Twan Huys live op tv pissig over kritiek: ‘Applausmachine? Onzin!’

Twan Huys raakte gisterenavond in de talkshow van Humberto Tan licht geïrriteerd toen hem werd verweten dat hij zijn interviewgast Esther Ouwehand wel héél erg in de watten heeft gelegd.

Elodie Verweij en Twan Huys © RTL

Esther Ouwehand, de voorvrouw van de Partij voor de Dieren, ligt onder vuur omdat het inmiddels opgestapte partijbestuur haar beschuldigt van integriteitsschendingen. Ze heeft gisteren een groot interview gegeven aan Twan Huys voor het programma College Tour, dat vanwege het actuele belang direct online is gegooid.

Applausmachine

Hoe ging dat interview? Humberto Tan had gisteren in zijn talkshow niet alleen Twan aan tafel zitten, maar ook de chef politiek van RTL Laat: Elodie Verweij. “Jij hebt het al gezien vandaag. Wat is de indruk, vond je?”, vraagt hij haar.

Elodie antwoordt daarop: “Nou, eerlijk… Sorry, Twan, dat lag niet aan jou, maar het was wel een warm bad voor haar, omdat ongeveer 80 procent in de zaal denk ik lid is of op Partij voor de Dieren stemt. Allemaal studenten. Het was een applausmachine. Stel je voor… Toevallig allemaal mensen die haar steunden.”

Twan gepikeerd

Dan raakt Twan enigszins geïrriteerd. “Elodie is nooit eerder bij een opname van College Tour geweest”, bijt hij haar toe.

Elodie: “Jawel! Een keertje eerder. Bij Klaas Dijkhoff ook.”

Twan: “Oké, hartstikke goed, want daar heb je hetzelfde. Sorry dat ik je onderbreek. Het is zeker zo dat er Partij voor de Dieren-studenten in de zaal zaten. Dat heb ik ook gevraagd aan de voorkant.”

‘Dat is niet waar!’

Dat beaamt Elodie. “Ja, iedereen stak z’n hand omhoog.”

Twan geïrriteerd: “Dat is niet waar. Het was zeer zeker niet iedereen. Het was een serieus aandeel.”

Elodie: “Nou, heel veel. Ik keek vanaf bovenuit. 80 procent.”

Twan boos: “Nou ja, goed, dat is onzin.”

Elodie: “Maakt niet uit. Veel.”

Eerlijk gesprek

Twan vindt dat hij goed werk heeft afgeleverd met het interview. “Waar het om gaat is dat de vragen die je net hebt laten zien erin zitten en het een eerlijk gesprek is.”

Hij besluit: “Ik ben het oneens met de applausmachine voor Esther Ouwehand, want alle moeilijke vragen zijn aan bod gekomen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Twan Huys ontkent dat hij de linkse politica Esther Ouwehand in een warm bad legt. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen