Wendy van Dijk kruipt weer in slachtofferrol

Wendy van Dijk mag haar dramaserie Moordvrouw dan wel zijn kwijtgeraakt, maar gelukkig kan ze nog wel af en toe in de slachtofferrol kruipen. Zo ook gisteren voor de camera van RTL Boulevard. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Van Dijk is vrijwel altijd negatief in het nieuws. Ditmaal omdat ze op een vrij schaamteloze wijze een peperdure bromauto cadeau heeft gedaan aan haar zoontje Sem, omringd door allerlei camera’s om de betalende sponsor te pleasen.

Een gesponsord cadeau van 16.000 euro lospeuteren voor je 16-jarige zoon en de surprise party in je tuin filmen voor aandacht op Instagram scoort niet zo hoog op de sympathieladder. Het leidde tot kritische reacties, ook van bekende collega’s.

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade kwam Van Dijk toevallig tegen op de Huishoudbeurs en tegen hem liep de presentatrice helemaal leeg. “Ik lig de laatste tijd natuurlijk best een beetje onder vuur. Dan is het gewoon een soort warm bad waar je in terecht komt hier. Ik ondervind daar echt een beetje steun aan.”

Van Dijk heeft geen idee waarom ze zo slecht ligt bij de mensen. “Ik moet accepteren dat het nu gewoon mijn beurt is. Het maakt niet uit wat ik doe.”

Aran Bade: “Maar dat het dan gesponsord is dat is dan voor jou…

Van Dijk: “Nee, nee, nee, daar ga ik niet eens op in. Dat is niet zo en dat hebben zij ook bevestigd. Ik vind gewoon het gegeven dat mensen alweer een vooroordeel hebben zo vermoeiend.”

Ik vind het gewoon zo verbazingwekkend. Alles wat ik doe nu wordt negatief uitgepakt. Ik zit lang genoeg in het vak om te weten dat het zo is en dat je het moet accepteren en dat is oké.”

De reacties van de gewone mens, of de mens, zijn allemaal lief en positief. Ze zeggen: ‘Jeetje, wat dankbaar die reactie van Sem.’ Ik hou me daar een beetje aan vast. Uiteindelijk maak ik voor deze mensen televisie en niet voor de media.”

Lees ook:
Wendy van Dijk peutert dure brommobiel los voor zoon (11 februari)
Wendy van Dijk bij NPO uitgescholden voor mediahoer (12 februari)
Volkskrant vindt Wendy mediaflop: ‘Ze is schaamteloos’ (15 februari)
‘Linda zou nooit zo ordinair een bromauto cadeau doen’ (16 februari)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen