Zus Doutzen Kroes pissig om celstraf voor echtgenoot: ‘Sensatie!’

Rens Kroes, de enge zus van Doutzen Kroes, is er maar pissig over dat haar man Sid per direct in de gevangenis is gegooid vanwege het verkrachten van een vrouw. “Allemaal sensatie!”

Doutzen en Rens Kroes © Instagram

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren in hoger beroep vier jaar cel geëist tegen Sid S., de man van Rens Kroes. Hij wordt ervan verdacht in september 2016 een vrouw te hebben verkracht, maar zit de zaak ontzéttend te traineren, waardoor het keer op keer is uitgesteld. Aangezien hij vluchtgevaarlijk is, hebben ze hem nu direct in de bak gegooid.

Rens is pissig

De feiten waar Sid van verdacht wordt zijn echt shockerend. Hij zou tegen zijn slachtoffer dingen gezegd hebben als ‘ik breek je nek als je je beweegt’, ‘ik vermoord je serieus’ en ‘ik wil diep in je komen’. En dat is dan de vader van Rens’ dochtertje… De vier jaar celstraf die nu geëist is, is hoger dan de celstraf die hem aanvankelijk werd opgelegd. Karma.

Hoe dan ook: die Rens blijkt helemaal niet boos te zijn op haar man. Die is pissig op het OM. “We hebben Rens Kroes vandaag even kort telefonisch gesproken. Zij is getrouwd met hem. Die belde ons terug, omdat ze dacht dat wij iemand anders waren en ze wilde ook niet echt lang reageren”, vertelt Luuk Ikink aan de desk van RTL Boulevard.

‘Sensatie!’

Wat heeft Rens te melden? “Ze zei wel dat het ontzettend sensatiegericht is allemaal. Ze wil zich focussen op hun privésituatie. Verder wilde ze niet reageren op alle vragen die we haar hebben voorgelegd, onder andere over die verhuisplannen die ze zouden hebben en dat ze naar Afrika zouden willen gaan.”

Rens zelf ligt ook onder vuur omdat ze het slachtoffer van haar man zou hebben benaderd, onder meer op een festival. Dat zorgde bij het slachtoffer van angst. “Daar wil ze ook niet op reageren, op de benaderingen aan het slachtoffer die zij gemaakt zou hebben, waar het slachtoffer ook niet van gediend was”, aldus Luuk.

Wat zegt Yvonne?

Deze hele zaak is vorig jaar aan het licht gekomen door Yvonne Coldeweijer. Wat zegt zij hiervan? “Fout, fout en nog eens fout. Rens, wat moet je met deze engerd? Red flags all over!

Die Rens kijkt gewoon weg, aldus Yvonne op haar juicekanaal. “Vandaag de dag zit haar man vast voor verkrachting, maar Rens zelf houdt zich lekker bezig met gezonde receptjes koken en de schone schijn ophouden. Het is niet mogelijk om te reageren onder haar posts.”

Krankjorum

Columnist Hester Zitvast vindt het kwalijk dat Rens het slachtoffer heeft lastiggevallen. “Als je iets aan deze vrouw te zeggen hebt, doe dat dan via een advocaat. Niet op een festival, waar het slachtoffer voor totáál andere zaken kwam dan een gesprekje met de vrouw van haar belager”, schrijft ze in Flair.

Ze besluit: “Krankjorum, dat is het eerste woord dat in mijn hoofd opkomt. Een woord dat de revue in combinatie met de familie Kroes wel vaker passeert.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het walgelijk dat Rens Kroes het slachtoffer van haar man benaderd heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen