Maarten van Rossem geeft Youp van ’t Hek ram terug: ‘Hypocriet’

Maarten van Rossem geeft Youp van ’t Hek na meerdere beledigingen op rij een flinke ram terug. “Dat iemand als Youp van ’t Hek zegt dat je cameraverslaafd bent vind ik vrij komisch.”

Maarten van Rossem en Youp van 't Hek © NPO

Het aantal keren dat Youp van ’t Hek heeft uitgehaald naar Maarten van Rossem is inmiddels niet meer op twee handen te tellen. Het jurylid van De Slimste Mens is iemand die óveral ja tegen zegt en die vast en zeker een k*thuwelijk zal hebben, aldus de cabaretier. Het komt erop neer dat Maarten een ‘cameraverslaafde bejaarde‘ is, aldus Youp.

Effectbejag

Wat vindt Maarten nou van zoiets? “Ik vond dat wel lief van Youp, omdat dat natuurlijk een man is die niets geeft om publieke aandacht en die het geen klap kan schelen of die theaters vol zijn of leeg. Dat doet hem helemaal niks. Hij trekt eenzaam door het leven en of de mensen het leuk vinden, kan hem echt totaal niets schelen”, reageert hij cynisch.

Margreet Reijntjes, de presentatrice van De Perstribune, daarop: “Effectbejag en hopen dat z’n theaters vol zitten, met andere woorden, door dit te doen?”

Pot verwijt ketel

Zo ver wil Maarten niet gaan. “Nou, dat weet ik niet. Dat impliceer jij nu.”

Sidekick Ron Vergouwen: “De pot verwijt de ketel, zeg je eigenlijk?”

Maarten: “Ja, dat is meer mijn… Dat iemand als Youp van ’t Hek zegt dat je cameraverslaafd bent of aandachtsverslaafd – dat is feitelijk hetzelfde – vind ik wel vrij komisch, ja.”

‘Absoluut niet’

Margreet vraagt zich af of Maarten zoiets dan wil uitspreken met Youp. “Als je hem tegenkomt, hè, zou je er dan over beginnen?”

“Absoluut niet”, reageert Maarten resoluut. Hij hecht naar eigen zeggen alleen aan de meningen van intimi. “Waarom zou ik dat doen? De kans dat ik intiem bevriend zou raken met Youp van ’t Hek lijkt mij buitengewoon klein, maar anders zou ik er wél over beginnen, van: ‘Je zei toen zus en zo en dat vond ik wel vrij eigenaardig, eerlijk gezegd.’”

Vervelende dingen

Mensen die buiten de groep van intimi vallen? Daar heeft Maarten naar eigen zeggen niet echt een boodschap aan. “Nee, natuurlijk begin je daar niet over. Je komt zoveel mensen tegen die vervelende dingen over je gezegd hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maarten en Youp vinden elkaar aandachtszieke bejaarden. Welke bejaarde ziet u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen