is, maar valt hier zelf compleet door de mand. Bij een slechte column was meneer natuurlijk ontslagen.

 25. Bart

  Oogappels was inderdaad een leuke en mooie serie. Andere dramaseries die Talpa de afgelopen jaren heeft gemaakt ook wel. Voor de rest en met name op amusement en presentatoren gebied schiet Talpa al jaren te kort. Allereerst moet Talpa af van de naam SBS! En snel want het is 5 voor 12. Men wil niet kijken als de naam SBS er aan gelinkt is. Het roer moet drastisch om waarbij alleen de naam Veronica gehandhaaft blijft binnen de groep. Daarnaast moeten er wat presentatoren uit en vervangen worden en dat kan een duur grapje worden omdat sommigen er net zitten en nog niet eens te zien zijn geweest bij de zender. Wendy, Gordon, Jeroen, Kim Lian, Kees etc. Ook het aantrekken van Erland Galjaard is geen slimme zet van de Mol. Dit gaat zo niet meer goed komen. Als je een goede zender (of zenders) Wilt opzetten dan moet je je als eerste verplaatsen in de kijker. Hoe, wat, wanneer, wie, waarom en waar wil de kijker iets zien? Daarvoor heb je in de eerste plaats mensenkennis nodig. Daar ontbreekt het bij de meesten die het voor het zeggen bij Talpa aan.

 26. man pan

  Waarom besteden we aandacht aan dit roddel addergebroed.

 27. Minder of Mirjam

  Hij blijft lijken op de zoon van Sybrand van Haersma Buma

 28. Dorus

  Krijgt die Rob Goossens wel op tijd een schone luier? Hij heeft de uitstraling van een peuter in de overgang…

 29. Baron

  pof.red – perfecte volwassen datingsite met slim zoeksysteem om een sekspartner te vinden

 30. Papies Paay

  Wie is Rob Goossens? Is het belangrijk wat hij van John de Mol vindt?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.