Dennis van der Geest de laan uit? ‘Rob Kamphues begint bij SBS 6’

Sorteert SBS 6 stilletjes voor op een vertrek van Dennis van der Geest, die nooit echt in de armen is gesloten door het tv-kijkend publiek? “Rob Kamphues gaat aan de slag voor de zender.”

Rob Kamphues en Dennis van der Geest © NPO, SBS

Met de ganze week Vandaag Inside op prime time en nog wat realityseries hier en daar, heeft SBS 6 ze bijna niet meer nodig: presentatoren. Gordon is al vertrokken en de kans is groot dat ook Wendy van Dijk plaats moet maken. Maar nu wordt er een nieuw manusje van alles toegevoegd aan de stal, namelijk niemand minder dan Rob Kamphues.

Megacijfers

Gaat Rob het de huidige zenderster Dennis van der Geest moeilijk maken? Ze lijken qua programma’s een beetje te vissen in dezelfde vijver en Dennis slaat na al die jaren nog steeds niet echt aan als presentator. “SBS 6 is bezig met het binnenhalen van een nieuwe presentator, een grote naam, en dat is Rob Kamphues”, onthult Tina Nijkamp.

De kijkcijferautoriteit vervolgt in haar podcast Tina’s TV Update: “We kennen hem de afgelopen jaren vooral van de Formule 1, die hij presenteerde. Hij is nog steeds verbonden aan die Formule 1 en daarvoor kenden we hem heel erg van de KRO, waar hij jarenlang het programma De Reünie zo goed presenteerde en wat echt megacijfers haalde.”

‘Goed voor SBS 6’

De Reünie was onder Robs leiding echt een gigantisch succes. “Later stortten die cijfers in toen het werd overgenomen door Patrick Lodiers, maar in zijn tijd was het echt een gigantische kijkcijferhit en hij deed dat ook heel goed. Hij werd daar ook heel erg om geroemd, dus hartstikke goed nieuws voor SBS 6.”

Het verbaast Tina niet dat ze een nieuwe tv-ster willen aantrekken. “Ze hebben natuurlijk ook nog wel wat geld over op die loonlijst waar nu Gordon niet meer op staat. Het zou in elk geval goed nieuws zijn voor Rob Kamphues en ook wel voor SBS 6, die hartstikke leuk weer een nieuw iemand in hun sterrenstal dan kunnen verwelkomen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie ziet u liever op televisie als u écht moet kiezen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen