Half Hilversum ziek door horrortaart: ‘Jan Slagter ook slachtoffer’

Kijkcijfersuccessen worden in Hilversum steevast gevierd met slagroomtaart, maar er is kennelijk iets misgegaan bij de vaste leverancier. “Het halve Mediapark is ziek geworden!”

Jan Slagter © NPO

Er wordt nergens in Nederland zoveel slagroomtaart gegeten als op het Hilversumse Mediapark. Bij ieder mooi kijkcijfertje en ieder succesje komt de bakker weer langsrijden. En die vraatzucht is omroepmedewerkers begin deze week bijna fataal geworden, onthult de bekende EenVandaag-verslaggever Lammert de Bruin in een bericht op X.

Horrortaarten

Lammert stelt dat het echt goed mis is gegaan bij de bereiding van de laatste lading taarten. “Verschillende redacties van verschillende omroepen op het Mediapark lijken ziek te zijn geworden van taart geleverd door één Hilversumse bakker. Ons programma is de dans gelukkig ontsprongen.”

Wie er precies ziek zijn? “Half Hilversum”, aldus de sterreporter.

‘Het klopt’

Het is echt zo, bevestigt Luuk Ikink in RTL Boulevard. “Er is een taart bezorgd bij allerlei redacties in Hilversum om iets te vieren, bijvoorbeeld deze taart. Kennelijk had Radar ook iets te vieren, 10 miljoen views op YouTube. Alleen door die taarten zijn allerlei mensen ziek geworden, werd gezegd. Dat bleek dus echt zo te zijn. Bij RTL Nieuws ook en AvroTros.”

RTL Nieuws meldt: “Het klopt dat we op dit moment te maken hebben met een grotere groep zieken dan gebruikelijk is voor zo’n grote redactie, maar we kunnen en willen niets zeggen over de aard van de klachten. Dat doen we om de privacy van onze collega’s niet te schenden. Het heeft geen gevolgen voor onze nieuwsvoorziening; alles draait gewoon door.”

Jan ook ziek

Luuk schrikt er behoorlijk van, maar benadrukt: “We weten niet helemaal zeker of het te maken heeft met die taart. Het kan natuurlijk ook een virus zijn dat rondgaat.”

Maar, zo zegt hij: “Bij Omroep MAX is ook een taart terechtgekomen en Jan Slagter is gewoon slachtoffer geworden van die taart. Hij laat weten aan ons dat hij een paar uur lang niet lekker is geweest, maar daarna ging het wel weer. Hij was niet echt ziek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u lekkerder?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen