Richard Groenendijk boos op roddelblad: ‘Vader overleden? Wat?!’

Richard Groenendijk is buitengewoon ontsteld over de berichtgeving van een roddelblad. Daarin stond namelijk dat zijn vader is overleden. “Ze was echt overstuur door die publicatie!”

Richard Groenendijk © RTL

Als hij ergens een hekel aan heeft, dan is het wel de niet-kloppende berichtgeving in roddelbladen, laat komediant Richard Groenendijk blijken in gesprek met de Beau Monde. Het maakt hem boos en verdrietig. “Een tijdje terug werd ik ineens gebeld door een achternicht uit Arnhem: ‘Ik wist niet dat je vader is overleden!’”

Overleden vader

Richard vond dat echt een héél vreemd bericht. “Ik reageerde met: ‘Ik ook niet, vanmorgen stond hij het plafond nog te witten.’ Maar ze was echt overstuur door een publicatie van zo’n vervelend roddelblad.”

Wat stond er in dat roddelblad, dat hij niet bij naam noemt? Hij citeert: “Richard Groenendijk met zijn moeder in het Luxor Theater. Een emotionele gebeurtenis, want zij kwam hier altijd naar hem kijken met zijn overleden vader.”

‘Heel erg naar’

Er klopt helemaal niets van en ze begrijpen niet wat voor impact dit heeft, briest Richard. “Zo’n blad ligt nog drie jaar bij de kapper en familie door het hele land schrikt zich de touwtyfus als ze zo’n berichtje lezen. Er wordt wel vaker iets geschreven wat niet klopt, maar dit vond ik echt heel naar.”

Waar hij gelukkig níet snel op terecht zal komen, zijn de juicekanalen. Daarvoor moet hij toch wel minstens vreemdgaan. En daar zijn niet eens mogelijkheden voor, grapt hij. “Je hoort weleens van artiesten die de hele tijd in de verleiding worden gebracht, maar ik ben niet iemand die heel makkelijk in de markt ligt.”

Recepten

De verleidingen liggen dus niet voor het oprapen, wil Richard zeggen. “Dit jaar sta ik 25 jaar op het toneel, maar ik heb nog nooit één oneerbaar voorstel gehad. Het enige wat ik krijg zijn recepten, hahaha.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat zou u doen als u de baas van het roddelblad was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen