Story beschuldigt Erland en Wendy van nepotisme

Geplaatst op ma 11 dec 2017 om 14:34

Weekblad Story heeft onderzoek gedaan naar het RTL-koningspaar Erland Galjaard en Wendy van Dijk en daaruit blijkt dat zij zich schuldig maken aan vergaand nepotisme. Dat is te lezen in de kiosk. De Story baseert zich niet op één incident, maar heeft een serieus patroon ontdekt. “Uit Story-onderzoek blijkt dat wie bevriend is met Wendy van Dijk en haar man Erland Galjaard, een grote kans heeft een leuk baantje in de showbizz te scoren“, is te lezen in het deskundige showblad.

Als eerste voorbeeld noemt de Story het plotselinge tv-baantje van Ronald Molendijk, die een dj-duo vormt met RTL-programmabaas Galjaard. “Een lucratieve vriendschap“, aldus het tijdschrift, wijzend op zijn huidige baantje als Boulevard-deskundige.

Molendijk is een van de minst geliefde tv-figuren, blijkt uit reacties op sociale media. “Zijn toegevoegde waarde als kennelijke expert is vermoedelijk alleen Erland duidelijk.

Tegelijk met Molendijks RTL-baantje, trad zijn vrouw Angelique in dienst van het lachende-mensenblad van Wendy van Dijk, ontdekte Story. Ze is betrokken bij de website en het mediabeleid van het blad.

En dan is er nog de aanstelling van huisvriend Thijs Römer als creatief directeur bij RTL Productions. “Daarover gingen in de tv-wereld de nodige wenkbrauwen omhoog“, aldus de Story, die erop wijst dat Römers vriendin Igone de Jongh weer in de jury van Dance Dance Dance zit.

Een ander voorbeeld is Van Dijks styliste Manon Meijers, die niet geheel toevallig regelmatig in Boulevard voorbijkomt, al zal ze een tv-salaris tegenwoordig niet meer zo hard nodig hebben door haar verhouding met Guus Meeuwis.

Het echtpaar Galjaard en Van Dijk is niet alleen goed in baantjes uitdelen, maar ook in vrienden de hand boven het hoofd houden, aldus Story. Zo gaf Humberto Tan na alle commotie een zalvend interview in de Wendy, waarbij hij ontbloot op bijna alle foto’s prijkte. “Alleen Dionne Stax zag naar verluidt méér van Humberto.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden, is te lezen in het Story-artikel Wendy’s carriere carrousel (via Blendle).

Foto: RTL
35 Reacties op “Story beschuldigt Erland en Wendy van nepotisme”


 1. Robin Martens Lover

  Klopt. Maar dat wist en zag iedereen al.

  PS. mmmm Igone de Jongh!

 2. NPO

  Vooral coke snuivers zijn welkom.

 3. ronald

  Tja, zo werkt de hele wereld nou eenmaal. What’s new.

 4. Snuifje

  Gewoon boycotten deze opportunistische, gladde en volstrekt ongeloofwaardige media exploitanten.

 5. Martijn

  Als RTL nog een toekomst wil lijkt het me beter dat deze mensen er mee gaan stoppen

 6. Speknek

  Als Sauvé een beetje ballen heeft, gooit hij Er en Wen er op persoonlijke titel uit.
  Er is ook de oorzaak van de tegenvallende kijkcijfers van RTL Pulp 4.

 7. tommy

  Dit is geen nieuws. Als je je pang pang/kut piert/spreid voor de baas, gaat hij erin en dan mag je blijven.
  Als je je tollie/pik laat zuigen en je spuit mag je ook blijven.

  deze twee gaan voor dat ze dood gaan dit zelf beamen met ja, zo gaan we met onze mensen op
  Deze mooie Nederland is hypocriet.

  Ik heb 34 jaar gewerkt voor de krant, nooit een mm weg ge geven. de laatste 10 jaar moest ik achterpaginas verkopen voor 2500 euro in plaats van 15.000 euro, daarna moest ik naam en telefoonnummers door geven aan de baas, de bonuskoning en hij ging de adverteerders met familie nep bellen. NEP RESPONS. Dit verhaal heb ik op papier kunnen krijgen.

  wil je het verhaal lezen. bel

 8. Sander

  @Speknek
  Tegenvallende kijkcijfers?
  RTL 4 heeft kijkcijfers waar vrijwel alle zenders van kunnen dromen.

 9. Ron

  Wat een open deuren in dat Story item. Is toch al lang bekend allemaal hoe de stenen rollen te burelen van RTL.

 10. Jeroentje

  Wat is er mis met coke snuiven?
  Iedereen heeft wel eens twee gram naar binnen gewerkt.

 11. Robert

  Laat Wendy het maar niet lezen, die stuitert van woede alle kanten op.

 12. Henny Huisman

  Erland en Wendy zijn één van de weinige Nederlanders die kerstkaarten uit Colombia krijgen. Mogen jullie raden waarom

 13. ann-Lynn

  Waarom denken jullie dat die Ronald Molendijk daar bij RTL rondloopt? P

 14. zo maar

  Igone de Jongh is soliste bij het nationaal ballet en als zodanig een van de beste danseressen van Nederland. Wat is er mis met die in een dansjury zetten. Ze zat daar al in trouwens voordat ze iets kreeg met Thijs.
  Ronald Molendijk is ooit beste dj van Nederland geweest, heeft opgetreden op Ibiza, New-York, sensatie, dance valley etc. Mede oprichter van Basic Beat Records, waar zo’n 20 sublabels onderhangen, die ieder een ander deel van de dance markt covert. Geld zat, dus daar hoeft hij het niet voor te doen, en een absolute kenner en een grote expert op het gebied van muziek. Geen idee of hij kan presenteren.
  Angelique Breve was marketing manager bij de VARA geweest, Fundraisen Dance for Life en hoofd marketing Aids fonds. Beledigend om te suggereren dat ze haar baan te danken heeft aan de connecties van haar vriendje. Dame is meer dan in staat om zelf een goede baan te bemachtigen.
  Manon Meijers is afgestudeerd aan de universiteit en daarna afgestudeerd aan een styling academie. Doet al jaren tv o.a. voor het Gordon programma: ‘hotter than my daughter’ en heeft haar eigen on-line magazine. Daarnaast doet ze een dozijn bekende Nederlanders, dus ze is in ieder geval inderdaad echt een expert. Of ze dat goed doet bij Boulevard, geen idee, kijk er nooit naar.
  Dus duw de Story in de kastenbak en verdiep je eens ergens in voordat je begint te schreeuwen.

 15. zo maar

  Story in de kattenbak dus.

 16. G.

  Zo maar – Wendy ??

 17. Daan

  Ronald Molendijk is het ultieme voorbeeld hiervan.

 18. MK

  Zo maar was ook degene die hier destijds (na de ophef rond de column van Angela) heel veel het “maar RTL doet het nog wel goed in de doelgroep-mantra” bleef herhalen. Toevalligerwijs ook het enige verweer van RTL.

  Zo maar = rtl insider.

  BTW, Igone is één van de beste danseressen van Nederland en een ontzettend mooie vrouw, maar geschikt voor het TV-vak? Als je het continu herhalen van wat je collega’s Dan en Timor eerder zeiden, het herhalen van allerlei dooddoeners en opendeur-uitspraken gecombineerd met intens verveeld kijken, als criteria voor een goed jury-lid ziet, ja dan is ze een goed jury-lid.

  Ronald Molendijk is aantoonbaar al meerdere keren de mist ingegaan bij RTL Boulevard, mist de gunfactor en leeft op oude roem.

  Angelique Breve ken ik niet, maar gezien het feit dat Erland en Wendy de gehele Wendy-redactie op straat hebben gezet na interne conflicten zal gedweeheid wel bovenaan het vereistenlijstje van geschikte kandidaten staan.

  Manon Meijers vind ik een leuk mens maar heeft niet de meest hippe smaak.

 19. Annoniemus

  Waarheid als een koe . #RonaldMolendijk

 20. zo maar

  Ik laat me ook niet uit over hun presentatie kunnen, want ik kijk nooit naar de programma’s waar ze in zitten. Ik kijk of ze de kwalificaties hebben om te doen wat ze doen. En die hebben ze. Ik probeer af en toe ook wat feiten in deze rubriek te duwen. Ook over NPO of de kosten van de NPO. Maakt me nog geen NPO insider of RTL insider.
  Doelgroepcijfers zijn geen mantra maar de feiten. SBS verliest over de periode 23/10 tot 19/11 bijna net zo veel als RTL in de doelgroep 20-49 (beide ongeveer 6%) maar MC staat bol van RTL en niets over SBS. Ook NPO verliest bijna 6% trouwens. SBS blijft ver achter als het om uitgesteld kijken gaat bij NPO en RTL. Maakt me ook geen SBS-insider trouwens.

 21. echtwaar

  Erland en Wendy: grotere nep is er toch niet, toch?

 22. Loop

  http://www.quotenet.nl/Nieuws/Hoe-rijk-is-Ronald-Molendijk-Wie-O-ja-die-vriend-van-Erland-Galjaard-204326
  Ronald was ook van de band zonder fans Soulvation en niet zo succesvol meer de laatste jaren. Mensen die hem nog kennen, vallen net in of buiten de doelgroep van RTL4 De jobhopper Breve heeft nooit meer dan 2k netto verdiend per mnd. . Het huis van 3 ton zegt genoeg; niet echt een mansion van een ster-dj. Basic Beat is hij al jaren vanaf en draaien op Ibiza en New York gebeurt op vele manieren en in zijn geval semi-professioneel, laat staan dat hij headliner is geweest. Zo maar laat Flop Römer onbesproken. Igone is een uitstekende danser, maar verbaal niet sterk en haar loopbaan is voor de gemiddelde 4-kijker onbekend. Dan Manon.Die stylisten typjes zijn inwisselbaar en ze valt niet uit de toom. Maar vergeleken met Mike de Boer etc is ze een beetje blue. Je hoeft ook alleen de Amerikaanse Vogue door te nemen. Of ze gestudeerd heeft maakt niet uit; mensen met een 6 krijgen ook hun bul. Al met al allemaal mensen die een steuntje kunnen gebruiken.

 23. Rick

  M C is de bijlage v d Story

 24. uhhh

  @ zo maar
  Je zegt me net iets te vaak dat je programma’s niet ziet en geen insider bent….

  Ik ken geen enkel bedrijf waar de directeur een relatie heeft met een medwerkster en dat beiden doodleuk blijven zitten en vervolgens vriendjes aan baantjes helpen. Dan vráág je om zo’n stuk in een roddelblad (met dank aan de schrijvers van deze site voor de gratis input).

 25. Oma Dita

  Ik vind het ook wel zielig voor Wendy. Dan heb je een man en iedereen zal altijd denken dat je alleen maar het ne*kertje van de baas bent. Niemand zegt dat, maar iedereen denkt dat wél. Bij alles wat je doet. Dat lijkt mij niet fijn voor Wendy, altijd die priemende ogen in je rug, waar je ook bent. Ze is volgens mij niet voor niets zo mager. Dat vreet je op van binnen. En dan altijd die onzekerheid want ja, Wendy is toch ook al bijna zestig! Die Galjaard heeft zo weer een ander. De tv wereld is genadeloos voor vrouwen. Die kerels gaan lekker door. Die wel!

 26. Anouk Smullers

  Ik hoop dat Ronald Molendijk een tia krijgt, wat een vreselijke vent is dat, ouwe gek. Maar t ergste die vreselijke eendenbek met kleine geile tandjes

 27. Laura Vamp Fatale

  Daarom eet Ronald Molendijk de stront van die Gal(bak) jaard.
  Alles om in de schijnwerpers te blijven.
  Ow ja Ronald : je hebt een kop als een platgereden aardappel
  xxx

 28. Joost

  @zo maar Voor jou als kijker zijn de cijfers helemaal niet relevant dus wat klets je nou? Daarnaast wil je mee praten over media maar kijk je nooit naar programma’s als Boulevard? Ik weet het is niet altijd een pretje om naar te kijken maar als je echt wilt mee praten dan hoor je Boulevard wel regelmatig te kijken.

 29. Ano Nymous

  Dus als je Boulevard niet kijkt mag je geen mening hebben over media?
  Wat een onzin,Joost…

 30. Joost

  @Ano Nymous Je mag wel je mening geven maar waarom zou je dat deon over programma’s die je niet kijkt?

 31. wim

  @Zomaar ….Denk dat je mensen overkwalificeert want een Molendijk heeft naast een klein
  hitje nooit een indruk kunnen maken als DJ.Thijs Romer wordt door niemand meer serieus genomen in een wereld waar acteren een kunst is.
  Verder is men Miss Struik vergeten, nul fans , nul resultaat , scores bij EHET die dramatisch zijn maar wel een vast contract krijgt.
  Zo zijn er nog wel meer voorbeelden, vraag Irene Moors en Winston.

 32. Anja

  Ze kunnen zeggen wat ze willen maar ik ben het er niet mee eens. Het zijn gewoon twee hele lieve mensen !.

 33. OldNoSkool

  Wendy,s broer (manager) gaat dan onderhandelen met zijn zwager Erland #RTL over het salaris van zijn vrouw Wendy.😂 http://www.mediacourant.nl/2017/07/chantal-en-wendy-verdienen-bijna-evenveel-bij-rtl-4/#comment-4033875

 34. Heer in het verkeer

  Anja
  Tue 12 Dec 2017 om 0:56

  Anja is ook overduidelijk meer dan rijp voor gedwongen opname.

 35. BRAAK

  Het is daar een smerige bende vol inteelt dat gaat goed tot
  ….LUXEMBURG het genoeg vindt en dan is het over en uit met de nepotisten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.