Joop van den Ende zet Matthijs neer als slachtoffer: ‘Dit is pr-werk’

Joop van den Ende blijft in de bres springen voor Matthijs van Nieuwkerk, die nauwe banden heeft met het bedrijf van zijn dochter Iris van den Ende. “Dit is gewoon pr-werk.”

Matthijs van Nieuwkerk en Joop van den Ende © SBS, NPO

Tv- en theatermiljardair Joop van den Ende vertelt dit weekend in een interview met Trouw dat hij zo’n hekel heeft aan de cancelcultuur. “Wat Matthijs van Nieuwkerk heeft gedaan is niet goed te praten. Hij had zich moeten beheersen, kon de druk kennelijk niet goed aan, maar de eindverantwoordelijke in dit verhaal is nog altijd de werkgever.”

‘Matthijs is slachtoffer’

Matthijs is ook slachtoffer, vindt Joop. “Als je redactieleden in dienst hebt die zich beklagen over hun collega, moet je de guts hebben zo’n presentator naar je toe te halen en te zeggen: één ding, we gaan het voortaan anders doen! Wat is je probleem, waarom doe je zo, waar kunnen we je mee helpen? Praten! Ik heb heel mijn leven niet anders gedaan.”

Hij vervolgt: “BNNVARA is hier tekortgeschoten. Honderd procent. Wat hebben we aan een rapport, geanonimiseerd, achteraf? Reageer als werkgever meteen op klachten van je mensen, práát met elkaar! Nogmaals: Matthijs had zich moeten beheersen, maar ik zie hem ook als een slachtoffer. Een slachtoffer van slecht leiderschap.”

‘Dit is gewoon pr-werk’

Deze uitspraken van Joop schieten in het verkeerde keelgat bij Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van Story. “En weer doet Joop PR-werk voor zijn protegé Matthijs. Terwijl hij als geen ander zou moeten weten dat het grote publiek dit terecht niet meer pikt – nu zeker niet”, zegt hij op X.

Het is allemaal zwaar opportunistisch, vindt Guido. “Is dit dezelfde Joop die ooit Grace Jones qua onacceptabel gedrag bij kop en kont TV Studio Aalsmeer liet uitgooien?”

Bedrijfsrisico

Het verbaast Guido dat RTL zo achter Matthijs blijft staan, ondanks dat hij nu ook is beschuldigd van fysiek en seksueel wangedrag. “Dom. Van Nieuwkerk wordt een bedrijfsrisico. Exit beter.”

De kritiek dat het allemaal te veel op de man wordt gespeeld, onderschrijft Guido niet. “Dat gênante, domme geleuter… We moeten JUIST namen weten. We betalen dat gajes met belastinggeld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Joop van den Ende verdedigt Matthijs van Nieuwkerk continu. Doorzichtig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen