Jan Slagter niet blij met BN’er-special Heel Holland Bakt: cancelen?

Jan Slagter heeft een wel heel bijzondere manier gevonden om uit te stralen dat hij écht geen autoritaire omroepbaas is: hij staat een BN’er-editie van Heel Holland Bakt toe. Cancelen?

Heel Holland Bakt © MAX

Je vraagt je soms af hoeveel BN’ers er in vredesnaam rondlopen: er wordt tegenwoordig geen programma meer gemaakt zónder dat er sterren aan meedoen. Zelfs Heel Holland Bakt moet er nu aan geloven: met de kerst komt er een special met bekende Nederlanders, en van het een komt natuurlijk het ander. Straks is het alléén nog maar met sterren.

BN’ers bakken

Opvallend is het wel, want Omroep MAX-baas Jan Slagter heeft altijd gezworen dat hij die verloedering nooit toe zou staan bij Heel Holland Bakt. Hij zou het programma nóóit laten kapen door allerlei B-sterren. Waarom dat nu wel gebeurd? Nu er overal in Hilversum koppen rollen wil hij kennelijk uitstralen géén autoritaire omroepbaas te zijn.

Jan benadrukt in De Telegraaf wel héél erg dat deze besluitvorming langs hem heen zou zijn gegaan. “Ik ben echt niet overal de baas over. Ook al denken sommigen dat wel. Ik wil geen BN’ers in Heel Holland Bakt, daar ben ik altijd voor gaan liggen. Toch komt er met kerst een eenmalige special met bekende Nederlanders.”

Niet autoritair

Dat laat Jan tegenwoordig gewoon toe als omroepbaas, beklemtoont hij. “Het heeft niet mijn voorkeur, maar hier heb ik dan weer niet per se mijn stempel op willen drukken. De redactie vindt dat leuk, dus dat is dan prima.”

Het is lang niet alleen hijzelf die de dienst uitmaakt, legt Jan ook uit in het AD. “Dit laat maar weer zien dat ik het bij MAX heus niet alleen voor het zeggen heb.”

Niet zo extreem

Klaarblijkelijk is Jan toch niet meer zo gelukkig met zijn imago van ouderwetse omroepbestuurder, want hij wil plotseling ook niet meer in één rijtje genoemd worden met Johan Derksen.

“Ik vind hem een prima vent, laat daar geen misverstand over bestaan, maar mijn meningen zijn niet zo extreem als die van hem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'er-special Heel Holland Bakt cancelen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen