Carrie ten Napel getipt als nieuwe presentatrice Boer Zoekt Vrouw

Yvon Jaspers lijkt een beetje over haar hoogtepunt heen: de kijkcijfers van Boer Zoekt Vrouw zijn ingezakt en ze doet soms heel naar tegen die boeren. Wie zou een goede opvolger zijn?

Yvon Jaspers en Carrie ten Napel © Wieteke Vonk, Janita Sassen

De mensen lijken een beetje Yvon Jaspers-moe te zijn. De presentatrice doet altijd heel vreemd tegen haar datende boeren – ze spreekt hen aan alsof het kleuters zijn en deed bizar gemeen tegen die arme boer Haico – en nu de kijkcijfers van Boer Zoekt Vrouw flink in de lift naar beneden zitten, rijst de vraag wie een goede opvolger zou zijn.

Kinderachtig toontje

Privé-baas Evert Santegoeds laat in Shownieuws niemand minder dan steranalist Tina Nijkamp aan het woord over deze situatie. “Tina is op dit gebied niet enkelvoudig deskundig, maar dubbelvoudig, want niet alleen is ze televisiespecialist, maar ze is ook nog eens van boerenkomaf. Die weet hoe het zit.”

Hoe zit het dan? Tina: “De kritiek op Yvon Jaspers begrijp ik eigenlijk wel een beetje. Ze doet soms een beetje kinderachtig tegen die kandidaten en lijkt ook minder geïnteresseerd. Zelf vind ik Boer Zoekt Vrouw ook een stuk saaier geworden dan voorheen en dat komt denk ik toch wel door dat B&B Vol Liefde, hè? We zijn nu veel dynamiek gewend.”

Carrie als opvolger?

Tina denkt dat de bezem erdoorheen moet bij Boer Zoekt Vrouw. “Ik zat zondag ook weer te kijken en ik dacht: jeetje, wat gaat dit opeens traag. Na B&B Vol Liefde blijkt eigenlijk ook dat we soms helemaal geen presentator nodig hebben, hè, bij programma’s. En Boer Zoekt Vrouw is misschien ook wel een van die programma’s.”

Yvon kan misschien gewoon vervangen worden door een voice-over, aldus Tina. “En als er dan toch een nieuwe presentatrice moet komen, mocht Yvon Jaspers ooit afhaken, dan vind ik zelf Carrie ten Napel een zeer geschikte kandidaat.”

‘Ze pakt door!’

Tooske Ragas vindt het heftig dat er nu al over de opvolging van Yvon wordt gepraat, laat ze blijken aan de Shownieuws-desk. “O, ze pakt lekker door. Helemaal duidelijk.”

Evert: “Jazeker. Maar KRO-NCRV blijft vierkant achter hun opperboerin staan, Yvon Jaspers. Zij heeft het twintig jaar naar volle tevredenheid gedaan en dat verandert niet omdat het nu eventjes toevallig tegenzit. Nee, er verandert helemaal niets. Carrie ten Napel hoeft zich nog niet warm te gaan lopen om de hooiberg heen.”

Mind you

Het blijft nog eventjes bij het oude, verwacht Evert. “Misschien dat ze hooguit wat maatregelen nemen voor het volgende seizoen, maar als ik de reacties zo proef is dat ook gewoon weer met Yvon Jaspers.”

Hij besluit: “Yvon trekt geen 3 miljoen kijkers meer, maar ruim 1 en daar komt dan nog uitgesteld kijken bij en dan zit ze ook op 1,5. Het is een stuk minder, maar om dat nou allemaal bij haar neer te leggen. Of is het enige vermoeidheid na twintig jaar, mind you, Boer Zoekt Vrouw? Dat zou ook zomaar even kunnen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen