Story beschuldigt Erland en Wendy van nepotisme

Weekblad Story heeft onderzoek gedaan naar het RTL-koningspaar Erland Galjaard en Wendy van Dijk en daaruit blijkt dat zij zich schuldig maken aan vergaand nepotisme. Dat is te lezen in de kiosk. De Story baseert zich niet op één incident, maar heeft een serieus patroon ontdekt. “Uit Story-onderzoek blijkt dat wie bevriend is met Wendy van Dijk en haar man Erland Galjaard, een grote kans heeft een leuk baantje in de showbizz te scoren“, is te lezen in het deskundige showblad.

Als eerste voorbeeld noemt de Story het plotselinge tv-baantje van Ronald Molendijk, die een dj-duo vormt met RTL-programmabaas Galjaard. “Een lucratieve vriendschap“, aldus het tijdschrift, wijzend op zijn huidige baantje als Boulevard-deskundige.

Molendijk is een van de minst geliefde tv-figuren, blijkt uit reacties op sociale media. “Zijn toegevoegde waarde als kennelijke expert is vermoedelijk alleen Erland duidelijk.

Tegelijk met Molendijks RTL-baantje, trad zijn vrouw Angelique in dienst van het lachende-mensenblad van Wendy van Dijk, ontdekte Story. Ze is betrokken bij de website en het mediabeleid van het blad.

En dan is er nog de aanstelling van huisvriend Thijs Römer als creatief directeur bij RTL Productions. “Daarover gingen in de tv-wereld de nodige wenkbrauwen omhoog“, aldus de Story, die erop wijst dat Römers vriendin Igone de Jongh weer in de jury van Dance Dance Dance zit.

Een ander voorbeeld is Van Dijks styliste Manon Meijers, die niet geheel toevallig regelmatig in Boulevard voorbijkomt, al zal ze een tv-salaris tegenwoordig niet meer zo hard nodig hebben door haar verhouding met Guus Meeuwis.

Het echtpaar Galjaard en Van Dijk is niet alleen goed in baantjes uitdelen, maar ook in vrienden de hand boven het hoofd houden, aldus Story. Zo gaf Humberto Tan na alle commotie een zalvend interview in de Wendy, waarbij hij ontbloot op bijna alle foto’s prijkte. “Alleen Dionne Stax zag naar verluidt méér van Humberto.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden, is te lezen in het Story-artikel Wendy’s carriere carrousel (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen