Richard Groenendijk haalt uit naar Sylvie Meis: ‘Schaamteloos!’

Sylvie Meis krijgt een behoorlijke uitbrander van Richard Groenendijk. Poenerig gedrag zoals dat van haar staat centraal in zijn nieuwe theatershow. “Die schaamte en schaamteloosheid!”

Sylvie Meis en Richard Groenendijk © YouTube

De nieuwe voorstelling van Richard Groenendijk gaat pas over twee jaar van start, maar de cabaretier heeft al een openingslied en een thema, namelijk ‘schaamte en schaamteloosheid’. “De schaamteloosheid van de maatschappij, waarin alle meningen en oordelen al klaar liken te liggen, de harde manier waarop mensen met elkaar omgaan.”

‘Kijk naar Eritrea!’

Richard gaat ook BN’ers te grazen nemen, waaronder dus Sylvie Meis, die deze zomer het slachtoffer werd van een gigantische tassenroof. “Ja, de schaamteloosheid van een BN’er bij wie er voor acht ton aan tassen wordt gestolen. Lieverd, daar kunnen we een heel dorp in Eritrea van helpen, he?”, sneert hij in de LINDA.

Toch steekt Richard ook een beetje de hand in eigen boezem. “Ik schaam me voor mijn eigen materialistische kant. Ik zie veel ellende om me heen, maar als ik een bed koop, wil ik ook dat het ’t allerbeste bed is dat er bestaat.”

Tierende BN’ers

Heeft Richard nog iets te melden? Ja, hij wordt ook doodmoe van al die tierende BN’ers, die schaamteloos naar elkaar uithalen. “Ik lees de laatste tijd niet anders dan: ‘Die haalt uit naar die’ en ‘Die slaat terug naar die’. In een tijd van sociale verkilling gaat het onder je huid zitten om je zo veel met die negativiteit bezig te houden.”

BN’ers moeten volgens de komediant niet zo naar doen tegen elkaar. “Ik kan zelf best zwaar op de hand zijn, maar ik heb van Marko geleerd de dingen met en positievere blik te bekijken. Ik vind dat we schatplichtig aan het leven en onszelf zijn om in het licht te gaan staan. Waarmee ik bedoel: richt je gewoon op schoonheid.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moeten we Sylvie Meis weer eens terug naar Nederland halen voor een tv-show?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen