Rob Kemps zorgt voor irritatie: ‘Hij verpest die nieuwe Elvis-show’

Rob Kemps zorgt bij het AD voor behoorlijk wat irritatie met zijn bijdrage aan het programma My Tribute To Elvis, waarin hij samen met Bouke Scholten in het leven van Elvis Presley duikt.

Rob Kemps en Bouke © SBS

Het programma is duidelijk een afgeleide op dat Chansons-gebeuren, maar in deze reissoap over Elvis Presley heeft Rob Kemps eigenlijk bijzonder weinig toegevoegde waarde, vindt de mediaredactie van het AD. Volgens journalist Marcus den Blanken had zanger Bouke beter gewoon in z’n eentje kunnen gaan, zónder Rob.

‘Wil grappig zijn’

Marcus denkt dat Rob het programma een beetje neerhaalt. “Ja, want Bouke is heel leuk, maar eigenlijk zou je willen dat Bouke gewoon alleen op reis gaat, dat Gerard Ekdom gewoon die voice-overs doet. Omdat Bouke niet de hele tijd in zijn eentje in de auto kan zitten, kun je dan fragmentjes doen en dat je dan Bouke dingen ziet beleven.”

De chemie tussen de heren ontbreekt echter, stelt hij in de AD Mediapodcast. “Je wil niet dat Bouke emotioneel is omdat hij in de squashzaal van Elvis staat en dat hij weet: dit is dus waar het laatste van Elvis is gebeurd qua opnames en dat soort dingen, en dat Rob Kemps dan grappig probeert te zijn en leuk probeert te zijn.”

‘Het klopt niet’

De rol van Rob is volgens Marcus echt veel te geforceerd. “Ja, dat was het moment dat vooral Rob Kemps mij kwijtraakt. Dat ik denk: ja, dat klopt niet. Maar ook een beetje het ding is: ik vind dat Rob Kemps zich gedraagt alsof hij Matthijs van Nieuwkerk bij Rob Kemps is. Maar Bouke is geen Rob Kemps.”

Hij vervolgt: “Ik heb heel veel moeite met Rob Kemps in dit programma. Ik vind het eigenlijk bijna zonde dat ze hem erbij hebben. Volgens mij kunnen heel veel presentatoren dit gewoon leuker, maar misschien was het… Nou, had je een soort Art Rooijakkers kunnen doen: gewoon geen presentator.”

‘Ben het eens’

Zijn mentor Angela de Jong is het met hem eens. Zij zegt: “Nou, ik ben het met je eens. Eén ding: Rob Kemps mag wel op zijn blote knietjes god danken en Bouke danken dat hij in dit programma zat, want hij heeft uiteindelijk weer zijn succes. De vraag is natuurlijk of ze zaterdag deze score ook nog halen.”

Angela heeft goede hoop voor Rob. “Enigszins zullen ze wel blijven, denk ik, vooral omdat het inderdaad zo naadloos aansluit bij dat publiek. En ja, je weet dat het publiek gewoon wat ouder is en die vinden het heel fijn om naar die Tribute te kijken en ook naar hun held Bouke van vorig seizoen. En Bouke is gewoon een leuke gozer.”

Maar Rob? Die kunnen ze volgens het AD maar beter thuislaten de volgende keer…

AD Mediapodcast

De nieuwste aflevering van de AD Mediapodcast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Kemps: in of uit in 2024?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen