Tina Nijkamp bevestigt: ‘Gordon heeft mij zélf zijn salaris verteld’

Tina Nijkamp bevestigt dat Gordon zélf achter de ‘sterke geruchten’ over zijn salaris zit. “Volgens eigen zeggen verdiende hij per jaar 1,6 miljoen euro bij SBS 6”, aldus de tv-autoriteit.

Gordon en Tina Nijkamp © RTL

Tina Nijkamp heeft naar eigen zeggen slechts één keer in haar televisiecarrière grensoverschrijdend gedrag ervaren. De dader? Gordon. Of hij daar al excuses voor heeft aangeboden is onduidelijk, maar wel is duidelijk dat hij haar weet te vinden via Instagram. Daar heeft hij haar onder meer een berichtje gestuurd na haar primeur over Rob Kamphues.

Sterke geruchten

Nu Gordon is vertrokken bij SBS 6, heeft de zender budget voor een nieuwe presentator en volgens Tina gaat dat Rob worden. Merkwaardig genoeg vond Gordon het vervolgens nodig om Tina van de week een berichtje te sturen dat Rob in elk geval niet zoveel gaat verdienen als hij deed. Echt heel zelfzuchtig: waarom zou je dat in vredesnaam doen?

Hoe dan ook: Tina verklapte dat, maar riep vervolgens ook dat er ‘sterke geruchten’ zijn dat Gordon 1,6 miljoen euro per jaar zou hebben verdiend bij SBS 6. Plús een tekenbonus van 2 miljoen euro. Klinkt nogal sterk, omdat Gordon dat simpelweg niet waard is én hij dan meer zou hebben verdiend dan bijvoorbeeld dé ster van de zender: Wilfred Genee.

Volgens Gordon zelf

Al snel bleek dat Gordon gewoon zelf achter die ‘sterke geruchten’ zit: Tina versprak zich namelijk bij Shownieuws en bevestigt het nu in haar column in De Telegraaf: “Volgens eigen zeggen verdiende hij per jaar 1,6 miljoen euro bij SBS 6 met daar bovenop ook nog eens 2 miljoen tekengeld. 10 miljoen euro dus in 5 jaar tijd. Kassa.”

Dat Gordon haar dat zélf heeft ingefluisterd, maakt het allemaal niet per se geloofwaardiger. Gordon heeft er namelijk een direct belang bij om zijn verdiensten te overdrijven, aangezien hij pissig is over de geruchten die Yvonne Coldeweijer heeft verspreid. Zij meent dat Goor nagenoeg platzak is.

‘Wel heel hoog’

Als potentiële opdrachtgevers weten dat je nagenoeg platzak bent, dan is dat natuurlijk niet goed voor je onderhandelingspositie en Gordon zal die geruchten dan ook graag de wereld uit hebben. Hoe dan ook: volgens Tina zou die 1,6 miljoen euro verhoudingsgewijs in elk geval wel héél erg hoog zijn geweest.

Tina in de krant: “Wendy van Dijk verdient naar verluidt ’slechts’ 1,4 miljoen. Een rekensom leert dat dat 7 miljoen voor 5 jaar is. Zelfs Wilfred, Johan en René halen dat met hun 1,2 tot 1,4 miljoen euro per jaar niet. En dat terwijl juist zij, door het grote succes van Vandaag inside het reclamegeld binnen lopen te harken voor SBS 6.”

Schril

Het zou voor Wilfred natuurlijk een klap in het gezicht zijn als het écht zo is dat een floppresentator meer verdiende dan hij, als dé man die dat hele SBS 6 draagt.

“Hun salaris steekt dan toch schril af tegen die 1,6 miljoen die de inmiddels ontslagen Gordon kreeg. Zeker in verhouding tot de hoeveelheid werk en het succes wat Gordon had ten opzichte van de VI-mannen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon jokt over zijn salaris?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen