Zoon Linda de Mol heel opzichtig voorgetrokken: ‘Wéér nepobaby!’

Niet alleen de dóchter van Linda de Mol, maar ook haar zoon wordt voorgetrokken door het mediabedrijf van haar oom John de Mol. “Dit laat gewoon wederom zien hoe nepotisme werkt.”

Julian Vahle en Linda de Mol © Instagram

Er is in de samenleving steeds meer weerstand tegen rijke, prominente mensen die hun vrienden en familie mooie baantjes toeschuiven. Dit past toch niet in een samenleving waarin wordt gestreefd naar gelijke kansen voor iedereen? De mediafamilie De Mol heeft er maling van; daar is nepotisme aan de orde van de dag.

Bekende naam

Wat hebben ze nu weer uitgespookt? John de Mol heeft de begintune van zijn nieuwe programma De Bondgenoten laten maken door Julian Vahle, de zoon van zijn zus Linda de Mol. “Samen met Vincent van den Ende”, weet mediadeskundige Victor Vlam. “Dat zijn ook de twee jongens die de tune hebben gemaakt van Een Jaar Van Je Leven.”

Hé, die andere knul heeft ook al een bekende achternaam. “Dit zijn natuurlijk mensen die nogal een prominente achternaam hebben en onderdeel uitmaken van prominente mediafamilies. Vincent van den Ende is de zoon van Joop van den Ende. En Julian Vahle is de zoon van Linda de Mol en dus ook de broer van Noa Vahle.”

Kruiwagen

En dat moeten we blijven benoemen, vervolgt Victor in zijn podcast De Communicado’s. “Ik hoorde mensen zeggen nadat Noa Vahle de Televizier Talent Award had gewonnen: ‘Ja, ze heeft heel veel talent, ze doet het hartstikke goed.’ En toen was er ook iemand op Radio 1 en die zei van: ‘Ja, weet je, we moeten eens ophouden over die kruiwagen.'”

Onzin, vindt Victor. “Ik dacht bij mezelf: weet je, nee, we moeten niet ophouden over die kruiwagen, want die opmerking is wel terecht. En deze tune laat dat zien. Julian Vahle en Vincent van den Ende zijn beide mensen die proberen door te breken in de muziekindustrie.”

Nepotisme

Die poging is dankzij hun achtergrond bovengemiddeld kansrijk, vervolgt Victor. “Ik kan me voorstellen dat beide inderdaad genetisch heel veel talent hebben meegekregen, want, nou ja, goed, het zijn hele machtige mediafamilies waar ze uitkomen. Maar tegelijkertijd laat dit ook wel zien hoe dat nepotisme werkt.”

Hij vervolgt: “En ik begrijp helemaal hoe dat werkt. Ik heb er ook niet per se een moreel oordeel over. Ik begrijp dat John de Mol zijn neefje een kans gunt en daarom Julian Vahle deze opdracht gunt, maar dit is gewoon hoe nepotisme werkt. Je krijgt veel meer kansen dan andere mensen met een vergelijkbaar niveau van talent.”

Nepobaby’s

Julian Vahle is ongetwijfeld talentvol, aldus Victor. “Maar als hij niet in die familie was geboren, dan had hij waarschijnlijk deze tune niet gemaakt. En nogmaals, ik begrijp dat de wereld zo werkt.”

Hij besluit: “Ik accepteer dat de wereld zo werkt. Alleen daar staat wel tegenover dat wij het mogen hebben over het feit dat dit nepobaby’s zijn en dan mogen we inderdaad best wel een opmerking maken over die kruiwagen zo hier en daar. Want dat is gewoon de reden waarom ze komen, waar ze komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waarom mag Julian Vahle allemaal leaders maken voor de tv-zender van John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen