Jan Slagter lijkt Özcan Akyol niet meer te vertrouwen: ‘Opgeblazen’

Jan Slagter lijkt Özcan Akyol absoluut niet meer als een betrouwbare bron te zien. De MAX-keizer blijft erbij dat zijn presentator het filmpje van Matthijs van Nieuwkerk heel erg heeft opgeblazen.

Jan Slagter en Özcan Akyol © RTL, NPO

We hebben lang niet zó’n meedogenloos verraad gezien: Özcan Akyol heeft zijn bestie Matthijs van Nieuwkerk keihard genaaid door samen te spannen met BnnVara-baas Suzanne Kunzeler en dirt over hem te verspreiden. We hoorden Eus ineens overal roepen dat er een filmpje van Matthijs zou circuleren. Niet alleen op camera, maar ook backstage.

Jan pissig

Özcan heeft bijvoorbeeld gebeld met Jan Slagter, een van zijn andere werkgevers, om hem volledig op te naaien tegen Matthijs. Eus riep volgens Jan dat er echt een heel erg filmpje zou circuleren van Matthijs, waardoor Jan iets deed waar hij vreselijk veel spijt van heeft, namelijk zich óók publiekelijk distantiëren van de DWDD-ster.

Al zijn woorden over Matthijs heeft Jan weer ingetrokken toen bleek dat Eus dat filmpje ontzettend had opgeblazen en het gewoon een fragmentje uit een DWDD-docu bleek. En dat zit Jan nog altijd niet lekker, laat hij nu weten in de radioshow The Friday Move van presentator Wilfred Genee.

Verkeerde been

Als Wilfred aan Jan vraagt hoe zijn relatie met Eus nu is, antwoordt de MAX-baas: “Die is goed. Niet dat we elkaar dagelijks bellen, maar die is goed.”

Is het wel veranderd? “Ik werd op het verkeerde been gezet. Ik heb me toen herpakt. Ik heb nog wel goed contact steeds met Matthijs. Ik hoop dat hij echt weer een keer terugkomt op de Nederlandse televisie. Het is ongekend hard.”

Filmpje

Heeft Eus dat filmpje van Matthijs toen eigenlijk ook laten zien aan Jan? “Nee, hij zei: ‘Ik heb het gezien.’ Hij had het gezien van Suzanne Kunzeler, op haar telefoon. Dat was het. Daar heeft hij het van gezien.”

Dat is nieuws; het was niet eerder bekend dat Suzanne de bron van Eus was. “Ja, nou ja, goed. Tegen mij zei hij toen: ‘O, Jan, wat ik allemaal heb gezien en blablabla, wat ik heb gehoord! Ik heb mensen gesproken!’ Ik ben er toen echt drie, vier dagen van de leg van geweest. Dat kun je je voorstellen.”

Opgeblazen

Jan vindt het heel vervelend dat hij Matthijs kortstondig heeft laten vallen. “Ik heb toen nog een keer gesproken met Matthijs en achteraf bleek het allemaal niet waar te zijn, het bleek heel erg opgeblazen te zijn en dat heb ik Eus kwalijk genomen. Dat heb ik ook tegen hem gezegd.”

Toch behoudt Eus zijn werk bij Omroep MAX. “Dat heeft voor de rest niets te maken met zijn rol bij ons als presentator van Sterren op het Doek. Het zou heel kinderachtig zijn als ik dat hem zou aanrekenen en dat zou vertalen naar zijn presentatorschap.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Trekt u Özcan Akyol voortaan sneller in twijfel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen