Adele en Oprah zijn kijkcijferhit: gaat Paul de Leeuw over miljoen heen?

De kijkcijfers van dinsdag 23 november 2021 (SKO) – Het interview van Oprah Winfrey met wereldster Adele is een kijkcijferhit op NPO 3. Gaat Paul de Leeuw deze score overtreffen met zíjn Adele-special?

Adele en Oprah Winfrey © CBS

De special Adele One Night Only, met daarin beelden van haar recente concert in Los Angeles en haar gesprek met Oprah Winfrey, trok gisteren veel bekijks op NPO 3. Er keken 797.000 mensen (14 procent marktaandeel) naar de uitzending en daarmee pakte de zender zilver op prime time.

Adele pakt zilver

Het is evident dat er ook bij de Nederlandse tv-kijker veel belangstelling is voor Adele. Morgen wordt ze geïnterviewd door onze eigen Paul de Leeuw in zijn programma Busje Komt Zo. Deze tv-show is nog niet door de miljoengrens heen gebroken, maar gaat dat met Adele wél lukken? Weet hij straks meer kijkers te boeien dan Oprah?

Recht tegenover de Adele-special wist alleen NPO 1 meer kijkers te boeien. Opsporing Verzocht trok 1,1 miljoen kijkers (18 procent), Opgelicht?! trok direct erna 896.000 kijkers (16 procent) en De Rijdende Rechter had er 1,1 miljoen (23 procent).

RTL en SBS stellen teleur

De commerciële tv-zenders blijven behoorlijk achter. RTL 7 pakt brons met de voetbalwedstrijd Barcelona – Benfica (738.000 en 15 procent) en pas daarna volgen RTL 4 en SBS 6.

RTL 4 zette met Bureau Hofstad 677.000 kijkers (12 procent) neer en Steenrijk Straatarm trok 576.000 kijkers (10 procent) naar SBS 6. Direct erna scoorde de Jan Versteegh-quiz De Laatste Vraag slechts 261.000 kijkers (5 procent).

Dit artikel wordt nog aangevuld.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Paul de Leeuw met Adele kijkcijfergoud in handen heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen