Renze Klamer afgekat: ‘Hij verpest emo-moment Youp van ’t Hek’

Renze Klamer heeft het emotionele moment met Youp van ’t Hek in zijn talkshow compléét verpest, vindt criticus Harry Vermeegen. “Hij heeft het helemaal verziekt met z’n gewauwel.”

Renze Klamer en Youp van 't Hek © RTL

Het is voor Renze Klamer een zegen dat Eva Jinek is vertrokken bij RTL 4, omdat er daardoor veel meer ruimte is gekomen voor zijn eigen programma. Maar is dit op langere termijn echt wat de zender wil uitstralen op de late avond? Middle-of-the-road-tv? Een presentator die een beetje vlees noch vis is? De tijd zal het leren.

Veldmuis

Eén ding is volgens mediacriticus Harry Vermeegen echter zeker: op dit moment is Renze nog een maatje te klein. Hij wijst op het emotionele moment met Youp van ’t Hek dat afgelopen week plaatsvond in zijn talkshow. Youp kwam een benefietshow promoten en die verkocht uit terwijl hij nog bezig was met zijn pr-praatje. Hij kon het niet geloven.

Harry heeft het ook gezien en begrijpt Youps emoties. “Ja, dat snap ik. Die is geraakt. Die schiet vol. Nou, en dan krijg je die Renze, die inderdaad het inlevingsvermogen heeft van een veldmuis. Die totáál niet om kan gaan met zo’n moment op tv. Die begint dan de hele tijd maar te roepen: ‘O, wat mooi! O, wat mooi!’ Tegen die Youp!”, zegt hij op YouTube.

Mooi, mooi

Het leek erop alsof Renze er een beetje onwennig van werd. “Die Youp zit daar met tranen in z’n ogen en die denkt: wat moet ik hier mee, met je mooi, mooi, mooi. En dan gaat zo’n Renze ook nog eens aan dat moment hangen, van: o, o we hebben een beetje emotie in de uitzending, daar gaan we even op inzoomen. Wat is dat ergerlijk!”

Hij vervolgt: “En dan ook nog tegen die Youp zeggen: ‘Je bent een veel gevoeliger man dan wij allemaal ooit gedacht hebben.’ En nóg een keer! In plaats dat Renze gewoon z’n kop houdt… Laat het moment! En het was echt een ontroerend moment even, maar door die Renze wordt dat dan helemaal verziekt gewoon met z’n gewauwel erdoorheen.”

‘Zeg niks!’

Wat had Renze beter moeten doen? Harry: “Gewoon niks zeggen, laat die traan die traan en praat verder en door. Dat is allemaal ontroerend genoeg! Maar dat begrijpt onze Renze dan helemaal niet, dus Youp: een verzoek van mij. Als je in de toekomst nog een keer volschiet ergens, doe het dan niet bij Renze.”

Hij besluit: “Ik stoor me er gewoon aan, aan die Renze. Het is de laatste tijd al, van die interviewtjes waar hij niks van kan. Met Arie Boomsma, dan zit-ie maar te hakken en te takken, weet ik veel, het schiet niet op. En toen kwam die Douwe Bob en daar ging-ie er ook constant tussendoor zitten leuteren. Goedendag zeg, het is allemaal heel erg matig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat Renze Klamer een grote talkshowhost worden of blijft het middelmaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen