Eva Jinek aangevallen door Jan Slagter: ‘Beetje laat, vind je niet?’

Eva Jinek wordt aangevallen door de met Bert Huisjes bevriende omroepbobo Jan Slagter. Hij vindt dat ze wel héél laat aan de bel trekt over de misstanden bij WNL. “Dertien jaar later!”

Eva Jinek en Jan Slagter © RTL

Een hele groep bekende presentatrices, waaronder Eva Jinek, Leonie ter Braak en Roos Moggré, is opgestaan tegen de verschrikkelijk nare WNL-baas Bert Huisjes. Hij heeft zich zó erg misdragen dat hij maar gelijk op non-actief is gegaan. Het zaakje stinkt, maar gelukkig is daar Jan Slagter om in een talkshow met wat luchtverfrisser te spuiten.

‘Dertien jaar!’

Jan is bevriend met Bert en heeft zich tot nu toe niet uitgesproken over de kwestie. “Nee, ik ben een week op vakantie geweest, dus toen hij terugtrad was ik in Spanje. Ik heb het ook een beetje bewust gedaan”, zegt hij in de talkshow Renze op Zondag. “Ik heb wel met Bert gesproken de afgelopen dagen, ook daarvoor en vanochtend nog even contact gehad.”

Hij vervolgt: “Wat me wel opviel – en ik doe niets af aan de journalistieke keuzes van het AD dat ze dit artikel hebben geschreven – is dat de sterpresentatrices, om ze zo maar even te noemen, die hun woordje hebben gedaan… Het is elf, twaalf, dertien, veertien jaar geleden.”

Beetje laat

Een beetje laat allemaal, sneert Jan. “Als je dat dan doet voor de veilige werkomgeving van de jonge generatie, dan denk ik: waarom heb je dat dan niet elf, twaalf of dertien jaar geleden gezegd? Ik heb ze ook wel eens een-op-een gesproken, dat ze ook wel zeiden: ‘Ja, ik heb veel aan Bert Huisjes te danken’, maar dat hij fouten gemaakt heeft: ongetwijfeld.”

“Ik heb het een jaar geleden wel eens tegen hem gezegd van: ‘Bert, alsjeblieft, neem iemand naast je, want je doet te veel. Je bent penvoerder, bestuurder, hoofdredacteur. Dat red je niet.’ Maar ja, het is allemaal gebeurd en ik hoop echt dat dat onderzoek ook met een oplossing komt van wat er moet veranderen bij WNL.”

‘Heb het over Eva’

Medetafelgast Angela de Jong vindt dat Jan de halve waarheid spreekt. “Nikki Herr stond er ook in, hè? Dat is niet dertien jaar geleden.”

Jan: “Nee, dat is waar, maar ik heb het dan over Eva.”

Angela: “Er staan ook genoeg mensen in die er nu werken. Het Van Rijn-rapport was ook over het afgelopen jaar. Soms kost het gewoon moeite en tijd voordat je je verhaal durft te doen in de openheid.”

Bagatelliserend

Tafelgast Georgina Verbaan ergert zich aan de houding van Jan. “Hoe je net ook zegt van: ‘Laten we ze maar sterpresentatrices noemen, ze hebben hun woordje gedaan.’ Er is wel een bepaald soort houding.”

De MAX-bobo: “Ik bedoelde dat niet vervelend hoor, absoluut niet, integendeel. Ik praat ook niet goed wat er is gebeurd. Ik weet dondersgoed wat er is gebeurd en ik heb het vaak ook wel eens tegen hem gezegd, van: ‘Bert, dit kan zo niet.’”

Vol lof

Het staat Jan wel een beetje tegen dat types als Eva volgens hem met twee tongen spreken. “Ik heb die mensen ook horen spreken, een-op-een, vol lof over Bert Huisjes, van: ‘Ik heb veel aan hem te danken.’”

Angela: “Dat kan naast elkaar bestaan, hè? Ik vind Mart Smeets ook een heel goede presentator, maar ik vind hem ook een lul.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt u een beetje moe van Jan Slagter die iedereen de hand boven het hoofd houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen