Youp van ’t Hek moet huilen bij Renze, kan even niet meer praten

Youp van ’t Hek heeft normaal gesproken altijd wel zijn mondje klaar, maar gisterenavond kon hij op tv letterlijk secondenlang even helemaal níets meer uitbrengen. “Het raakt je.”

Youp van 't Hek © RTL

De afscheidstournee van Youp van ‘t Hek is al maandenlang stijf uitverkocht, maar gisterenavond kwam de – volgens Quote – rijkste cabaretier van ons land met groot nieuws in de talkshow van Renze Klamer: hij heeft nog één allerlaatste voorstelling in de speellijst gepropt. En niet zomaar een show, maar eentje om geld op te halen voor de Stichting ALS.

Voor nop

Wat de aanleiding is? Een jeugdvriend van Youp lijdt aan deze dodelijke ziekte; tijdens een lunch vertelde hij dat zijn arts Leonard van den Berg geld nodig heeft voor onderzoek. En daar gaat Youp nu aan bijdragen door een voorstelling te spelen waarvoor de duurste kaartjes 500 euro (!) per stuk kosten. De opbrengst van die uitverkochte zaal? Twee ton.

Youp is niet heel erg happig op media-optredens, maar om deze bijzondere avond in Carré te promoten, in de hoop om de kaartverkoop een beetje te pushen, zat hij gisterenavond in de talkshow van Renze Klamer. “Ik speel die avond alleen met mijn eigen vier muzikanten en dan komt ook extra Matangi erbij en die doen het ook voor nop.”

‘Echt waar?!’

Na een paar minuten, terwijl de cabaretier maar doorgaat met het aanprijzen van zijn voorstelling, grijpt Renze in. “Dit was niet meer nodig om het te verkopen. Ik hoor net namelijk al: het is al uitverkocht.”

Youp schrikt zich echt een hoedje. “Echt waar?! Haha… Nou… Prachtig…”

Renze: “Ja, dat vind ik wel een applaus waard.”

Dan is te zien dat Youp vollédig volschiet. Het traanvocht hoopt zich op achter zijn oogleden en klotst tegen zijn wimpers aan. Het duurt dan niet lang meer voordat het op zijn aangezicht lekt.

‘Het doet wat’

Renze merkt dat Youp letterlijk niet meer kan praten. “Dat doet je wat zie ik.”

Youp knikt, maar zegt niets. Renze: “Mooi, mooi.”

Dan: “Ben je überhaupt… Want veel mensen kennen jou als een harde man, maar ja, ik zie hier eigenlijk een hele lieve, zachte man.”

Youp: “Vraag maar aan Chantal, hè?”

Muze Chantal

Chantal Janzen zit tegenover Youp aan tafel. De twee kennen elkaar goed en wonen dichtbij elkaar in de Amsterdamse binnenstad. Hij wil haar graag als zijn muze, maar zij doet steeds een beetje moeilijk. Chantal: “Ja…”

Renze: “Schitterend, man. Ben je wel eens geweest, Tom?”

EenVandaag-ster Tom van ’t Einde: “Nee, nooit.”

Renze: “Kan nu ook niet meer.”

En juist dan ontdooit Youp weer een beetje. “Hahaha.”

Bijdragen aan het onderzoek naar ALS kan ook door direct te doneren aan de Stichting ALS.

Fragment

Youp bij Renze:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Youp van 't Hek wil Chantal Janzen als muze. Overschat hij haar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen