Gordon na vier dagen nog steeds boos op VI: ‘Ze zijn respectloos’

Gordon heeft zijn relativeringsvermogen nog steeds niet teruggevonden. Hij bleek gisteren, na vier dagen, nog stééds boos om de kritiek die in Vandaag Inside is geuit. “Respectloos!”

Gordon, Albert Verlinde en René van der Gijp © RTL, SBS

Het is een datum die Gordon niet snel meer zal vergeten: 21 februari 2024. Nog nooit in zijn carrière werd hij zó erg vernederd op televisie als op die dag: de mannen van Vandaag Inside, inclusief tafelgast Albert Verlinde, gingen vollédig los op het ontzettend valse optreden van Gordon bij zijn eigen albumpresentatie. Ze kwamen niet bij van het lachen.

Zenuwachtig

Je raadt het al: Gordon helemaal woest; hij riep vervolgens ‘f*ck them‘ tegen het VI-trio. Hoe staat het er inmiddels mee? En was hij door die uitzending extra zenuwachtig voor zijn optreden in Tijd voor MAX? “Nou, na alle ophef over mijn releaseparty waarvan ze repetitiebeelden hadden uitgezonden…”, briest Goor in De Perstribune op NPO Radio 1.

Mediakenner Ron Vergouwen daarop: “Ja, was dat echt zo? Want ik hoorde ook dat dat blijkbaar niet repetitiebeelden zouden zijn.”

Gordon: “Dat waren gewoon repetitiebeelden. Ze waren al de hele middag aanwezig. Maar dan denk ik: je hebt zoveel materiaal om te laten zien en dan wil je toch dat ene waar je dan… Ik heb het zelf niet gezien trouwens hoor.”

Negativiteit

Het is zó teleurstellend van VI, vindt Gordon. Hij vindt dat iemand met zijn ervaring meer respect verdient. “De kritiek was dat het niet zuiver was, ja. Dan denk ik: jeetje, is dat dan echt waar je op uit bent? Moet ík me nog bewijzen dat ik goed kan zingen? Moet ik nog iets bewijzen na 37 jaar carrière? Dat ik het niet meer kan ofzo?”

Waarom wordt zijn valse gezang dan zo uitgelicht? “Omdat dat is wat tegenwoordig mensen willen horen en zien. Ook op de social-media-kanalen waar ze weer clickbait op krijgen. Ja, die negativiteit. Het is een en al negativiteit…”

Respectloos

Gordon begint vervolgens zelf weer over Vandaag Inside. Steekt het hem dat René van der Gijp heeft geroepen dat je met zulk gezang wordt weggestuurd als je voor de HEMA staat? Nee, dat vindt hij nog wel een ‘goede grap’, meent hij. “Het is ook niet dat ik daarom boos ben.”

Hij vervolgt: “Ik ben niet eens boos, maar ik denk dan van: je wordt uitgenodigd, je mag de hele middag bij die presentatie zijn en dan ga je dat soort beelden uitzenden. Het is ondankbaar en het is respectloos. Dat vind ik het vooral.”

Oortjes

Ron stelt vervolgens bloedserieus de dodelijke vraag: “Want zelf vond je het heel goed gaan?”

Gordon: “Nou ja, het ging gewoon heel goed. Iedereen is aan het repeteren met je oortjes en met je geluid en met je dingen. Er gaan altijd dingen mis. Waarom ga je dat ene ding dat misgaat uitzenden?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon vindt zelf dat hij goed heeft gezongen. Tijd voor een tripje naar Beter Horen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen