Tijs van den Brink bevestigt: ‘Echt heel pissig op Sven Kockelmann’

Tijs van den Brink bevestigt dat hij inderdaad is genaaid door Sven Kockelmann, met wie hij tot eind vorig jaar samen Op1 presenteerde. “Ik ben er twee weken pissig over geweest.”

Tijs van den Brink en Sven Kockelmann © Op1

Met z’n tweeën bouwden ze de politieke vrijdag van Op1 op: het gelegenheidsduo Sven Kockelmann en Tijs van den Brink. Maar na de jaarwisseling ging Sven er opeens in z’n eentje mee verder, en daar werd níets over gecommuniceerd. Huh?! Wat was er aan de hand? Hebben die twee bonje gehad? De mensen vroegen het zich massaal af.

Tijs bevestigt bonje

Niet veel later hoorde mediacriticus Victor Vlam van spionnen dat Tijs keihard is genaaid door Sven, en dat verhaal blijkt inderdaad te kloppen. “Het is best een ingewikkeld verhaal met ook wel minder leuke kanten”, vertelt Tijs in een uitgebreid gesprek met Mischa Blok in haar programma MISCHA.

Sven en Tijs werden voor de verkiezingen gevraagd om samen de vrijdagse Op1 te gaan doen, ook om het gat te vullen dat BNNVARA had achtergelaten. “Wij hebben onmiddellijk gezegd: ‘Leuk, gaan we doen.’ Dat is volgens mij ook goed gegaan en dat zou stoppen op 1 januari. Dat is altijd het plan geweest.”

‘Niets gezegd!’

Na de jaarwisseling ging Tijs er dan ook van uit dat niet alleen hij, maar ook Sven wat anders zou gaan doen. “In die zin is er ook nooit serieus een gesprek gevoerd, althans niet met mij, van: zullen we na 1 januari doorgaan? Maar die dagen moesten opnieuw verdeeld worden, want BNNVARA was opeens weg en er was een dag vrijgevallen.”

Er werd afgesproken dat EO en WNL de maandag zouden afwisselen. “Dat is wat ik had gehoord en toen kreeg ik op 1 januari een appje van de eindredacteur bij Op1 van: ‘Het schema ziet er voor de komende tijd zo uit’, en daar stond ineens bij: ‘En de politieke vrijdag gaat gewoon door met Sven Kockelmann als presentator.’”

Onaangenaam verrast

Ofwel: Sven had geen zin meer in een duo met Tijs, en bekokstoofde dit achter zijn rug om. “Ja, daar was nooit met mij over gesproken, dus ik wist van niks. Toen ben ik eerst intern rond gaan vragen of ze daar wat van wisten. Niemand wist er iets van. Het is dus een beslissing geweest van WNL om die vrijdag die aan hen toeviel op deze manier in te vullen.”

Jammer, vindt Tijs. “Ik was daar wel onaangenaam door verrast, want we hadden het samen opgebouwd en ineens zat hij daar alleen. Van harte gegund, geen enkel probleem, maar had het even tegen me gezegd. Ik had het fijn gevonden als hij dat even gezegd had.”

‘Voor dit jaar’

Tijs vindt het vals van Sven. “Onze laatste gezamenlijke uitzending heb ik afgesloten met de tekst: ‘Dit was de laatste politieke vrijdag van Op1’, en toen hoorde ik Sven wel zeggen: ‘Voor dit jaar.’ En toen dacht ik wel: voor dit jaar? Dat vond ik raar. Daar heb ik hem toen niet op aangesproken, dat had ik achteraf moeten doen.”

“Maar later hoorde ik dat ze toen al bezig waren om dat voort te zetten, maar dan zonder ons. Het verhaal van WNL is dat het wel degelijk met mijn directeur is overlegd, mijn directeur zegt van niet. Ja, daar ben ik allemaal niet bij geweest. Mijn directeur is over het algemeen heel betrouwbaar, dus ik heb geen enkele reden om daaraan te twijfelen.”

Twee weken pissig

Hoe lang is Tijs boos geweest op Sven? “Ja, ik vond het gewoon niet leuk. Ik ben er twee weken pissig over geweest. Heb het er even over met elkaar! Of zijn baas Bert Huisjes (de baas van WNL, red.) was dat. Die heb ik ook regelmatig gesproken over hoe het ging. Bel me even op! Ja, dan kan ik boos worden of niet.”

Hij besluit: “In die zin is het wel een ongemakkelijke situatie, maar van ruzie tussen Sven en mij is geen sprake. We hebben uitstekend samengewerkt en ik sta er voor open om dat in de toekomst nog weer eens te doen.”

Nou, lekker gezellig met een co-host die ieder moment een mes in je rug kan steken.

Wat vindt Tina?

Wat vindt Tina Nijkamp nou van deze gang van zaken? “Niet alleen op de werkvloer maar ook met presentatoren houdt Bert Huisjes er een hele eigen manier van communicatie op na: gewoon niet communiceren dus. Eerder was ook hij het die het stoppen van Op1 was vergeten te vertellen an de redactie waardoor die dat in de krant moesten vernemen.”

Ze vervolgt op haar kanaal: “Wat een ontzettend geblunder van Bert. En dat voor nota bene een directeur. En wat ontzettend schandalig ook van WNL om überhaupt zonder Tijs met de politieke vrijdag door te gaan zonder enig overleg ook met de EO. Ook vanuit Sven. Die had toch ook kunnen overleggen met Tijs? Die zat wekelijks naast hem! Bizar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Sven Kockelmann een oncollegiale man?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen