Gordon speculeert: ‘Is Gavin schizofreen, net als overleden broer?’

Zelfreflectie? Nee. Maar een valse aanval? Die voert Gordon wél uit in zijn comebackinterview met Beau van Erven Dorens. “Misschien is Gavin Rozario wel schizofreen, net als overleden broer.”

Gordon © RTL

Juist nu de tactiek van Gordon om definitief te verdwijnen van social media zijn vruchten afwerpt – het is eindelijk rustig rond de entertainer – geeft hij een groot interview waarin hij het hele drama met zijn ex-vriend Gavin Rozario oprakelt. De uitzending van Casa di Beau is vanavond op televisie, maar de mensen van Shownieuws hebben al kunnen kijken.

Schizofreen

Gordon gaat volop in de aanval, is te zien in een nieuw fragment. “Het enige wat mij zorgen maakt is dat hij een broer had die schizofreen was, die hij dood heeft aangetroffen in de badkamer. Toen schoot door m’n hoofd dat schizofrenie erfelijk is”, zegt de mediamiljonair daarin.

Beau van Erven Dorens vervolgens volledig kritiekloos: “Maar dat zou een beetje verklaren waarom hij van het ene op het andere moment iemand anders werd?”

Gordon: “Ja, dat zou het kunnen verklaren. Hij maakte het uit via WhatsApp. Hij zei: ‘Sorry, maar ik kan het niet meer.’ Ik zei: ‘Wát?!’ Ik kwam aan op het vliegveld en toen zag ik al… Dit gaat hem niet meer worden.”

Beschuldiging

Shownieuws-presentator Manuel Venderbos zit met zijn oren te klapperen. “Dat is toch wel een beschuldiging om iemand neer te zetten als een schizofreen.”

Collega Bart Ettekoven is het daarmee eens. “Ja, daarom hadden wij zoiets van: we moeten Gavin even hiermee confronteren en vragen wat hij hiervan vindt. En hij is er zeer, zeer geschokt over dat zijn broer nu eigenlijk als een motief wordt gebruikt. Je kunt je voorstellen dat dat nog een enorme tragedie is in die familie.”

Dood gevonden

Gordon speelt daar heel naar op in, aldus Bart. “Hij heeft z’n broer gevonden en dat nu dan wordt gezegd dat dat erfelijk bepaald is en dat hij ook van de een op andere dag als een blad aan een boom is omgeslagen… Volgens mij – en dat is wel als je het hele interview ziet – stelt Beau helemaal geen vragen; Gordon vertelt. Het is zijn versie van het verhaal.”

Hij vervolgt: “Wat ik opmerkelijk vind: als we het interview van Gavin aan de Privé ernaast leggen over wat eraan voorafgegaan is… Als we het hebben over als een blad aan de boom omdraaien: Gordon had ineens behoorlijke stemmingswisselingen.”

Akkefietjes

De onthullingen van Gavin over de bizarre stemmingswisselingen van Gordon – die werd zelfs wóest als je niet van zijn eten wilde proeven – galmen nog na. “Daar rept Gordon met geen woord over. Hij doet of het allemaal pais en vree was en één grote roze luchtballon en dat Gavin ineens als een blad aan de boom was omgeslagen.”

Patty Brard: “Maar wat ik wel heel erg vind – en dat vindt Gavin ook – is dat dan de dood van zijn broer, die zelfmoord heeft gepleegd vanwege schizofrenie, wordt gebruikt als een soort van erfelijke bepaling in die familie om te zeggen: ‘Misschien heeft hij dat dan ook en is hij ook wel zo schizofreen’, terwijl er een heel verhaal aan vooraf is gegaan.”

Beau kritiekloos

Dat zeg je gewoon niet, vindt Patty. Wát een gemiste kans, oordeelt ze. “Ik denk: we gaan nu die positieve Gordon zien, en het is lekker rustig geweest de laatste tijd, maar dan worden er toch weer een paar klappen uitgedeeld.”

En wat gaat Goor zeggen over Evert Santegoeds: “Hij zegt: ‘Hij moet een klap in zijn gezicht krijgen van z’n moeder en die moet hem eens op z’n vingers tikken.’”

Tot slot: hoe oordeelt Patty over interviewer Beau? “Ik vond het weinig kritisch.”

Bart: “Je kunt ook best een wedervraag stellen als iemand zo leegloopt. Van: wat was je eigen aandeel in dit hele drama?”

Fragment

Het fragmentje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon die een ander een psychologische stoornis verwijt. Lachwekkend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen