Richard Groenendijk slaapt in kasteel Linda de Mol: ‘In het Gooi’

Richard Groenendijk kan dermate goed overweg met Linda de Mol dat hij tijdens de opnamedagen van Ik Hou Van Holland in haar kasteel in Crailo slaapt. “Hij winkelt dan in het Gooi.”

Linda de Mol, Richard Groenendijk en Noa Vahle © Roy Beusker

De 51-jarige stercabaretier Richard Groenendijk woont deels in Rotterdam en deels op Goeree-Overflakkee. Behoorlijk ver van Hilversum dus, waar hij moet zijn als er tv-opnames plaatsvinden. Hoe lost hij dat op? Nou, eenvoudig. Het kasteel van Linda de Mol in het chique Gooise buurtschap Crailo blijkt namelijk zijn logeeradres.

Eén groot feest

De laatste tijd zien we Richard steeds minder vaak op tv, maar voor Linda zal hij altijd een uitzondering maken. “Ik denk dat Ik Hou Van Holland echt een van de aller-, allerleukste dingen is die ik ooit op televisie heb gedaan. Je vergeet dat je op tv bent, ik vind het een groot feest”, vertelt hij aan Shownieuws.

Richard heeft één les geleerd. “Dat er ondanks dat ik heel veel van tv hou, maar één plek voor mij is en dat is toch echt op het toneel. Daar ligt mijn hart. Het leven is kort, het is allemaal heel kwetsbaar en je moet doen wat je het allerleukst vindt in het leven.”

Alleen IHVH

Een personalityshow? Dat wil Richard niet meer. “Ja, ik heb nu natuurlijk de mazzel dat ik dat Ik Hou Van Holland doe. Dat doe ik gewoon als sidekick en die rol gaat me fantastisch af, maar ik heb ook wel eens in formats gezeten waar ik de boel moest dragen en dat vond ik gewoon niet leuk en dat zag je er ook aan af, dus dat ga ik niet meer doen.”

Richard zit dus behoorlijk exclusief bij Ik Hou Van Holland. Shownieuws-deskundige Patty Brard: “Er komt met Oud & Nieuw een leuke Ik Hou Van Holland-aflevering aan, dan gaan ze in januari weer acht nieuwe opnemen, dat gaat-ie doen, maar voor de rest…”

Slapen bij Linda

Patty merkt dat Richard het heel goed kan vinden met Linda. “Je ziet gewoon dat het een eenheid is. Als hij hier is voor die opnames, dan verblijft hij ook bij Linda en dan gaat hij ook lekker boodschapjes doen in het Gooi.”

Zelf heeft ze ook een goede band met Richard. Ze waren ooit zelfs in de race om samen het programma Paleis voor een Prikkie over te nemen. “Ja, we hebben een keer geprobeerd, maar dat was zo druk, dat was niet te monteren als je ons met z’n tweeën iets laat restylen”, lacht ze.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen