Wendy van Dijk kruipt weer in slachtofferrol

Geplaatst op do 21 feb 2019 om 10:30

Wendy van Dijk mag haar dramaserie Moordvrouw dan wel zijn kwijtgeraakt, maar gelukkig kan ze nog wel af en toe in de slachtofferrol kruipen. Zo ook gisteren voor de camera van RTL Boulevard. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Van Dijk is vrijwel altijd negatief in het nieuws. Ditmaal omdat ze op een vrij schaamteloze wijze een peperdure bromauto cadeau heeft gedaan aan haar zoontje Sem, omringd door allerlei camera’s om de betalende sponsor te pleasen.

Een gesponsord cadeau van 16.000 euro lospeuteren voor je 16-jarige zoon en de surprise party in je tuin filmen voor aandacht op Instagram scoort niet zo hoog op de sympathieladder. Het leidde tot kritische reacties, ook van bekende collega’s.

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade kwam Van Dijk toevallig tegen op de Huishoudbeurs en tegen hem liep de presentatrice helemaal leeg. “Ik lig de laatste tijd natuurlijk best een beetje onder vuur. Dan is het gewoon een soort warm bad waar je in terecht komt hier. Ik ondervind daar echt een beetje steun aan.”

Van Dijk heeft geen idee waarom ze zo slecht ligt bij de mensen. “Ik moet accepteren dat het nu gewoon mijn beurt is. Het maakt niet uit wat ik doe.”

Aran Bade: “Maar dat het dan gesponsord is dat is dan voor jou…

Van Dijk: “Nee, nee, nee, daar ga ik niet eens op in. Dat is niet zo en dat hebben zij ook bevestigd. Ik vind gewoon het gegeven dat mensen alweer een vooroordeel hebben zo vermoeiend.”

Ik vind het gewoon zo verbazingwekkend. Alles wat ik doe nu wordt negatief uitgepakt. Ik zit lang genoeg in het vak om te weten dat het zo is en dat je het moet accepteren en dat is oké.”

De reacties van de gewone mens, of de mens, zijn allemaal lief en positief. Ze zeggen: ‘Jeetje, wat dankbaar die reactie van Sem.’ Ik hou me daar een beetje aan vast. Uiteindelijk maak ik voor deze mensen televisie en niet voor de media.”

Lees ook:
Wendy van Dijk peutert dure brommobiel los voor zoon (11 februari)
Wendy van Dijk bij NPO uitgescholden voor mediahoer (12 februari)
Volkskrant vindt Wendy mediaflop: ‘Ze is schaamteloos’ (15 februari)
‘Linda zou nooit zo ordinair een bromauto cadeau doen’ (16 februari)

Foto: RTL
48 Reacties op “Wendy van Dijk kruipt weer in slachtofferrol”


 1. Zo ist, en niet anders.

  Ik vond haar vroeger zo leuk, maar daar is nu niks meer van over, ze moet maar gauw van het scherm verdwijnen, ze word te oud !!!!

 2. T. Muts

  De gewone mens ????

 3. Ron

  Het moet allemaal maar positief zijn, en iedereen moet dat op zijn beurt dan ook maar wezen. Maar zo zit de wereld natuurlijk niet in elkaar. Ik krijg kriebels van tantes andere individuen in de media die dit altijd zo prediken naar buiten toe. Die hebben zelf denk ik geen leuk leven.
  Verder eens wat Peter R. de Vries er over zij over dat hele voorval met die zoon en ‘zijn’ nieuwe auto…

 4. k

  Zegt ze nou dat ze hem gewoon betaald heeft?

 5. Zalmneusje

  Wendy voelt zich blijkbaar te verheven boven de ‘gewone mens” om kennis te nemen van de reacties over haar uit die hoek. En de bromauto was dus niet gesponsord? Waar komt dat verhaal dan vandaan? Laat je bonnetje maar eens ff zien dan Wendy!

 6. Alex

  Aii, met dit interview is ze weer wat verder afgezakt.
  Dat ze zelf niet doorheeft dat niemand zit te wachten op een persoon die nep is en neerkijkt op haar kijkers.

 7. Mark

  Ze moet gewoon even 2-3 jaar van de TV af. En dan terugkomen met een mooi programma wat bij haar past. Moordvrouw, Hart in Actie. Dat deed ze leuk.

  Probleem is dat de presentatoren te veel op TV zijn dat je ze als kijker zat wordt.
  Mies deed vroeger ook maar 1 of hooguit 2 programma’s per seizoen en dan heel erg goed. En was soms ook gewoon een half jaar of jaar even niet op TV.
  Dan blijft het leuk voor de kijker.

 8. Norvo

  Interessante claim van Wendy, maar zelfs na het betere Google speurwerk is er nergens een statement of quote te vinden van de brommobielboer waaruit blijkt dat er geen sponsoring aan te pas kwam.

 9. Zonder Naam

  @Mark – Wendy in Hart in Actie oid is inmiddels niet meer zo geloofwaardig. Daar heb je een presentator voor nodig die zich niet boven de deelnemers verheven voelt.

 10. Remi

  Dit mens snapt niéts van de ophef … is helemaal de weg kwijt.

 11. Guttegut

  Waarom wordt nou altijd “de gewone mens” erbij gehaald. Je kan geen programma opzetten of ze hebben het erover. Wat is een “gewoon mens” en is de rest per definitie dus ongewoon en raar of zo?

 12. Mart

  Dit seizoen Wie Ben Ik? viel mij op dat ze heel gemaakt leuk doet en in sommige afleveringen komt ze geïrriteerd over. Vooral de eerste aflevering van 2019. Wordt ze niet sympathiek van…

 13. M.

  Typisch Nederlands, Hypocriet zijn is huichelachtig, vals gedrag vertonen end at is wat Angela de Jong, betaalde door RTL Duitsland probeert te doen, die geestelijke minvermogend Nederlanders te beïnvloeden met deze heksenjacht. De Media is voorspelbaar maar ook machtig.

 14. Lize

  Gewone mens? Wat is Wendy dan? Ze snapt het nog steeds niet. Krijg je van hysterisch veel geld verdienen, altijd je zin krijgen en teveel met de neus in de witte poeder zitten.. ze heeft geen idee wat er werkelijk speelt op straat en is zo nep als een opgezet hert.

 15. Dikkiedik

  ‘Ooit een gewoon mens ontmoet…?’ Ha…haha ha

 16. anoniem

  even bij de les blijven

  ik ken wendy niet

  alleen van televisie

  ze wordt vaak met witte poeder gecomfronteerd…

  zullen we afspreken, wie dan ook jong of oud zwart of wit

  een ieder die met witte poeder wordt gecomfronteerd

  nooit meer op de televiesie mag…………

  hoe hard het ook klinkt

  nee is nee………………………..ik ook…………..

 17. Ray

  Natuurlijk was dat gehandicaptenkarretje niet gesponsord. Dat de naam van de fabrikant duidelijk in beeld kwam, was puur toeval.

 18. Tss

  Is dat kind invalide dan?

 19. robb

  Ze heeft wel een beetje gelijk Angela bv heeft de pik op haar al moet ze daar wel tegen kunnen of er boven staan,Peter zei het ook treffend ga niet met je gezin op sociaal media ze mist de antenne wat ze beter niet kan doen.

 20. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Huilen om een slachtofferrol
  terwijl ze er zelf voor heeft gekozen
  een invalidenkarretje voor haar kind te bietsen.

  Respect voor échte invaliden aub.

 21. ome H

  Och, nog een paar weken en een andere BN’er is aan de beurt om al dan niet terecht gebasht te worden.

 22. TV eend

  Vorige week WIE BEN IK gezien.
  Wat kan dat mens chagrijnig, ongeïnteresseerd en tegelijk hooghartig kijken.
  Als die Tijl weer eens probeerde om alles en iedereen te overstemmen keek ze met een dodelijke blik naar hem.
  Af en toe lukte het haar om een gemaakte lach te produceren, maar het is overduidelijk dat ze het ( zeker wat betreft dit programma ) niet meer met plezier doet.

 23. Grover

  Wendy neem nog een snuif joh, golddigger.

 24. Edwin

  “De reacties van de gewone mens, of de mens, zijn allemaal lief en positief. Ze zeggen: ‘Jeetje, wat dankbaar die reactie van Sem.’

  Onwaarheden verkondigen is een gedragskenmerk van een drugsverslaafde.

 25. Jan

  om te kosten, wordt zo schijtziek van dat mens. rot lekker op naar sbs.

 26. Godefroy France

  BNNers kan niks, talentloos, te stom om te schijten, golddigger, nietsnut op alle fronten !!!
  BNNers who needs them?!?!

 27. Henk

  @Godefroy France, dat heb je zeer eloquent verwoord..

 28. K

  Opmerkelijke opmerking van Wendy *zij maakt tv voor de normale mens* dan beschouw ik mijzelf als niet normaal…want als zij op tv verschijnt zap ik weg….en de mededeling dat zij nu aan de beurt is ..dat doet zij zelf met haar totale wanhoop om er bij te horen ….in mijn beleving is dat niet zo…ben haar net zo als vele beu.

 29. Mike

  Dat deze slechte periode maar heel lang moge duren….

 30. Het nieuws

  Waarom klagen al die BNers dat ze aangevallen worden in de Media
  Daar zijn ze toch zelf verantwoordelijk voor als je altijd op de voorgrond wil zijn
  Ze zoeken het zelf op en het breng ze natuurlijk weer geld in het laatje
  Dus niet zeuren

 31. Mar

  Oh my g..! Het is echt niet te geloven hoe cynisch Nederland is geworden. Het wordt steeds idioter. Beter kan iedereen op z’n eigen leven focussen IPV van op anderen en gal spuwen. Kijk in de spiegel en zeg dan nog eens hoe perfect jezelf bent.(?!) “Ik maak nóóit maar dan ook nooit fouten”. Not…

 32. Erland

  De furie kon toch haar mond niet houden op de Huishoudbeurs! De gewone man zijn juist degenen die genoeg van je hebben Wen.Nu John nog.Weet je Wen, je bent zo’n felle,denk toch eens eerst na.

 33. Carola

  Wendy-moe. De Mol heeft weer een zogenaamd “paradepaardje” binnengehaald NOT!

 34. Edwin

  Is toch leuk voor Sem dat hij lekker op zijn zestiende al een autootje heeft. Als je zo ver van alles vandaan woont als hij, is dat gewoon superhandig! En leuk!

 35. Piеter

  @Godefroy France

  Wendy is nooit een BNN’er geweest, randdebiel!

 36. EnZoIsHet!!!

  …en de zon komt alweer om 7.45 aan de horizon op….

 37. ivan

  Een 16 jarig kind, geef je toch geen invalide wagentje op zijn verjaardag.Wendy verkoopt haar zoon voor geld. Heb je zoveel witte poeder nodig en raakt je geld op.

 38. Anouk

  Wendy van Dijk onze nationale cokejunk, ze moet van de buis met haar oma bekkie, en dat kind van haar is een zielig jong in de buik van zijn moeder zat, terwijl zijn vader zijn halve fanbase lag af te werken.

 39. Ellie

  Xander heeft bevestigd dat het om sponsoring ging!

 40. liefkleinhertje

  Wendy moet lekker lid van DENK worden dan kunnen ze met ze allen in de slachtoffer rol gaan zitten.
  Ze moet lekker bij de Klaagmuur in Jeruzalem zo gaan zitten janken niet in dit land, en laat ze dan gelijk die DENK Dracula meenemen die hoort daar thuis (dus niet hier)

 41. Trudy

  De …GEWONE MENS…..wie is zij dan wel die spercieboon omhooggevallen marktkoopvrouw….. weer zielig Calimerogedrag van een hersenloos arrogante stumper!!

 42. HanZ

  Mooi zo dat Wendy opzout naar die pulp zender van de mol. Nooit dat ik daar naar zal gaan kijken !!! Thanks to Wendy. Wat denkt ze wel niet wie ze is??

 43. aqua

  De zoon van Wendy kreeg een invalide wagentje voor zijn verjaardag maar zover ik het kon zien werken alle ledematen bij hem nog normaal waarom zo`n karretje voor die gezonde jongen hij hoort te fietsen of te lopen maar zich niet verplaatsen in een iinvalide wagentje.

 44. Sjaak Swart

  @Aqua, leef je onder een steen?

 45. K

  Sem kreeg een auto….hij was er onwijs blij mee…daarbij vind ik echt dat je de kinderen van bekende Nederlanders met rust moet laten…ik ben zelf moeder van 2 zoons en ik weet wel als er iemand met smerige woorden of handen aan hen komt ik ze bij wijze van de strot eraf bijt….dus laat kinderen er buiten.

 46. Bart

  Ja, de reactie ‘Jeetje, wat dankbaar die reactie van Sem’, kwam van mij. Neemt niet weg dat ik jouw programma’s zonder enige uitzondering he-le-maak ruk vind, Wendy.

 47. Rowan

  Ik kwam Wendy een paar jaar geleden tegen in de hal van het appartementcomplex waar ik woonde. Stond ze samen met een vriend op de lift te wachten. Hij zei vriendelijk gedag en zij keek mij van top tot teen aan met een arrogante blik en draaide vervolgens haar hoofd om.
  Ze heeft de schijn lang op kunnen houden, de actrice, maar nu valt ze toch door de mand! Superfake type!

 48. cokie

  waar is die tijd gebleven dat ze echt leuk was in Ushi..nu heeft zij een eng kinderlichaam…wat is er mis met die vrouw…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.