Antoinette Hertsenberg: ‘Tina Nijkamp? Gaat niks veranderen…’

Antoinette Hertsenberg heeft het pleidooi van Tina Nijkamp gelezen voor een terugverhuizing van Radar naar NPO 1, maar vreest het ergste. “Ik denk dat het niks gaat veranderen.”

Tina Nijkamp en Antoinette Hertsenberg © RTL

Het is volgens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp een gotspe dat Kassa en Radar zijn gedegradeerd naar NPO 2. Ze pleit in een column in De Telegraaf voor een terugverhuizing naar NPO 1, hét hoofdpodium van de publieke omroep. “Niemand die die verhuizing begreep, want wat is er mis met maar liefst 1,5 miljoen kijkers?”

‘Zet Radar terug!’

Er is nooit een goed antwoord op gekomen, aldus Tina. “De woordvoerders van de NPO deden enorm hun best om maar te blijven strooien met smoezen en dat het was omdat de programma’s ECHT te oude kijkers hadden. Huh? Hoezo houdt de publieke omroep zich bezig of kijkers te oud zijn?”

De kijkcijfers van Kassa en Radar zijn door de degradatie flink ingestort. “En alle programma’s die op de plek op NPO1 kwamen van Radar flopten zo erg, dat programma’s zoals The biohack project, zelfs voortijdig van de buis moesten worden gehaald. (…) Weg met deze onzinprogrammering! Geef Antoinette en Amber hun plek terug.”

Antoinette reageert

Wat vindt Antoinette van dit pleidooi van Tina? Humberto Tan vroeg het haar gisteren in zijn talkshow: “Heb je toevallig de column van Tina Nijkamp gelezen?”

Antoinette: “Ja, natuurlijk heb ik de column van Tina Nijkamp gelezen.”

Humberto: “Uit je hart gegrepen, denk ik?”

Antoinette: “Zeker, zeker. “

‘Gaat niks gebeuren’

Humberto: “Denk je dat er iets gaat gebeuren door die column?”

Antoinette vreest het ergste. “Ik heb er een hard hoofd in.”

Humberto: “Nee, hè?”

Antoinette: “Nee. De kijkers van Radar worden te oud gevonden en dat is iets waarvan ik denk: je moet met de publieke omroep toch proberen om ook op NPO 1 zinvolle programma’s uit te zenden.”

‘Niet niks’

Er is echt iets moois kapotgemaakt, vindt Antoinette. “Wij hadden 1,5 miljoen of 1,6 miljoen kijkers. Dat is niet niks. Van de week zaten we op 850.000 kijkers. Dat is voor NPO 2-begrippen niet slecht, maar het is wel de helft. Dat doet toch pijn.”

Ze besluit: “Wij zijn fan van Tina Nijkamp.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen