SBS trekt zich niets aan van kijker: ‘Door met schapen’

SBS 6 haalt zijn schouders op voor de grootste afstraffing van zijn kijkers in vele jaren tijd. De zender trekt zich niets aan van zijn kijkers en gaat gewoon door met Schapendrijven with the Stars. Dat heeft ze laten weten aan het AD. Na 218.000, 169.000 en 160.000 kijkers, stortte Het Hek van de Dam, zoals het programma echt heet, vrijdagavond in tot een bizarre 75.000 kijkers. Slechts 1 procent van tv-kijkend Nederland nam de moeite om om half negen naar deze BN’er-show te zappen.

Een tv-baas die de kijker belangrijker vindt dan zijn ego, had Schapendrijven with the Stars direct van de buis gegooid, maar dat geldt niet voor Marco Louwerens, die aan het roer staat van SBS 6.

Hij zet zijn prestigeproject gewoon door. “De cijfers variëren met de week. Er zijn nog geen concrete plannen om te stoppen met Hek van de Dam“, zegt een woordvoerder tegen het AD.

Waarom zou Marco zo’n programma in vredesnaam tegen de zin van de kijker in doorzetten? Volgens Wilfred Genee, die in de aflevering van aankomende vrijdag zit, heeft Marco er jarenlang aan gewerkt om dit op de buis te krijgen.

Wilfred eerder: “Marco heeft dit al heel lang op zijn lijst staan, zei hij. Marco zei: ‘Wilfred, ik zou het echt leuk vinden, want dit programma is een droom die uitkomt van mij.

Een droom voor Marco, een nachtmerrie voor de kijker.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen