Patty Brard heel bezorgd: ‘Kindje Lil Kleine praat nog stééds niet’

Patty Brard heeft naar die documentaireserie over Jorik Scholten (Lil Kleine) zitten kijken en is geschrokken van zijn zoontje Lío. “Ik kan er niet over uit… Dat kindje praat nog steeds niet!”

Patty Brard en Jorik Scholten, Lil Kleine © SBS, Amazon

Het zoontje van Jorik Scholten en Jaimie Vaes, Lío, is inmiddels alweer 4,5 jaar oud, maar praat nog steeds niet. Dat komt ook voorbij in de nieuwe documentaireserie over de rapper op Amazon Prime. “Mijn moederhart huilt gewoon als ik die kleine Lío zie. Het is echt een schattig kindje om te zien, maar het praat niet”, zegt Patty Brard in Shownieuws.

Duizend dagen

Patty stelt dat het overduidelijk niet goed gaat met Lío. “Het wordt overstelpt met cadeaus, de Intertoys wordt aangerukt, alles wordt aangerukt. Maar alles wat het kindje wil is aandacht…”

Collega Bart Ettekoven vreest dat het goed fout is gegaan met het knulletje. “Het ontbreekt aan de belangrijkste dingen. Het is heel bekend dat in de eerste duizend dagen van een kind je gevormd wordt. Emotioneel, op heel veel gebieden. En de eerste duizend dagen van dit kind zijn natuurlijk zó onrustig geweest.”

Cocaïne en drank

De eerste jaren van Lío zijn verschrikkelijk geweest, aldus Bart. “Met twee ouders die aan de cocaïne zitten, aan de drank, die ruzie maken… Je wordt van de ene nanny naar de andere gestuurd. Die spreekt Engels, die spreekt Nederlands. Ze hebben het het zelf over een toxic relationship en daar heeft het kind tussenin gezeten.”

Patty vindt dat Jaimie en Jorik tekort zijn geschoten als ouders. “Het zusje van Kleine, dat hele beschaafde meisje dat er ook in zit, vertelde dat ze dan op moest komen passen. Ze zouden om twaalf uur thuiskomen, maar dan kwamen ze om vijf uur ’s ochtends helemaal doorgezopen en doorgesnoven thuis en dan werd er geblèrd en geschreeuwd en gedaan.”

‘Dit soort situaties’

Het hek was dan van de dam, legt Patty uit. “En dan moest de kinderbescherming gebeld worden, maar twee minuten later was het weer goed. Ja, ik bedoel: dat kan niemand volgen dit soort situaties, laat staan als je daar als klein kind in moet opgroeien.”

Afschúwelijk, vindt ze het. “Ik kan gewoon er niet over uit… Dat kindje praat niet – en ik moet heel goed oppassen wat ik zeg, want ik weet niet waar dat door komt – en ik denk dat de situatie daar mede debet aan is. Je hoort hem ook in het gesprek op het strand met zijn producer Julian zeggen: ‘Ik denk niet dat Lío beperkt is, maar gehavend.’”

Gehavend

Dat moet als ouder vreselijk zijn om te zeggen, aldus Patty. “Dan denk ik: dat wil dus zeggen dat je zelf al bedacht had dat hij misschien wel een beperking heeft, want anders komt het niet zo ter sprake. Gehavend wil dus zeggen dat hij door de situatie zo geworden is. Het feit dat je dat als vader al met een vriend zit te bespreken vind ik wel heel heftig.”

Patty hoopt dat die twee nooit meer bij elkaar komen. “Hij kan nog beter één keer terugvallen op de alcohol dan op Jaimie Vaes, heel eerlijk gezegd, want dat maakt echt het állerslechtste in elkaar wakker wat er maar wakker te maken is. Sorry dat ik het zeg.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moeten Lil Kleine en Jaimie Vaes worden ontheven uit de ouderlijke macht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen