Rob Goossens op hand John de Mol: lofzang in krant

John de Mol en Talpa hebben nou niet bepaald een geweldig imago. Er is de mediatycoon dan ook veel aan gelegen om positief in de pers te komen. Naast de beruchte doofpot op de Bergweg in Hilversum, weet de mediatycoon ook goed de media te bespelen. Zo heeft hij de hoofdredacteuren van de drie grootste roddelbladen een lucratieve bijbaan gegeven als Shownieuws-deskundige en heeft Telegraaf-journalist Rob Goossens zijn onafhankelijkheid opgegeven door in 6 Inside te gaan zitten.

Het werpt direct zijn vruchten af: kritische stukken over Talpa kom je niet meer tegen in De Telegraaf. Sterker nog: Goossens komt vandaag in de krant met een hele lofzang op John de Mol.

Waar AD-diva Angela de Jong vrijdag in haar krant nog de censuurdrift bij Talpa aankaartte – zij weigerde wél een baan bij 6 Inside om haar onafhankelijkheid te bewaren – geeft Goossens nu flink tegengas.

Goossens zegt zich te ergeren aan het negatieve imago van John de Mol. “Iets meer bewondering zou op zijn plaats zijn“, briest hij.

Maar De Jong heeft toch gelijk als ze aankaart dat De Gordon Tegen Dino Show de zoveelste flopformule is uit de koker van John de Mol? “Zijn bijdrage aan de Nederlandse televisie is echt wel wat groter dan De Gordon Tegen Dino Show. The Voice hoef ik niet eens te noemen. Maar wat te denken van Oogappels?

De dramaserie Oogappels was eerder dit jaar te zien bij de NPO. “Hij liep er niet mee te koop, maar De Mol was wel degelijk de producent.”

De Telegraaf-journalist neemt het zelfs op voor de dertien-in-een-dozijn-formule DanceSing. Die was volgens hem beter geproduceerd dan de Amerikaanse show The World’s Best die SBS 6 nu uitzendt.

De klaarblijkelijke misdaad die De Mol begaat, is dat hij programma’s wil maken waar Nederland massaal voor thuisblijft. Noem me een softie, maar dat lijkt mij eigenlijk zo erg niet. Te meer omdat we zonder De Mol nog maar twee grote omroepen zouden hebben in Nederland. Want de malaise bij SBS 6 is eerder ondanks dan dankzij De Mol.”

De Telegraaf-column van Rob Goossens kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
‘Poging tot censuur door Talpa Radio is kansloos’ (13 maart)
Talpa jorist artikelen over Qmusic van Shownieuws-site (3 april)
Pijnlijk: felle radioruzie Giel Beelen en sidekicks Genee (donderdag)
Rick Romijn: ‘Geen spijt van weglopen bij Giel Beelen’ (vrijdag)
Talpa Radio legt Wilfred Genee spreekverbod op (vrijdag)
Angela de Jong vindt censuurdrift Talpa zorgelijk (vrijdag)
VI laakt censuurdrift Talpa: ‘Er heerst een angstcultuur’ (zaterdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen