Winston Gerschtanowitz wekt woede van Voedselbank: ‘Afschuwelijk!’

Winston Gerschtanowitz haalt zich de woede op de hals van meerdere goede doelen, waaronder Voedselbank Nederland. Zij voelen zich misleid door zijn organisatie EarthToday. “Dit is afschuwelijk.”

Winston Gerschtanowitz © Quote, AvroTros

Het ‘goede doel’ van Winston Gerschtanowitz is ontmaskerd als een ongekende winstmachine voor de oprichters. Hij heeft daarmee ongelooflijk veel mensen teleurgesteld en de ene na de andere partner haakt af. Albert Heijn was er als de kippen bij om Winston en zijn Gooise vriendjes te dumpen en nu volgen meerdere goede doelen.

Afschuwelijk

Voedselbanken Nederland is een van de goede doelen die zich als ‘charity partner’ had verbonden aan EarthToday. Daar stopt de organisatie nu per direct mee. “Wij voelen ons niet thuis bij een organisatie waar het verdienen van geld wél een rol blijkt te spelen”, luidt de reactie tegen Quote. “Afschuwelijk.”

Ook Zeehondencentrum Pieterburen is zich een hoedje geschrokken van de ware aard van Winston en zijn vrienden. “Poeh, we zijn wel even op scherp gezet.”

Geschrokken

Daar sluit Make-a-wish Nederland zich bij aan. Er is gewoon niet goed opgelet toen ze in zee gingen met EarthToday, zegt een woordvoerder. “Geschrokken zijn we, van het zakelijke model erachter.”

Stichting AAP had ook geen idee dat Winston en zijn vrienden miljarden euro’s willen gaan verdienen. “Compleet nieuw”, aldus de stichting die ‘inhoudelijke vragen gaat stellen’.

En Alex van Eck, de oprichter van Enjoy Cleaningup, zegt: “We hebben extreem zorgvuldig onze reputatie opgebouwd en willen op geen enkele manier deze in gevaar brengen en daarom zijn we gestopt.”

Pr-drama

Het is natuurlijk één groot pr-drama voor Winston en zijn nep-goededoel EarthToday. Ze probeerden de schade nog te beperken door al die goede doelen aan te schrijven en ze te verzoeken om hun mond te houden.

“In de email, in handen van Quote, raadt EarthToday de goede doelen aan om, als ze worden benaderd door journalisten, die door te sturen naar Sarah Delatour, Principal of Communications”, aldus Quote.

Fragment

Winston gebruikte onder meer Beau van Erven Dorens om geld binnen te halen voor EarthToday:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen