Joop van den Ende krijgt tik op vingers van Tina: ‘Dit is heel vreemd’

Joop van den Ende krijgt een flinke tik op de vingers van Tina Nijkamp. De kijkcijferautoriteit vindt dat de tv-miljardair het wangedrag in de mediawereld veel te veel bagatelliseert.

Tina Nijkamp en Joop van den Ende © RTL

Het stoort Tina Nijkamp ongelooflijk dat Joop van den Ende in de talkshow van Humberto Tan heeft gezegd dat het televisievak wordt ‘besmeurd’ door onthullingen over grensoverschrijdend gedrag. Joop is in het nieuws vanwege een tentoonstelling over zijn carrière, maar bij de presentatie kreeg hij alleen vragen over Matthijs van Nieuwkerk.

Natte deken

Niet zo gek ook: Matthijs is het lievelingetje van MediaLane, het bedrijf van Joops dochter. En vanwege dat financiële belang horen we het Joop in de media continu opnemen voor de gevallen tv-ster. “Ik ken Matthijs alleen maar als een hele aardige, lieve en gezellige man”, zei hij nu ook weer bij Humberto.

Joop baalt ervan dat de tentoonstelling over zijn carrière nu zo wordt overschaduwd door al die tv-schandalen. “Tientallen mensen hebben hier twee à drie jaar aan gewerkt en nu wordt het besmeurd door deze situatie. Er wordt een natte deken overheen gegooid.”

Tina kritisch

Tv-autoriteit Tina vindt de bewoordingen die Joop gebruikt niet normaal. “Tja, dat is een beetje vreemde woordkeus. ‘Besmeurd’ lijkt alsof het een incident was. Maar ahum… drie op de vier mensen had vorig jaar bij de NPO nog te maken met wangedrag. Het blijkt gewoon een heel groot probleem helaas”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Ze vervolgt: “Ook opmerkelijk: Joop vindt dat ZIJN tentoonstelling besmeurd is, er lag ‘een natte deken overheen’. En hij wilde niet praten over ‘slachtoffers’, want ‘dat zijn mensen die in de brand staan’ of ‘een aardbeving meemaken’. Aha ok?!”

Machtige man

Tina vindt dat Joop als machtige mediamagnaat wel iets meer erkenning mag geven aan de slachtoffers in de tv-wereld. “Feit: Joop is al 23 jaar miljardair, heeft veel NPO-protégés die alleen met zijn familiebedrijf tv maken (Matthijs, Ivo, Eva, Paul, Simone en André) en is goed bevriend met een aantal zeer machtige mensen op het Mediapark.”

Ze vervolgt: “Ook heeft zijn familie zelf een machtig tv-bedrijf: MediaLane, dat in het rapport-Van Rijn waarschijnlijk wordt bedoeld en onder vuur ligt als het over onduidelijke salarisconstructies met presentatoren gaat. Joop is 82 jaar maar trekt gewoon nog aan heel veel touwtjes in de tv-wereld. #macht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Joop van den Ende vindt dat het tv-vak wordt besmeurd. Wie is daar verantwoordelijk voor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen