Elodie Verweij zwijgt na bizarre blunder: ‘Het is echt héél gênant’

Het kan niet anders dan dat Elodie Verweij al dagenlang huilend in bed ligt: ze geeft nérgens meer een teken van leven na haar bizarre en desastreuze blunder. “Het is echt héél erg gênant.”

Elodie Verweij © RTL

Elodie Verweij heeft het handig gespeeld: als chef politiek van de RTL-talkshows begon ze opeens zichzelf uit te nodigen aan tafel en zo werd ze een bekend tv-gezicht. Dat heeft ze een aantal maanden geleden gebruikt om een baantje bij het AD te scoren; voor die krant fungeert ze nu een beetje als de Angela de Jong van het politieke katern.

Voor de gek

Vlak na haar aantreden ligt de geloofwaardigheid van Elodie echter volledig aan gort: ze heeft het AD verschríkkelijk voor schut gezet door groot uit te pakken met de ‘primeur’ dat VVD-gezicht Hans Hoogervorst de ambitie zou hebben om minister-president te worden. Hij zou dat telefonisch aan haar hebben verteld, maar hij ontkende dat direct.

Zelfs na de ontkenning van Hans bleef de gretige Elodie volhouden dat ze wel degelijk met hem had gesproken maar dat hij vast spijt had van zijn uitspraken. Even later bleek dat Elodie gewoon voor de gek is gehouden aan de telefoon: wát een sufferd. Zó gênant, met name omdat het AD een heel pushbericht aan Hans’ vermeende ambitie had gewijd.

Al dagen stil

Het gekke is: dit is de derde dag dat Elodie echt vollédig stil is. De primeurprutser is ook niet aan het woord gekomen in de rectificatie die hoofdredacteur Rennie Rijpma uiteindelijk op de site heeft geplaatst. Waar is Elodie gebleven?

NRC-columnist Marcel van Roosmalen denkt dat ze zich doodschaamt. Hij begrijpt niet dat ze in het belletje met de nep-Hans is getrapt. “Het zelfvertrouwen bij Elodie Verweij moet torenhoog zijn, want zij vond het allemaal heel erg normaal. Ze zat in feite al een tijdje te wachten tot de premierskandidaten eens gingen bellen”, schrijft hij cynisch in zijn column.

Ruggengraat

Marcel vindt die hele Elodie lachwekkend, vult hij aan in Weer Een Dag. “Ik vind het eigenlijk de mooiste journalistieke scoop ooit. Je belt met Hans Hoogervorst: ‘Met Elodie!’ ‘Ik wil minister-president worden.’ ‘Ik tik het op, Hans, bedankt dat je aan mij gedacht hebt!’ Het is ongelooflijk. Het is zonder controle meteen op de voorpagina van die krant beland.”

Wát een rare griet is die Elodie, vindt Marcel. “Het allermooiste is dat Elodie zelfs nadat Hans Hoogervorst bij hoog en bij laag begon te ontkennen dat hij haar had gesproken, bleef vasthouden aan dat verhaal. Dat je gewoon zegt: ‘Ik heb hem wél aan de telefoon gehad. Hij schaamt zich voor zijn uitspraken.’ Dat is het AD.”

Wat zegt Angela?

Wat zegt Angela de Jong, Elodie’s beroemdste AD-collega, ervan? Is de onderste steen al boven? “Ik geloof niet dat we daar heel erg ons best voor doen. We erkennen gewoon heel erg ruiterlijk dat het onze fout is. Dat had misschien iets eerder gekund. Ja, het is heel gênant en heel pijnlijk”, zegt ze aan tafel bij Op1. “Het is gewoon echt heel gênant.”

Hoe kan Elodie zó hebben geblunderd? “Ja, ik ken de collega, ik heb haar hoog zitten en die baalt er natuurlijk zelf ook van. Je gaat bedenken hoe het kan gebeuren. De enige theorie die wij erop nahouden is dat het iemand was die al heel lang het oude nummer van Hans Hoogervorst heeft en die gek wordt van de belletjes voor Hans Hoogervorst.”

En die daarom besloot om Elodie als zoveelste beller eens in de maling te nemen. Ze is er met open ogen ingetrapt…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Elodie Verweij komt zelf niet met een verklaring. Vreemd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen