Joop van den Ende herkent zichzelf in schreeuwende RTL-augurk

Er staat tegenwoordig nog nét geen decibelmeter op de werkvloer, maar het scheelt niet veel. Heethoofdige bobo’s moeten anno 2023 flink oppassen. Hoe doet Joop van den Ende dat?

Oos Kesbeke en Joop van den Ende © RTL

Joop van den Ende is een van de weinige Nederlandse miljardairs. Hij heeft zóveel geld dat heel Flevoland daar een decennium van op vakantie kan. Maar daar heeft hij natuurlijk ook wel hard voor moeten werken. En waar gehakt wordt vallen spaanders. Eén probleem: anno 2023 worden heetgebakerde baasjes steeds minder geaccepteerd.

Strenge Joop

Hoe gaat Joop daarmee om? De 81-jarige mediamagnaat is toch weer aan het produceren geslagen, namelijk bij het bedrijf van zijn dochter, waar hij zich over Simone Kleinsma ontfermt. “Wat zou ik anders moeten? Ik kan niets anders!”, zegt hij dit weekend in De Telegraaf. “Ik ben blij dat Iris mij hiervoor heeft ingehuurd. Onbetaald, dat dan weer wel!”

Als de krant vraagt of hij niet bang is om voor streng te worden aangezien, iets wat steeds minder wordt geaccepteerd, antwoordt hij: “Dat is een goeie vraag waar ik graag op wil antwoorden. Natuurlijk ben ik streng, maar altijd ten behoeve van het product. Ik wil mensen om me heen hebben die dat begrijpen en zich voor de volle honderd procent inzetten.”

RTL-augurk

Joop schreeuwt nog steeds. “Als ik weleens wat zeg met stemverheffing, dan bedoel ik dat nooit persoonlijk. Het gaat erom dat je het beste in elkaar naar boven haalt. Mijn team begrijpt dat. Samen werk je aan een prachtige productie. Tja, en daar vallen wel eens woorden bij. Maar, dat mag mensen uiteraard nooit ziek maken!”

Wat dat betreft vergelijkt hij zichzelf met Oos Kesbeke, de hoofdpersoon in de RTL-soap De Augurkenkoning. “Dat is iemand die ook zo bevlogen is. Ik herken veel in hem. Hij roept van alles tegen zijn personeel, maar is wél altijd duidelijk. Dat doet hij ook om een goed product te produceren.”

Geweldige hekel

Oos heeft passie, maar is ook goed voor zijn personeel, zegt Joop. “En zo is dat ook bij ons gesteld. Mensen moeten alleen nooit bij mij aankomen met ’dat mag jij niet zeggen of doen’. Daar heb ik een geweldige hekel aan. Ik mag namelijk áltijd zeggen en doen wat ik wil!”

En daar mogen andere mensen natuurlijk ook weer wat van vinden. Eén keer heeft Joop zijn muze Simone echt vreselijk veel pijn gedaan met zijn manier van leidinggeven, namelijk toen hij haar op gemene wijze ‘te dik‘ noemde.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat schreeuwen op de werkvloer überhaupt nog kan anno 2023?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen