RTL-talkshowster Elodie Verweij staat zwáár voor schut: ‘Zorgelijk’

Zal Elodie Verweij de hele dag onder de dekens blijven liggen? De RTL-talkshowster is nog maar nét begonnen als politiek verslaggever van het AD, maar staat nu al grenzeloos voor schut.

Elodie Verweij en Hans Hoogervorst © NPO

Elodie Verweij is als chef politiek van de RTL-talkshows een bekend gezicht geworden bij de televisiekijker en daarom werd ze interessant voor het AD. Ze is daar een paar maanden geleden aan de slag gegaan als politiek verslaggever. En gisteren pakte ze uit met een enorme ‘primeur’: Hans Hoogervorst zou haar verteld hebben premier te willen worden.

In de maling

‘VVD-prominent Hans Hoogervorst wil wel premier van Nederland worden: ‘Die mogelijkheid is er”, kopte het AD. De redactie koos er zelfs voor om er een pushbericht van te maken, waardoor het bij honderdduizenden Nederlanders binnenkwam als urgent nieuws op de telefoon. Eén probleem: Elodie lijkt keihard in de maling te zijn genomen.

Hans ontkende direct via een aantal media dat hij überhaupt met het AD heeft gesproken en vroeg op een gegeven moment zelfs om forensisch onderzoek. Elodie bleef volharden en voegde aan haar artikel toe: “Later op de middag leek Hoogervorst geschrokken te zijn van zijn eigen ontboezemingen. Bij andere media wil hij zijn woorden niet bevestigen.”

‘Met niemand!’

Het is ongelofelijk hoe stellig het AD is, vindt Hans. “Ik heb helemaal niet met deze mensen gesproken! Met helemaal niemand!”, aldus de politicus, die naar eigen zeggen ook helemaal geen premier wil worden, tegen de NOS. “Ik denk dat ze gefopt zijn, het nummer dat ze hebben is niet van mij.”

Elodie gaf gisterenavond aan Sophie & Jeroen nog een heel stellige reactie: “Ik heb Hoogervorst vanmiddag wel degelijk gesproken. Het is ook een man wiens stem je wel herkent. Ik denk dat hij geschrokken is van de reacties, maar dat hij het ontkent, is voor zijn rekening.”

Heel pijnlijk

Heel pijnlijk: later op de avond, zo rond half elf, kwam het AD met een rectificatie. “We trekken het bericht in. Onze verslaggever heeft vanmiddag een telefoongesprek gevoerd en was in de volste veronderstelling dat haar gesprekspartner Hans Hoogervorst was. Zij heeft hier een bericht van gemaakt.”

Het AD rectificeert, maar het gaat niet echt van harte: “Er is geen opname van het telefoongesprek, dus wij kunnen niet met zekerheid stellen dat onze berichtgeving klopt. Daarom trekken wij het artikel in. We bieden excuses aan voor de ontstane verwarring.”

Betwetertje

Wilfred Genee denkt dat Elodie zich heeft laten foppen, reageert hij in Vandaag Inside. “Het komt erop neer dat ze hem misschien helemaal niet heeft gesproken.”

Collega Johan Derksen: “Hetzelfde meisje zat onlangs geweldig eigenwijs te doen aan zo’n talkshowtafel. Dat is zo’n klein betwetertje.”

Wilfred: “Als je niet eens weet wie je aan de lijn hebt, is dat toch vrij zorgelijk toch?”

Johan: “En het is toch geen onbelangrijk nieuws wat je er even zo uitgooit, hè?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Elodie Verweij op de strafbank zetten als u het AD was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen