Youp van ’t Hek gniffelt om blessure Johan Derksen: ‘Onderbuik!’

Youp van ’t Hek moest behoorlijk gniffelen toen hij hoorde dat Johan Derksen vanwege een klemzittende darm niet naar Vandaag Inside toe kon. “Een onderbuikblessure!”

Youp van 't Hek en Johan Derksen © NPO, SBS

Het was twee weken geleden flink schrikken voor Johan Derksen. Onderweg naar de studio van Vandaag Inside werd hij opeens overvallen door helse pijnen. De boosdoener bleek zijn al jaren bestaande liesbreuk te zijn: daartussen was namelijk een stukje darm klem komen te zitten. “Ik had een pijn in m’n pens jongen.”

Kleine glimlach

Een hilarisch verhaal, vindt Youp van ’t Hek. Is dat niet een beetje gemeen? “Ik ben niet van het leedvermaak. Zeker niet sinds ikzelf een paar keer in een ziekenhuisbed radeloos naar adem heb liggen happen”, verduidelijkt hij in zijn column in de VARAgids.

Maar dit is natuurlijk wel een héél grappig gegeven, aldus de cabaretier. “Ik kon een kleine glimlach niet onderdrukken toen ik aan Johan zijn hinderlijke blessure dacht.”

Onderbuik

Youp wijst erop dat voetballers niets aan hun knieën mogen krijgen en tennissers hun armen in tact moeten houden. “En zo moet een populist niks aan zijn onderbuik krijgen. Daar zitten namelijk zijn antennes en voelt hij wat het volk voelt. Van daaruit denkt en praat hij”, aldus de komiek.

Hij besluit: “Een onderbuikblessure lijkt me voor Derksen verschrikkelijk. Ik heb hem dan ook een bloemetje gestuurd. Een boeketje met een opwekkend kaartje. Iets met beterschap.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen