Niet iedereen bij Telegraaf fan van Robert Jensen

Niet iedereen bij De Telegraaf is fan van Robert Jensen. Columniste Nausicaa Marbe vindt dat de presentator de afgelopen maanden een karikatuur heeft gemaakt van rechtse televisie. Dat schrijft ze in de krant. Marbe is niet bepaald mild. Ze noemt Jensen ‘een orgie van platvloersheid’ dat alle clichés over rechtse tv uitventte. “Journalistiek zwak, afgestompt, ordinair, onkritisch, een bevestiging van rechts slachtofferschap, een klaagspektakel van eeuwig verongelijkten.”

Het was echt een toestand, vindt Marbe. “Het gaf de kijkers het gevoel dat rechts publiek klapvee is dat zich gewillig laat manipuleren.”

Dat ‘Jensengevoel’ is er ook wel een beetje bij het ‘keuriger WNL’, vindt Marbe. Al vindt ze dat WNL het op de radio wél heel erg goed doet: “Genuanceerd, veelzijdig en diepgaand.

Op de tv is WNL volgens haar anders. “De WNL zondagochtend is een pr-show voor VVD-oldtimers en voorspelbare BN’ers.”

Rick Nieman moet oppassen om niet óók een rechtse karikatuur te worden, aldus Marbe. Ze vindt het bizar dat Nieman ‘schaapachtig lacht wanneer Thierry Baudet provocerend de leugen verkoopt dat er niks aan de hand is rond Brexit in Engeland’.

De column van Nausicaa Marbe kunt u lezen op Telegraaf.nl.

Lees ook: Telegraaf zet vraagtekens bij tv-exit Jensen (vorige week)

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen