Patty Brard vanuit clickbaitfabriek: ‘Stop eens met al die clickbait!’

Lachwekkend: Patty Brard laat vanuit clickbaitfabriek Shownieuws weten dat ze helemaal klaar is met clickbait. “Het moet niet uit de context worden gerukt. Jeezz, waar gaat het over?”

Patty Brard © SBS 6

BN’ers worden vaak omschreven als hypocriete ijdeltuiten met lange tenen, maar is dat niet een béétje gemeen? Patty Brard doet in elk geval haar best om alle hokjes aan te vinken. Ze beklaagt zich in een groot interview met het AD over clickbait, terwijl haar eigen Shownieuws misschien wel de grootste clickbaitfabriek van de Nederlandse showmedia is.

Huis VERNIELD

Headlines worden door álle media stevig aangezet in een poging om lezers te trekken en ook Shownieuws heeft er duidelijk veel plezier in om de lezer lokaas voor te houden. ‘OMG! Huis van André Hazes VERNIELD’, zien we momenteel op de site staan. Doorlezen leert dat de hond van André wat kussens van de bank heeft gegooid.

Of de headline: ‘WAT? Katja Schuurman wil graag weer VERSLAAFD raken’. Waar dat over gaat? Dat Katja het fijn zou vinden om verslaafd te raken aan het nemen van een frisse duik. Ook bij Shownieuws zijn ze behoorlijk creatief…

Hypocriete Patty

Shownieuws doet er natuurlijk geen vlieg kwaad mee – iedereen leest dit met een korrel zout – maar kun je als gezicht van de show dan wel gaan mekkeren als je vindt dat je zélf het slachtoffer bent van clickbait?

Patty Brard denkt van wel. Ze vindt dat haar uitspraken in Shownieuws te veel worden opgeblazen. “Het verbaast me nog steeds dat elke scheet die je daar laat, nieuws is. Ik kan tegen kritiek, zelf deel ik ook uit. Maar het moet niet uit de context worden gerukt. Puur vanwege clickbait.”

Poepend op TikTok

Waar baalt Patty zo van? “Berichten dat ik poepend TikTok bekijk. Jeezz, waar gaat het over? Of dat ik na het zien van die documentaire zou sneren richting het kind van Lil’ Kleine. Ik ben de laatste op aarde die een sneer naar een kind zou geven.”

Ze vervolgt: “Ik spreek de vader aan: misschien moet je meer aandacht geven en minder cadeaus. Niet als terechtwijzing, maar omdat ik spreek uit ervaring: ik heb zelf op dat gebied fouten gemaakt.”

Huizen verkopen

Als Patty zo baalt van clickbait, waarom werkt ze zelf dan in een clickbaitfabriek? “Ik doe niks voor niks. Ik zou makkelijk een van mijn huizen kunnen verkopen en dan hoef ik niet meer te werken. Maar ik vind dat leuk. Bouw af wanneer ik zelf wil. Soms denk ik wel: shit, moet ik helemaal voor Shownieuws naar Hilversum. Maar eenmaal daar is het zo gezellig.”

Al met al is Patty dus flink over haar toeren. Of, zoals Shownieuws zou koppen: ‘OMG: Patty WOEST om berichten over TIKTOK-POEP!’

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patty Brard hekelt clickbait, werkt zelf bij Shownieuws. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen