Talkshowster Elodie Verweij krijgt nog 200 euro van Bert Huisjes

Elodie Verweij, de politiek verslaggever die bekend is van de late talkshow op RTL 4, krijgt nog 200 euro van de omstreden Bert Huisjes-omroep WNL. “Dat is wel een beetje gek.”

Bert Huisjes en Elodie Verweij © NPO, RTL

Bert Huisjes ligt zwaar onder vuur als omroepbaas van WNL wegens pesten, intimidatie, manipulatief gedrag en zwangerschapsdiscriminatie. Maar er is ook kritiek op de ‘rommelige situatie’. Roos Barneveld, tussen 2016 en 2018 radioredacteur sprak in het AD van ‘geen uitbetaling van overuren en onregelmatigheidstoeslag’.

Elodie herkent het

Hoeveel geld is Roos misgelopen? “Ik ben ongeveer 5.000 euro misgelopen, maar durfde er niet achteraan te gaan. Ik dacht: straks heb ik Bert tegen me. Wat zijn de gevolgen?”

Elodie Verweij, de politiek verslaggever van het AD die bekend is van de late talkshows op RTL 4, vertelt in Renze op Zondag dat zij de verhalen over Bert Huisjes herkent. “Ja, ik herken het wel allemaal. Het lastige is: voor mij was het mijn allereerste journalistieke baantje, dus van Bert heb je ook heel veel kansen gekregen.”

Dubbele pet

Volgens Elodie was Bert niet prettig in de omgang. “Misschien wel het grootste probleem was: het was én de baas van wie je die kansen had gekregen én de baas die niet voor niets Bertlusconi en Angry Bert genoemd. Best pittig. Ik denk dat die dubbele pet misschien het grootste probleem was, ook omdat de checks and balances gewoon misten.”

“Je had niet iemand die gewoon zei van: ‘Bert, doe even normaal.’ Er was ook geen manager op de redactievloer die af en toe dingen een beetje recht kon trekken, waardoor Bert heel veel macht kreeg.”

No-no

Heeft Elodie er nooit wat van gezegd? “Ik was een no-no, dus dan heb je niet per se de senioriteit dat je even kunt zeggen: ‘Joh, tot hier en niet verder.’ Ik heb geen grote anekdote van: ‘Wat hij bij mij heeft gedaan!’, maar ik denk dat het supergoed is dat er mensen op zijn gestaan.”

De laatste tijd heeft Elodie niet meer met Bert gesproken. “Ik heb de afgelopen tijd geen contact met hem gehad hierover.”

200 euro

Elodie herkent ook de verhalen over niet-uitbetaalde bedragen. “Je verdient geen drol bij WNL. Misschien is dat nu anders, maar toen ik daar net begon verdiende ik niet zo veel. Ik heb wel elf maanden lang op declaraties moeten wachten en ik heb vandaag nog even uitgerekend: volgens mij krijg ik nog 200 euro ofzo.”

Gastheer Renze Klamer vindt het jammer dat Bert geen verantwoording aflegt. “Hij is nog nergens aangeschoven. Ik heb hem uitgenodigd, maar hij komt nergens.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat terrorbaas Bert Huisjes op non-actief moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen