Richard Groenendijk enorm afgeknapt op Sigrid Kaag: ‘Verdorie!’

Richard Groenendijk is behoorlijk afgeknapt op Sigrid Kaag, tot voor kort de partijleider van D66. Hij had veel en veel meer van haar verwacht. “Echt zo jammer. Dan denk ik: verdorie!”

Richard Groenendijk en Sigrid Kaag © NPO

Dit Was Het Nieuws is terug op de buis. Het programma trapte gisterenavond af met gasten Antoinnette Scheulderman en Richard Groenendijk, die met elkaar bevriend zijn. De komediant moest er nog wel even inkomen, maar toen ging hij los: “Ik zit hier al twintig minuten te marineren, ik dacht: laat ik ook eens wat zeggen. Voor die 500 euro!”

‘Kaag? Argh!’

Als het op een gegeven moment over al het gedoe rond Esther Ouwehand en haar Partij voor de Dieren gaat, merkt Richard op teleurgesteld te zijn in de politiek. “Ik kan me wel voorstellen dat als iemand dan heel erg gaat voor zo’n partij… Dat vind ik zo jammer”, begint hij zijn relaas.

Hij vervolgt: “Dat vind ik trouwens met heel veel politieke partijen: je stemt ergens voor en dan slaan ze opeens weer een weg in, dat je denkt: hè, verdorie! Dat had ik een beetje met Sigrid Kaag. Daar was ik helemaal… Ik dacht: nou, nou hebben we d’r gevonden. En dan denk je: argh, na een half jaar.”

‘Zelfs daar gezeik!’

Dat gevoel heeft Richard vaak als het gaat over de politiek. “Dat heb ik eigenlijk met alles. Ik kan me ook wel voorstellen dat iemand op een gegeven moment denkt van: nou, ik vind het nou zó’n zooitje in politiek Nederland, we gaan voor de Partij voor de Dieren. En zelfs dáár is het nu gezeik. Ik weet echt niet waar ik nu op moet stemmen.”

Zijn teamgenoot Peter Pannekoek weet dat naar eigen zeggen ook nog niet. “Ik twijfel nog. Er zijn twee partijen waar ik wel gecharmeerd van ben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Sigrid Kaag de verwachtingen waargemaakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen