Jan Slagter is terug na overleven horrortaart: ‘Had aardbeismaak’

Jan Slagter maakt zijn eerste publieke verschijning na het overleven van de Hilversumse horrortaart. Hij ziet er redelijk goed uit en kan alles gelukkig nog navertellen. “De smaak was aardbei.”

Jan Slagter © RTL

De mensen op het Hilversumse Mediapark zijn zich dik een week geleden rotgeschrokken: van het een op het andere moment was bijna iedereen ziek. Was het een nieuwe variant van het coronavirus? Zat er een stiekeme superspreader in hun midden? Nee, het was de plaatselijke bakker die overal besmette taarten had bezorgd. Báh.

Horrortaart

Tv-zenders en omroepen laten dagelijks talloze taarten aanrukken: officieel om kijkcijfersuccesjes te vieren, officieus omdat het inmiddels gewoon hun lunch is geworden. Hoe dan ook: op één dag zijn er op verschillende redacties – van RTL tot AvroTros tot Omroep MAX – slagroomtaarten bezorgd die de nuttigers daarvan compléét lamlegden.

Ook Jan Slagter, de grote baas van MAX, was getroffen door deze horrortaart. Het gaat inmiddels weer beter met hem. Hij maakte gisterenavond voor het eerst weer zijn opwachting op televisie om Angela de Jong uit te kafferen in de talkshow van Renze Klamer. Het gaat gelukkig goed met de omroepbaas.

Aardbeismaak

Renze vindt het fijn dat Jan alles kan navertellen. “Dat Jan Slagter hier trouwens zit vanavond is een klein wonder, want half Hilversum was deze week ziek door een taart, toch Jan? Ik hou persoonlijk helemaal niet van slagroomtaart, maar het is de gewoonte om áls er iets te vieren is, dat er slagroomtaart komt. Vaak van dezelfde bakker.”

Wat voor taart was het? Jan legt uit: “Het was een aardbeientaart. Het is dinsdag twee weken geleden. We hadden een jubilaris: Kees Jan. Hij werkt al 12,5 jaar bij MAX en dan hebben we om elf uur met alle mensen een toespraakje, taart, bloemen en een cadeaubon, dus iedereen at lekker van die taart.”

Apegapen

Het ging vlak daarna goed mis, aldus Jan. “Ik had die avond dat ik thuis zat, dat ik dacht: ik voel me niet zo lekker. Het kan van alles zijn, maar toen kwam ik de volgende dag op kantoor – ik had er ’s ochtends geen last meer van – en toen hoorde ik: ja, die en die zitten ziek thuis. Toen zaten er vijftien of twintig mensen ziek thuis.”

Dat is behoorlijk heftig. “En toen werd de link gemaakt met de taart, maar dat is dan nog niet zeker, want het kan ook zijn dat je dicht op elkaar hebt gestaan, maar toen hoorde ik dat bij zowel RTL, AvroTros én bij VPRO, die die dag ook taart hadden besteld, ook iedereen voor apegapen lag.”

Bakker bashen

De getroffenen waren flink van de leg, aldus Jan. “Maar zodanig toch wel dat er toch wel mensen drie, vier dagen behoorlijk ziek van zijn geweest. Moeten we de bakker nu de schuld geven? Ik weet het niet. We bestellen er al twintig jaar taart. Ik denk dat er een verkeerd ei tussen heeft gezeten of weet ik veel wat.”

Renze vindt het ook een ongezonde traditie. “Misschien is het een signaal dat we gewoon een keer moeten stoppen met die taart. Het is toch bizar hoeveel taart er wordt gegeten in Hilversum?”

Taartje

Jan wil ondanks die rotte taart toch vasthouden aan de slagroomtraditie. “Als iemand 12,5 jaar bij een omroep werkt, dan mag je best wel een taartje doen.”

Renze: “Maar als je bedenkt dat op één willekeurige dag al acht verschillende redacties er ziek van worden…”

Gijs Rademaker wil ook dat Renze deze traditie ongemoeid laat en bijt hem toe: “Maar Hilversum is zo groot, Renze. Come on…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de bewuste bakker straf moet krijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen