Tina Nijkamp verrot gescholden door Gordon: ‘Ik liep huilend weg’

Tina Nijkamp is slechts één keer in haar carrière bij de televisie verschrikkelijk uitgescholden, vertelt de voormalig zenderbaas van SBS 6. “Dat was toevallig door Gordon. Ik liep huilend weg.”

Gordon en Tina Nijkamp © RTL

Het gaat in alle radio- en tv-programma’s weer volop over grensoverschrijdend gedrag. Talloze tv-bekendheden worden gevraagd naar hun eigen ervaringen, zo ook Tina Nijkamp. De voormalig zenderbaas van SBS 6 stelt dat ze slechts één keer in haar carrière last heeft gehad van grensoverschrijdend gedrag, namelijk door Gordon.

Gordon basht Tina

Hoe zit dat precies? “Ik ben als meisje één keer heel erg uitgescholden toen ik net begon bij televisie. Ik moet eerlijk zeggen: daar is het bij mij ook wel bij gebleven. Ik heb niet heel veel nare ervaringen, maar ik denk wel dat elke vrouw dat wel herkent dat je wel eens dit soort dingen meemaakt”, vertelt Tina in het programma The Friday Move.

Was het normaal in die tijd om zo uitgekafferd te worden? “Nee, ik werkte toen net bij De 5 Uur Show. Ik was net stagiaire af en mocht toen blijven. Dat was in 1994. Dat werd toen helemaal niet als normaal gezien. Het was ook niet door een medewerker, maar toevallig door Gordon.”

Homoseksueel

Gordon kwam in dat programma uit de kast, voor zover dat nog nodig was. “Ik was daar redacteur en ik moest het interview voorbereiden dat Catherine Keyl ging doen met hem en toen hadden we ook altijd publieksvragen. Hij had toen al van tevoren tegen mij gezegd: ‘Ik wil niet over mijn privéleven praten.’”

Gastheer Wilfred Genee cynisch: “Nou, dat is helemaal veranderd inmiddels, hè!”

Tina: “Ja, haha! Maar bij die kijkersvragen-rubriek hadden we dus gevraagd: ‘Heb jij een vriend of vriendin?’ En toen ging hij in de uitzending outen dat hij homoseksueel was.”

Slecht geslapen

Wilfred vindt het een opvallend verhaal. “Eigenlijk heeft Tina Nijkamp Gordon uit de kast gekregen?”

Tina: “Nou ja, Catherine stelde die vraag, maar hij was daar natuurlijk niet blij mee en zijn manager ook niet. Ik heb daar wel drie nachten slecht van geslapen.”

Wilfred: “Jij kreeg de schuld dat Catherine die vraag stelde?”

Tina: “Ja, hij zei: ‘Ik zorg ervoor dat je nooit meer aan de bak komt in de tv-wereld!’”

Goed ingegrepen

Dat dreigement kwam vreselijk hard aan bij Tina. “Ik was een meisje uit Bathmen dat eindelijk haar dromen waarheid had zien worden en bij de televisie kon. Daar had ik mijn hele leven elke dag van gedroomd, dus dat was een shock. Er is wel goed ingegrepen, want mijn baas Leo Janssen heeft toen gezegd: ‘Tina, dit kan niet. Ik ga zorgen dat het goed komt.’”

Is Gordon destijds op het matje geroepen? “Ja, hij is toen wel aangesproken, maar heeft verder natuurlijk geen consequenties gehad, maar ik ging huilend naar boven en was helemaal overstuur. Ik was 20 en dacht: mijn leven als tv-maker, waar ik mijn hele leven van heb gedroomd, gaat eraan.”

Enige incident

Het is het enige grensoverschrijdende incident dat Tina heeft meegemaakt. “Toevallig heb ik gisteren geappt nog met een collega van mij daar, van: ‘Wij hadden dit soort dingen toch helemaal niet bij De 5 Uur Show?’ Nee, alleen dus dat Gordon-verhaal.”

Ze is nog wel een keer onheus bejegend in haar tijd als SBS 6-baas, besluit Tina. “Maar ik moet zeggen, ik zei dan wel meteen: ‘Volgens mij moet je nu gewoon je kop houden.’ Kijk, dat was in mijn tijd dat ik programmaleider was bij SBS 6, dus ik had wel een leidinggevende positie, dus dan is dat iets makkelijker dan als je redacteur bent.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tina Nijkamp is één keer in haar carrière uitgescholden... door Gordon. Verrassend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen