Joop van den Ende streng op tv: ‘Wilders kan niet premier worden’

Joop van den Ende denkt dat Geert Wilders absoluut niet in staat is om de premier van Nederland te worden. “Ik heb persoonlijk niks tegen hem, maar hij kan de boel niet bij elkaar houden.”

Geert Wilders en Joop van den Ende © SBS, RTL

Het lijkt erop dat Pieter Omtzigt de formatie min of meer heeft laten klappen en daar werd gisterenavond ruim aandacht aan besteed in de talkshow van Humberto Tan. Ook theater- en tv-miljardair Joop van den Ende zat daar aan tafel. Volgens hem is het volstrekt ondenkbaar dat Geert Wilders ooit de premier van ons land kan worden.

Joop sloopt Wilders

Joop vindt het gedrag van Wilders storend. “Als je zeventien jaar lang een leider van de PVV hebt die álles gezegd heeft. ‘De Kamer is dit’, ‘de rechtsstaat is verkeerd’, die bevolkingsgroepen weggezet heeft, de fractievoorzitter van de VVD huilend op de kansel, die iedereen en alles beledigd heeft…”

Hij vervolgt: “Dat die opeens nu minister-president kan worden en om met meerdere partijen iets te leiden… Dat kán hij helemaal niet!”

‘Ik verwachtte niks’

Het verbaast Joop niets dat de formatie lijkt te zijn geklapt. “Ik verwachtte er helemaal niks van. De ABN Amro wilde ook samen met de ING. Fantastisch. Waarom is het niet doorgegaan? Omdat daar de twee algemeen directeuren twee ijdele kerels zijn die niet met elkaar door de bocht konden. De enige reden!”

Dat is hier ook het geval, meent hij. “Ik heb persoonlijk niks tegen Wilders. Dat is gewoon iemand die hard z’n werk doet, maar ik ben het totaal niet eens met wat hij zegt. Ik kijk naar leiderschap en hoe moet je een land leiden met de problemen die we hebben? Hoe moet je de boel bij elkaar houden als je dit soort tweets verstuurt?”

Politiek geëngageerd

Waarom gaat dit Joop zo aan het hart? “Ik ben politiek geëngageerd. Ik vind het belangrijk dat ons land goed geleid wordt. We moeten nu een regering hebben die verstandig is en de problemen oplost.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schandalig dat Pieter Omtzigt de formatie heeft laten klappen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen