Gordons salaris uitgelekt, of toch niet? ‘Dit is véél meer dan gedacht’

Het salaris dat Gordon jarenlang pakte bij Talpa ligt op straat. Of toch niet? Het zou zomaar kunnen dat de entertainer zélf de boel een beetje aandikt. “Dit is veel meer dan ik dacht.”

Gordon © RTL

Gordon heeft zich in zijn laatste jaar bij SBS 6 onmogelijk gedragen; op een gegeven moment begon hij zelfs publiekelijk lelijke dingen te zeggen over John de Mol. De kans is dan ook héél klein dat een andere omroep of zender überhaupt nog met hem wil samenwerken en daarmee lijkt de tv-carrière van Goor wel een beetje voorbij. Een roemloze aftocht.

‘Geld raakt op’

Het zal voor Gordon even flink wennen zijn dat hij geen lucratief tv-contract meer achter de hand heeft, want hij heeft een overdadig luxe levensstijl. Zo heeft hij de afgelopen jaren regelmatig gepocht met vluchten in businessclass. Volgens Yvonne Coldeweijer zal de pret nog maar van korte duur zijn, omdat zijn geld volgens haar in rap tempo opraakt.

Hoe dan ook: bij SBS 6 is er ruimte voor een nieuw gezicht in de sterrenstal en volgens Tina Nijkamp, oud-directeur van deze zender, gaat dat Rob Kamphues worden. “Gordon reageerde meteen al toen ik aankondigde dat ik bekend zou maken dat SBS 6 met een nieuwe presentator bezig is als een soort opvolger van hem”, vertelt ze in haar podcast.

1,6 miljoen euro

Merkwaardig genoeg stuurde Gordon Tina dus direct een berichtje om een sneer uit te delen aan Rob. “Hij zei: ‘O, nou, ik denk niet dat hij zoveel gaat verdienen als ik bij SBS 6.’ Nou, dat denk ik ook niet, want naar verluidt verdiende Gordon maar liefst 1,6 miljoen euro per jaar bij SBS 6. Ik dacht altijd dat dat negen ton was, maar het blijkt nog veel meer te zijn.”

Hè, 1,6 miljoen euro per jaar?! Nog meer dan Gerard Joling, die wél kijkcijferhits had, daar verdiende? “1,6 miljoen euro per jaar, zo zeggen de sterke geruchten in ieder geval. Hij zou ook nog eens 2 miljoen tekengeld hebben gekregen toentertijd, dus voorlopig hoeft Gordon in elk geval niet meer aan het werk, lijkt me.”

Genoeg op rekening

Tina denkt dan ook dat de juice van Yvonne dan wel niet zal kloppen. “Ik denk dat hij voorlopig nog wel even genoeg op zijn bankrekening heeft, als je bedenkt dat dat contract ook vijf jaar heeft geduurd.”

Maar wacht eens even… Een simpele rekensom leert dat Gordon in vijf jaar bij SBS 6 dan tien miljoen euro zou hebben verdiend. Dat is echt uitzonderlijk veel in tv-land en klinkt redelijk absurd, zeker gezien Gordon niet zoveel voorstelt zonder Gerard Joling. Is dit eigenlijk wel waar? Hoe komt Tina aan deze info? Wacht eens even…

‘Naar eigen zeggen’

Tina krijgt een opmerking van Gordon over het salaris van Rob en hoort plotseling ook ‘sterke geruchten’ dat hij 1,6 miljoen euro per jaar verdient… Heeft Goor dit niet gewoon zelf ingefluisterd bij Tina omdat hij er zo van baalt dat Yvonne gezegd heeft dat hij bijna blut is?

Het lijkt er wel op, want Tina mocht hetzelfde riedeltje gisterenavond houden in Shownieuws en daarin verspreekt ze zich: “Ik dacht eigenlijk altijd dat Gordon negen ton zou verdienen per jaar, maar naar verluidt, naar eigen zeggen, dus 1,6 miljoen euro per jaar.”

‘Naar eigen zeggen’… Oftewel: Gordon zelf is de bron.

‘Rob pakt meer!’

Hoe serieus we die tien miljoen euro moeten nemen is dus maar de vraag. Eén ding is zeker, benadrukt Evert Santegoeds in Shownieuws: “Ik weet wel dat Rob Kamphues het kómende jaar meer zal verdienen dan Gordon.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gelooft u dat Gordon 1,6 miljoen euro per jaar verdiende bij SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen