Antoinette Hertsenberg stopt na 20 (!) jaar met gemene BN’er-prijs

Antoinette Hertsenberg is na twintig jaar geruisloos gestopt met haar gemene BN’er-prijs De Loden Leeuw, waarin ze op een bezem langs allerlei sterren ging om hen terecht te wijzen. “Dat klopt.”

Henny Huisman en Antoinette Hertsenberg © AvroTros

Je hebt De Gouden Loeki, de prijs voor de beste televisiereclame, maar je had jarenlang ook de tegenhanger De Loden Leeuw. Deze prijs ging naar de irritantste reclame én de irritantste BN’er in een reclame. De focus lag vooral op het laatste, omdat Antoinette Hertsenberg de prijswinnende sterren altijd héél erg streng aanpakte. Echt héél streng.

Niet van deze tijd

Antoinette deed altijd alsof die BN’ers een soort misdaad hadden begaan door te verschijnen in een reclame. En hoewel die winnende BN’ers vaak inderdaad wel irritant waren, was er ook kritiek op Radar. Tina Nijkamp, oud-zenderbaas van SBS 6, en prijswinnaar Andy van der Meijde deelden uit: zij vonden Antoinette dat makkelijk praten heeft.

Andy riep dat Antoinette zijn rekening niet betaalt en daarop zei Tina: “En zo is het natuurlijk ook. Antoinette hoeft niet in een reclame om de rekeningen te betalen. Zij verdient al meer dan 25 jaar een paar ton per jaar. All in all vind ik de Loden Leeuw een ouderwetse prijs, niet meer passend bij deze tijd en ook niet bij Radar.”

Opeens gestopt

Na die forse kritiek blijkt Radar nu ineens gestopt met de prijs. “Hé, ongemerkt is er een einde gekomen aan De Loden Leeuw van Radar. Sinds 2002 werd deze prijs uitgereikt door Antoinette Hertsenberg van Radar”, schreef Tina gisteren op haar analysekanaal. “End of an era.”

Het is goed dat Antoinette hiervoor gekozen heeft, vindt Tina. “Radar is de prijs ontgroeid. Niet verrassend dat ze ermee zijn gestopt. Te flauw en ouderwets.”

Bevestigd

Inmiddels is het nieuws bevestigd, aldus Tina. “Heb net contact gehad met Fons Hendriks en het klopt inderdaad. Is dus bevestigd door hem. Radar is definitief gestopt met De Loden Leeuw.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Goed dat Radar is gestopt met de Loden Leeuw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen