Richard Groenendijk teleurgesteld in gedrag Marc-Marie Huijbregts

Richard Groenendijk vindt het jammer dat zijn goede vriend Marc-Marie Huijbregts hem zo heeft laten zitten toen hij behoefte had aan een uitgestoken hand. “Sommige mensen zijn zo.”

Marc-Marie Huijbregts en Richard Groenendijk © RTL

De grote doorbraak van Richard Groenendijk als cabaretier kwam laat. Heel laat. Pas op 40-jarige leeftijd won hij een prestigieuze cabaretprijs en haalde hij voor het eerst de uitzending van De Wereld Draait Door. Het was een droom die uitkwam: hij probeerde al járen op het veelbekeken podium van Matthijs van Nieuwkerk terecht te komen.

Richards DWDD-wens

Een optreden in DWDD stond vroeger namelijk garant voor stijgende kaartverkoop, maar Richard kwam er niet tussen. “De Wereld Draait Door was voor mij een onneembare vesting. Dat was echt lastig. Ik heb ooit wel eens een keer meegemaakt dat ik ernaartoe onderweg was in een taxi, vanuit vakantie op Zuid-Limburg, en toen werd ik afgebeld.”

Dieuwke Wynia, het veelbesproken horrorhulpje van Matthijs, wilde Richard niet. Hij onthult in de interviewshow De 10 Vragen: “Die eindredactrice, die Dieuwke waar het steeds over gaat, daar had iemand die mijn pr deed een keer tegen gevraagd op een feestje: ‘Joh, kun je Richard…’ En toen had ze gezegd: ’Nou, wij willen wel echt námen.’”

Sneer aan Dieuwke

Richard lacht in zijn vuistje als hij Dieuwke weer eens terugziet in het nieuws over het DWDD-schandaal. “Dan kan ik nu wel eens denken: nou, die [naam] van jou staat nu in de krant een paar keer, dus dat is wel heel fijn.”

Uiteindelijk hebben andere tv-optredens de kaartverkoop van Richard alsnog een duw gegeven. “Ik merkte het echt aan de kaartverkoop als ik bijvoorbeeld bij Pauw & Witteman had gezeten.”

Marc-Marie helpt niet

Presentator Rob Kemps vraagt zich af waar DWDD-meubelstuk Marc-Marie Huijbregts is in dit verhaal: “Als het zo moeilijk is bij De Wereld Draait Door… Marc-Marie is een goede vriend van jou. Die had jou toch wel even van die kruk aan de tafel kunnen lullen?”

Richard: “Ja, dat zou je denken, ja. Nee, dat is niet gebeurd. Nee, nou ja, sommige mensen… Ja, nee, ja, dat klopt, ja. Sommige mensen kiezen ervoor om dat niet te doen en ik kan me ook wel voorstellen dat je bij jezelf denkt: ja, dan is het mijn schuld als het straks niet goed gaat.”

‘Ik ben níet zo’

Zelf is Richard in elk geval níet zoals Marc-Marie. “Persoonlijk heb ik wel altijd gedacht: als ik later zelf iets ben (…) of iets heb bereikt, dan ga ik wel mensen helpen. Dat doe ik ook steeds.”

Al met al lijkt het erop dat deze kreuk in hun vriendschap nog niet helemaal lekker is gladgestreken.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen