Alexander Pechtold over de zeik na opmerking over affaire in VI?

Is Alexander Pechtold pissig als zijn tv-vriendin Hélène Hendriks het en plein public over zijn vermeende ex-minnares en derde kind heeft? Ze slikte haar woorden gisteren snel in…

Alexander Pechtold en Hélène Hendriks © SBS 6

Het is geen geheim dat oud-D66-leider Alexander Pechtold lang niet zo braaf is als hij lijkt, maar hij is altijd relatief makkelijk weggekomen met de beschuldigingen aan zijn adres, omdat het plaatsvond voordat het verzet tegen grensoverschrijdend gedrag een vlucht nam. Nu, jaren later, lijkt hij nog steeds niet over al die verwijten te willen praten.

Derde kindje

Alexander werd jaren geleden ineens geplaagd door een ex-minnares die met haar verhaal naar buiten kwam. Deze Anne Lok zal op een gegeven moment zelfs aan de talkshowtafel van Twan Huys. Ze stelt dat ze abortus moest plegen van de oud-politicus, maar ook dat ze momenteel een kind heeft dat van Alexander zou zijn. Zelf ontkent hij dat.

Hoe dan ook: dat is nog lang niet het enige, want de Story nagelde hem twee jaar geleden flink aan de schandpaal door hem op de cover te zetten met een heftige kop. ‘Pechtold wordt beschuldigd van vrouwenlijsten en zelfs verkrachting’, stond er groot. En in het blad: ‘Pechtold hield met twee partijgenoten lijst van veroveringen bij.’

Mazzel

Die kwestie is nooit ontploft, want Alexander had flink wat mazzel: het stuk verscheen op de middag voordat Johan Derksen onderwerp werd van een landelijke mediarel. Er was dus geen aandacht voor. En daarmee is de zaak altijd in het luchtledige blijven hangen; tegenwoordig is het niet veel meer dan een verboden onderwerp.

Johan Derksen begon er gisterenavond kort over aan tafel bij Vandaag Inside, omdat Alexander morgenavond te gast is in de Hélène Hendriks-show De Oranjezondag. “Alexander doet het ook niet altijd met condoom, hè?”

‘Ik zeg niks!’

Hélène wil er aanvankelijk op ingaan, maar besluit haar woorden in te slikken. “Nee, dat heb ik begrepen, maar dat moeten we misschien even aan… Nee, ik zeg trouwens niks.”

Wilfred Genee verbaasd: “Wie doet het niet altijd met condoom?”

Hélène: “Alexander.”

Johan: “Alexander Pechtold.”

Aansnijdt

Wilfred waarschuwt Hélène om daar niet over te beginnen als ze Pechtold morgen nog aan haar talkshowtafel wil. “Ik denk dat als je dat aansnijdt…”

Hélène: “Dan komt hij niet meer.”

Wilfred: “Dan komt hij niet, denk ik, nee. Dat gevoel heb ik ook.”

Hélène: “Dus ik hou mijn mond.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Hélène Hendriks die Alexander Pechtold moet ondervragen over dit onderwerp?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen