Albert Verlinde: ‘Nikkie Plessen bang voor mij’

Albert Verlinde herinnert zich nog goed dat sommige BN’ers in zijn hoogtijdagen bij RTL Boulevard echt bang voor hem waren. Eén daarvan is Nikkie buurtheksPlessen. Dat vertelt hij op BNR Nieuwsradio. Jarenlang was Albert de almachtige keizer in showbizzland, waar heel Hilversum ontzag voor had. “Ik weet dat bijvoorbeeld Nikkie Plessen zei: ‘Als die telefoon ging, dan werd je toch een beetje bang: wat heb ik gedaan en wat zou er spelen?’ Er was een soort siddering.”

De enorme kijkersschare die RTL Boulevard onder Albert had komt niet meer terug, denkt hij. “Dat hele brede wat ik meegemaakt heb, is er gewoon niet meer. Maar toen ik het deed en ik elke dag 1,2 en 1,3 miljoen kijkers had, dat is wel heel mooi geweest eigenlijk.

Veel mensen zijn daar nog wel mee opgegroeid, merkte Albert laatst toen hij een lezing gaf op op een journalistenschool. “Dan zegt zo’n meisje: ‘Bij ons thuis stond u altijd aan.’ Hoe mooi is dat eigenlijk dat een hele generatie is opgegroeid met mijn beeld en mijn lach schallend door de huiskamers?

Nog steeds krijgt Albert veel reacties. “Ik vind het eigenlijk ontzettend leuk hoe mensen op straat reageren en in het park reageren en ook zwervers reageren als ik aan het sporten ben in het Vondelpark.

Zelfs de Vondelpark-zwervers zijn gek op Albert. “Dan zeggen zwervers: ‘Goed bezig hoor, buik iets meer inhouden.’ Of: ‘Ga je op tv vanavond?’ Eigenlijk heb ik daar veel meer plezier aan dan dit soort zinnetjes van collega-BN’ers.”

Foto: SBS, RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen