SBS trekt zich niets aan van kijker: ‘Door met schapen’

Geplaatst op zo 13 sep 2020 om 8:10

SBS 6 haalt zijn schouders op voor de grootste afstraffing van zijn kijkers in vele jaren tijd. De zender trekt zich niets aan van zijn kijkers en gaat gewoon door met Schapendrijven with the Stars. Dat heeft ze laten weten aan het AD. Na 218.000, 169.000 en 160.000 kijkers, stortte Het Hek van de Dam, zoals het programma echt heet, vrijdagavond in tot een bizarre 75.000 kijkers. Slechts 1 procent van tv-kijkend Nederland nam de moeite om om half negen naar deze BN’er-show te zappen.

Een tv-baas die de kijker belangrijker vindt dan zijn ego, had Schapendrijven with the Stars direct van de buis gegooid, maar dat geldt niet voor Marco Louwerens, die aan het roer staat van SBS 6.

Hij zet zijn prestigeproject gewoon door. “De cijfers variëren met de week. Er zijn nog geen concrete plannen om te stoppen met Hek van de Dam“, zegt een woordvoerder tegen het AD.

Waarom zou Marco zo’n programma in vredesnaam tegen de zin van de kijker in doorzetten? Volgens Wilfred Genee, die in de aflevering van aankomende vrijdag zit, heeft Marco er jarenlang aan gewerkt om dit op de buis te krijgen.

Wilfred eerder: “Marco heeft dit al heel lang op zijn lijst staan, zei hij. Marco zei: ‘Wilfred, ik zou het echt leuk vinden, want dit programma is een droom die uitkomt van mij.

Een droom voor Marco, een nachtmerrie voor de kijker.

Foto: SBS
54 Reacties op “SBS trekt zich niets aan van kijker: ‘Door met schapen’”


 1. Fieke

  Men moet het programma nog vinden, kost tijd maar dan gaat het los.

 2. Mensje van Steen

  Waarom wel? De herhaling gisteren trok ook kijkers.

  Iedere kijker telt nog bij Talpa. Bij de NPO trouwens ook.

 3. Weessie

  Volgens mij is men bij SBS al jaren geleden gestopt met serieus luisteren naar de mening van de kijker. Elke serieuze focusgroep zou direct tot de conclusie gekomen zijn dat schapenherden met bn’ers een kutidee is

 4. Norvo

  Ach jongens, waarom zouden ze schrappen? Er is nog maar 1 aflevering. Allemaal al opgenomen dus het kost niks, daarna gezellig door met Thank you for the music.

 5. Rikje

  En dan moet dat zeilprogramma nog beginnen..

 6. Televisieman

  Dus komende vrijdag zien we Genee op SBS6 en Veronica tegelijk. Staaltje vakkundig programmeren… Niet dus.

 7. Arseen

  Is dat Wibi op foto?? Het schaap is bijna groter dan Soerjadi.

 8. 🗣(wordt vast verwijderd...)

  Marco heeft gelijk. Waarom alleen maar programma’s voor de grote massa?

 9. Anne

  Louwerens, dat is toch die dikke man die ’s nachts straalbezopen in zijn onderbroek schandalige scheldmails zit te typen naar collega’s?

 10. WEST*

  omroep bazen moeten zich ook helemaal niets aantrekken van kijkers, Als die het voor het zeggen zouden krijgen heb je helemaal geen tv meer
  En als RTL steeds meer richting kijkcijfers gaat van Talpa zenders , dan is RTL wel de grote verliezer !

  KRIJG IK NU EEN PROCES OMDAT IK IETS VERKEERDS HEB GEZEGD ?

 11. Sem

  Betaald door natuurmonumenten, dus met belastinggeld, dus door u
  LOL

 12. Von Trapp

  Zaterdagochtend om 11 uur had de herhaling bijna net zoveel kijkers: 65.000.
  https://kijkonderzoek.nl/component/kijkcijfers/file,dp-0-63-0-p

  Het is een beetje slow tv, maar best onderhoudend met prachtige landschappen en relaxte interactie tussen de gasten.

  Op NPO1 deed zoiets geHEId een miljoen. Voor SBS6 is het redelijk kansloos, met name op de vrijdagavond. Dinsdag is geschikter, ruilen met Getekend voor het leven of zo.

 13. Anne

  Klopt Von Trapp

  Op NPO1 zou dit gewoon een dikke hit zijn. Gemakkelijk een miljoen.

  Kun je nagaan wat de plaats op de afstandsbediening voor invloed heeft.
  En hoe simpel de lineaire tv kijker is.

 14. WEST*

  oME John GEWOON DOORGAAN SBS HEEFT LEUKE PROGRAMMA`S maar de kijkers zijn niet leuk , zijn sjaggerijnen, verwende wezens en verzadigd , en altijd maar zeuren over u campingzender , maar zelf kunnen ze helemaal niks ,Als ze de tv aanzetten moeten de meeste eerst de Manual doornemen,v w v spreken
  en komen niet verder dan knopje 4 , want om 6 inte drukken, moeten ze eerst
  even de handleiding door nemen !

 15. Ome Cor

  Kan die Sjon de Mol het geld dat ie uitgeeft aan al die kutprogramma’s, die zwaar overbetaalde TV-directeuren en B- en C-“sterren”, niet beter meteen uitkeren aan mensen die het echt en meteen nodig hebben.
  Daar maakt hij meer mensen blij mee dan doorgaan met het uitstrooien van al die shit over Nederland; sterker nog, eigenlijk zou er een rechtszaak tegen hem aangespannen moeten worden. De hersenen van mensen, en dan bedoel ik diegenen die reeds weinig in het pannetje hebben zitten, worden door deze pulp weker en weker totdat ze helemaal afsterven. Ik beschouw dat als een misdaad tegen de menselijkheid.

 16. Hans S.

  Het zijn schapen met schapen.

 17. WEST*

  @ ANNE Als de kabelaars SBS op 4 zouden zetten dan is RTL nergens meer
  Eigenlijk hoort het ook zo als 100% Nederlanse zender DUS SBS4 SBS 5 SBS6 en Veronica op 7 die Duitsers hebben al genoeg ellende veroozaakt in de jaren 40
  En met een U construktie willen ze nu echt winnen ? ja de tiden van toen zijn voporbij hoor! zet rtl maar op 8, 9, 10, 11

 18. Hockey-meisje

  De MC-redacteur van dit stuk heeft als ontbijt een pot augurken met een glaasje azijn genuttigd. Wat een enorme zuurpruim moet ‘t ie zijn.

 19. WEST*

  @ ome cor wat denk je …. de RTL kijker? Die dromen al jaren de luxe , die ze op RTL zien
  maar nooit zullen krijgen!

 20. Oja

  Dat is het punt: het programma is een idee van Marco, heeft helemaal niets te maken met behoefte kijker. Alleen maar het ego van Marco en zijn onderbuikgevoel. Haha. Wat een afgang. De kijker bepaalt succes en niet zendeebaas of adverteerder. De juiste volgorde hierin is cruciaal. Maar dat begrijpen ze maar niet in tv land.

 21. Pettie Fart

  Wat ontzettend origineel zeg; ‘een pot augurken met een glaasje azijn’.
  HAHAHAAHHHAAHA!! Wat grappig!!!!! Zoooooo leuk, had deze echt nooit eerder gelezen! Hahahahaha!!!! Een dijenkletser van jewelste. Deze houden we erin! Mwoeehaaahaaahaha!!

  *kots

 22. Zomaar een persoon

  Met zo’n flutprogramma wordt er wél goed naar de peperdure John De Mol-ideetjes gekeken, die er op RTL 4 recht tegenover staan. Daar is over nagedacht.

 23. WEST*

  Een jarenlange wens om zo’n kutformat op de buis te krijgen. Was asjeblieft bij RTL 7 gebleven.

 24. WEST*

  Talpa is gedoemd met dat zooitje onbenullen in het nabagement.

 25. WEST*

  Talpa is gedoemd met dat zooitje onbenullen in het management.

 26. Gerda

  Je krijgt steeds meer het gevoel, dat SBS6 alleen maar bestaat om het bestaan, niet om de kijkers..Een soort witwasconstructie?

 27. WEST*

  Iedere grote Amerikaanse zender zou met deze kijkcijfers zo’n programma gelijk van het scherm getrapt hebben. Hoogstwaarschijnlijk zou een gedrocht als dit de zender niet eens bereikt hebben.

 28. WEST*

  hee de west nr 2 is ook weer aanwezig waait duidelijk een andere windrichting
  maar oke gezellig met zn twee op MC

 29. West*

  Wie is nu de echte West dat is de vraag als je oud bent wat labiel en overal een mening over en geen kritiek kan hebben dan kom je in de buurt. Dan over het topic, het had wel een leuke uitzending kunnen zijn maar de gasten zijn niet goed gekozen. Lijkt verrassend maar is het niet en Genee weg ermee.

 30. Flits Bom

  Het mooiste zou natuurlijk zijn als iemand zich aan die beestjes vergrijpt.

 31. Henk

  Het hoeven niet allemaal knallers te zijn! Dit is een slow tv programma die wellicht via Kijk.nl ook wordt bekeken. Die kijkcijfers zijn gewoon zo onbetrouwbaar als je ook via de ziggo app of 30 minuten uitgesteld kan kijken, ik geloof nooit dat dit ook maar ergens geregistreerd wordt.

 32. Johm

  Zegt genoeg dit, speeltuin van JdM.

 33. Ikke

  Je moet wat als je niks beters kan verzinnen, de avonden moeten vol.

 34. Sunshine

  West is wel heel erg vol van zichzelf.

 35. MarkoV

  Online is het een groot succes. Op sociale media ook. Trending

 36. Jantje met de pet

  SBS trekt zich niets aan van kijker, je hebt er ook niks aan behalve reclame kijken.

 37. Fox Mulder

  Waarom doen John en Linda de Mol niet mee aan dit Talpa programma? Zij weten namelijk heel goed hoe je je schaapjes op het droge kunt krijgen.

 38. koos

  75.000 kijkers…hahahahahaha ze zijn aan het opbouwen he!

 39. MolTalk

  Komt er ook nog een aflevering met Akwasi en Ali B.?

 40. Ruud*

  Wesr* je pillen nog niet gehad vandaag? wat een mafkees.

 41. Britt Scholte Lover

  75.0000 kijkers op vrijdagavond tegenover The Voice en veronica inside rel is best goed hoor

 42. WEST*

  Er komt binnenkort een soap of SM 6
  Alle verhaallijnen ga ik zelf schrijven

  Het wordt een soap over een platenmaatschappij BLUESTAR RECORDS
  in Hilversum Met als grote baas Johnny Star De familie Star die wonen in diverse villa`s aan een brede laan in Lage Vuurse zijn allemaal aandeelhouders en hebben ook hun kleine en grote zorgen en zitten ook vliegen ookt bij elkaar in de haren, om de hoogste posities te vergaren !

  BLUE STAR RECORDS geeft in de serie iedereen een kans, Ook mislukkelingen
  zoals vals zingende modepopen, beatgroepen volk smart zangers ,solisten met zingende zagen, en iedereen die wel of niet kunnen spelen, of goed zingen , en.. er gaat van alles fout in de studio door onbekwaam studio personeel dat uit stagairers bestaat , een soort Wont cook don`t cook maar dan met muziek.

  Maar er worden worden ook successen geboekt, en er wordt strijd geleverd door een grote platenmaatschappij, die BLUESTAR wil overnemen want het volkse wat ze uitbrengen is een doorn in het oog! in de serie komt er dan ook een nieuwe Z.z NAAM -een Eddy Wally , u weet wel van het nummer CHERRY , CHERRY, dans met mij de tango d`amore ,waar ze dan in Weert weer niet blij mee zijn , maar de show must go on!
  Ondertussen gebeuren er in de familie ook rare dingen,

  Nou binnenkort op SM 6

  of anders op SBS6 als J. de M interesse heeft !

 43. WEST*

  BY THE WAY omroepen, zenders die denken mijn idee te stelen,hebben pech !
  het idee is vastgelegd en niet te kopieren

 44. Lau

  SBS6 kan zo simpel zoveel meer marktaandeel behalen als er beter wordt geluisterd naar het kijkerspubliek en ze zien wat in het verleden heeft gescoord. Herkenbaar, volks en rechts hoort gewoon bij SBS6 en daar is een groot publiek voor.
  Allereerst de vooravond;
  17.00 Huizenjacht
  17.30 Man bijt Hond
  18.00 HvNL
  18.15 Shownieuws
  18.30 Dit vindt NL (Ga de straat op en vraag de mensen op straat wat ze vinden van een onderwerp, zend deze gesprekken uit)
  19.00 HvNL
  19.15 Shownieuws
  19.30 Soap
  20.00 Lingo / Show me the Money

  Verleid de Postcode Loterij om alles door te schuiven naar SBS6. Deel in de kosten door een deel van de producties te bekostigen. Je weet immers dat het scoort.
  Bouw Koffietijd om naar de 5uur Show. Loretta in de 5 uur Show past veel beter dan die 2 linkse dames nu.
  Caroline Tensen met Een tegen 100 levert dan ook direct veel kijkers. Caroline kan daarnaast ingezet worden voor o.a. Huizenjacht en Hart in Aktie (samen met Wendy of alleen). Caroline is ook geschikt voor “Mijn laatste keer”, wat het op de zondagavond meer dan goed deed bij SBS 6.
  Een terugkeer van Recht van NL op zondagavond zou ook goed uitpakken. Dit scoorde, voordat het naar dagelijks ging, bijna en miljoen kijkers.
  Daarnaast hebben ze grote titels die met veel aandacht groots teruggebracht kunnen worden. Denk aan Peking Express, Het Blok, House Rules Holland, Dokter Tinus, Bloed, Zweet en Tranen en Mijn Tent is Top. Titels die met een NL’se slag passen bij het DNA van SBS6.

 45. Teuntje

  Ze trekken zich nergens wat van aan arrogante kliek dat SBS

 46. Mick

  Het hek van de Dam, een typisch dodelijk saai programma wat bij de NPO – met een dodelijk saaie doelgroep – een succes zou zijn. Het is geproduceerd door een MAX huisleverancier, en dat is te merken. Wat een typische NPO troep.

 47. Js

  Schapen gaan door met uitzenden van schapen

 48. WEST*

  ga morgen aan mn soap beginnen ,,, nieuwschierig ????? kompleet met spelfouten goed he

 49. Pan

  De mensen kunnen zich blijkbaar moeilijk met schapen identificeren.
  Probeer de Rattenvanger van Hamelen eens met op panfluit de dames en heren Ollongren, Rutte en De Jonge.

 50. Edwin M

  Het is slow tv maar bij Omroep Max scoort dat wel, bij SBS6 duidelijk niet. Overigens had Wilfred Genee paar weken eerder uitgezonden in plaats van recht tegenover Veronica Inside met jawel Wilfred Genee. Niet erg sterk.

 51. AlexF

  Shoarma With The Sheeps

 52. Margriet

  als dit programma nu eens zonder inhoudsloze kakelende BN’ ers zou worden gemaakt, misschien zou het dan wel slagen. Gewoon een programma over herder met schapen over een mooi landschap, met wat tekst en uitleg wat er in de omgeving te zien is? veel kijkers vinden het prettig naar een .”simpel” programma te kijken, lekker slow-tv. André en Janny op een bootje, Rail Away, Wij zijn er bijna. Het stelt niets voor, maar het is zo rustgevend.

 53. Chiel

  Als de gasten boeiend zijn dan kijken mensen wel. Maar dit WIL je toch ook niet zien! Villa Velderhof met Ruud de Wild en Britt Dekker… Hoe bedenken ze het. En dan moet – zoals iemand hierboven schreef – dat zeilprogramma nog komen.

 54. Grace

  Ik vind t leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.